Jump to content

Consum nesimtit

Recommended Posts

La masina mea 316 m40, am inceput sa am un consum din ce in ce mai mare, la ultima alimentare am depasit deja recordul. In 40 km mi-a luat 7 litri. De la ce ar putea fi ? Furtunul de la debitmetru l-am verificat si n-are fisuri. Cred ca am pe sub masina o teava de la evacuare fisurata(se aude un zgomot), poate asta sa influenteze sonda lambda ?

La masina mea 316 m40, am inceput sa am un consum din ce in ce mai mare, la ultima alimentare am depasit deja recordul. In 40 km mi-a luat 7 litri. De la ce ar putea fi ? Furtunul de la debitmetru l-am verificat si n-are fisuri. Cred ca am pe sub masina o teava de la evacuare fisurata(se aude un zgomot), poate asta sa influenteze sonda lambda ?

Nici o fisura nu poate cauza un consum asa de mare, si totusi motorul sa mearga rotund! Mergi la tester si verifica parametrii! Sigur gasesti ceva ! Pot fi mult prea multe ca sa-ti dai cu presupusul!

La tester nu trec prea curand. S-ar putea sa nu revin cu nicio rezolvare, s-au strans mai multe probleme si nu stiu daca mai merita sa bag bani. Am fost la mecanic si pierde ulei, mi-a zis ca trebuie dat jos motorul sa vada ce are. Din ce mi-a spus, saxofonul se tine in 2 din 4 suruburi, 2 fiind rupte si ruginite, nu stiu cine le mai scoate. Ax came/tachetii trebuie schimbati (si am neglijat, din lipsa de fonduri). Un senzor de abs trebuie schimbat, nici nu mai spun ca merg cu cauciucuri de iarna de cand am luat-o. Am zis ca repar in timp,dar nu s-a putut.

Au mai ramas 2 variante: ori ii pun alt motor(ma gandeam la 1.8is, n-am auzit de asta sa "manance" axa cu came), ori o vand. Daca aveti vreo recomandare ascult...

N-a zis nimeni ca dau teapa, am luat masina stiind problemele ei, au aparut altele pe parcurs, exista tester si nu vad pe nimeni sa ia o masina fara parerea unui mecanic, fara s-o verifice in service, mai ales in perioada asta cand banii-s putini. Daca o dau, sa nu incerce nimeni sa o cumpere, va rog ,e defecta! :twoup:

Nu m-a ajutat comentariul tau cu nimic. Astept un sfat la subiect daca se poate

Intreaba-l pe roby_m. El a facut figura asta, de la 1.6 la 1.8is. Sau poti pune motor de 1.8, gasesti si cu 200E daca e sa cauti bine. Sau daca strangi ceva mai multi banuti... cam 5-600E un 2.5 24v :twoup: . Dar totusi parerea mea sa nu te arunci la motor prea mare.

am crezut ca am postat eu si-am uitat. parca vorbesti despre mine. exact asa am luat si eu, exact aceeasi masina, exact acelasi motor. exact aceleasi probleme. consum nesimtit .. undeva la 14-15 iarna. inclusiv senzorul abs. exact asa am zis si eu, o sa le fac pe rand, cand vor fi bani si exact asa am patit si eu: n-au fost. si, ca sa fiu chiar culmea, tot asa am incercat sa le rezolv. fara tester, pe la "mecanici" de zona si mai ales... FORUM.

glumesc, defapt nu e chiar asa mare coincidenta, sunt multi, foarte multi ca noi. solutia e un service bun, daca ai bani. eu acu ii adun. bafta! sa stii ca nu aici e raspunsul. imi pare rau:P

Se vede ca nu reusesti sa o intreti ,ai dat singur cartile pe fata, decat sa o aduci intr-o stare mai deplorabila decat este ,mai bine renunti la ea.Incearca sa o vinzi la cineva care o va aprecia si care poate sa-i rezolve probleme..

Bani luati ii pui deoparte ,iar cand iti vei reveni financiar mai pui ceva la ''pusculita''si iti cumperi masina dorita ..

Nu vad rostul sa te chinui ....