Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

Verificare BMW 320D

Marius_B

Recommended Posts

Hai ca am citit si eu topicul destul de interesat.....Am cateva lucruri de adaugat daca se poate....:

1) cunosc cativa "samsari" din targ prin prisma ca sunt prietenii unor prieteni de-ai mei si cand m-am mai plimbat prin targ am avut ocazia sa discut cu ei....Nu toti fac smacherii cu masinile!De fapt sunt chiar foarte putini care fac....Ei cumpara masinile la licitatii(cele de franta si uk) la niste preturi foarte mici si le aduc aici cu platforma,cate 3-4 masini sa iasa mai putin la transport si apoi isi baga 1000-3000 de euro ai lui la o masina de 10000-12000 euro,adaos din care negociaza cat ii convine.La fel se intampla si cu cei cu masini de germania.Doar ca in cazul lor au cativa romanasi aciuati prin toate colturile germaniei si care in timpul liber scotocesc ziarele dupa chilipiruri.La randul lor acesti romanasi isi primesc un mic comision(de la 100-500e de obicei si in functie de masina) pentru ce gasesc....Apoi la fel se duc cei de aici cu platforma sau cu avionul daca e o singura masina si o iau....Multi dintre ei nici nu stiu ca au fost lovite.

2)In al doilea rand eu daca ar fii sa cumpar o masina acum,m-am duce in primul rand si i-as face un test de compresie la motor si geometria la roti,apoi verificata cap coada atent sa mearga tot pe ea,fara diferente de nuanta la vopsea,lufturi...etc si in ultimul rand as baga-o pe tester sa vedem motorul si parametrii,modulele...etc!Ce bube mai apar in rest de obicei sunt inerente (atentie insa la cei care iau masini cu turbina ca o sa va cam stoarca de bani daca se strica),vorbim aici de un debitmetru,o sonda lambda,o bucsa...etc,maruntisuri!

Scriu de pe telefon, asa ca s-ar putea sa mai gresesc.

Sfatul meu pentru oricine doreste sa cumpere o masina SH este sa aiba in primul rand rabdare pana gasesc o masina care sa le placa cu adevarat pentru ca graba strica treaba. Si chiar daca veti cauta saptamani pana sa gasiti o masina care va place, iar la fata locului nu e ceea ce asteptati, plecati de acolo, cu rabdare veti gasi o masina buna in final. Si ca sa intelegeti de ce insist asupra rabdarii, va voi scrie ceva din propria experienta.

Pentru prima mea masina SH m-am uitat vreo 2 luni pe autovit. A fost o masina care arata foarte bine interior-exterior pentru un novice. Am mers cu 2 prieteni care cica se pricep la masini si toti 3 ne-am uitat la mizilicuri: cum merge climatronicul, cum se aude sistemul audio sau cum functioneaza spalatoarele de faruri. Ne-a placut mult masina si am luat-o cu greu, baiatul nu a lasat nici un leu.

Abia in 2 saptamani mi-am dat seama ca am luat o dauna totala. Avea erorile proaspat sterse, asa ca in cateva zile mi s-a aprins check engine in bord - nu avea catalizator. Avea o zgarietura si am ales sa vopsesc bara spate ca sa scap de ea. Atunci mi-a aratat cineva ca fusese vopsita integral(prost). Am observat pe rand cum usile atingeau caroseria si se facusera urme, vopseaua era pe alocuri scursa, avea efect de coaja de portocala aproape peste tot dar era data cu ceara cand am luat-o si nu se vedea usor(oricum n-am fost atent). Ok, apoi i-am citit erorile si avea o multime, dupa care am mai observat ca avea al treilea stop de frana spart in 2 locuri si lipit, avea dezlipite toate abtibildurile cu coduri de pe masina, NU AVEA CARTE SERVICE(nici nu am intrebat de ea), radio-ul nu mergea in afara localitatilor(probleme cu firele din plafon), AVEA CAPSULA AIRBAG DIN STALP EXPLODATA SI LIPITA, geamurile erau din ani diferiti(2005-2006-2007) si alte maruntisuri.

Toti cei care se urcau in masina spuneau ca e super, nimeni nu observa nimic. Si toti ma intrebau mai apoi de ce naiba vreau sa o vand. Nu puteam sa le spun ca am luat o epava...

Actualul proprietar al masinii a vazut masina de 3 ori pana sa o cumpere. Am fost la el in oras sa o verifice cu inca 4(!) prieteni, unul lucra la o reprezentanta auto(!) si au zis ca e super! Nu m-a sunat niciodata de cand am dat-o desi eu il sunasem pe fostul proprietar sa-l "trag de urechi" de 10 ori sigur.

Apoi m-am uitat din nou pe autovit dupa masini, am ramas la una care imi placea, am plecat la Pitesti dupa ea si primul lucru am vazut la reprezentanta in urma istoricului ca avea km cel putin dublu. Am si incheiat discutia, iar cu autovit m-am lecuit. Foarte foarte multe masini de acolo sunt suspecte.Acum am o masina curata si foarte bine intretinuta, cu istoric si tot ce trebuie.

Concluzia e: cascati bine de tot ochii cand luati o masina si nu lasati doar entuziasmul sa decida.

P.S. Omul destept invata din greselile altora, iar prostul nici din ale lui!

Bafta!

Nu cred ca se poate face orice test pe banul celui care vinde !!!

Eu daca as pune masina in vanzare ar trebui sa schimb racordul flexibil ca sa fie totul OK d.p.m.d.v. Pana aici totul e ok :)

DAR la serviceul X dupa 1h o sa iese cineva si o sa imi spuna ca :

- bucsa x de pe spate trebuie schimbata

- a gasit un joc la nu stiu ce pivot

- discurile de pe fata ar trebui schimbate in max. 5000km

- anvelopele de pe spate mai rezista ... 4000km

- trebuie schimbata o curea

^^ Toate aceste defecte sunt ipotetice :twoup:

Acum eu ce sa fac ? Masina nu este noua ! Nu cer 40.000 euro ! Cer de 4x mai putin.

Imposibil sa existe masina perfecta si sa coste de 4-5-6 ori mai putin decat atunci cand era noua acum 7-8-9 ani.

Nu trebuie neaparat acuzat acel vanzator care nu a stat sa verifice toate piesele din masina si sa isi noteze in dreptul fiecareia...in ce procent mai este buna.

Edited by Jacobs

@Jacobs in topic se discuta despre achizitionarea unei masini cu an destul de recent 06-07 (cat a iesit din garantie)deci masina ar trebui sa se prezinte bine daca a fost intretinuta conform recomandarilor facute de producator.

Nu cred ca un se pune problema sa platesti cand apar probleme la piese conumabile dar atunci cand ies la iveala diferite erori la modulele electronice, airbag-uri deschise, piese inlocuite (daca masina s-a reparat la repezeala pt vanzare) sau unghiurile nu se inscriu in parametri ce-ar fi de facut?

Zicea cineva mai sus...printre altele si ca:

"La BMW nu poti sa vezi km reali, in cazul in care au fost dati inapoi, nici macar cei de la reprezentanta nu o pot face"

FALS...inainte de a-mi lua actuala masina...am fost sa vad una gasita pe autovit...la un "mare" vanzator de BMW-uri...

Am mai povestit si-n alt topic...pe autovit avea vreo 89 000 km, pe site-ul lui...care acum nu mai merge (www.auto-dennis.ro) avea 139 000 si la telefon mi-a zis 149 000 si cand am verificat-o la BMW avea 220 000 km :twoup:

Fosta masina...am luat-o la 170 000 km, cand am verificat-o pe aia de pe site am verificat-o si pe aia...si tocmai de asta m-am dus iar in Germania, la tipul de la care am luat masina, ca mi-a dat masina cu km reali, deci am avut incredere.

Ma rog, pe fosta mi-a gasit-o el si eu doar m-am dus dupa ea, iar pe actuala am gasit-o eu intr-un mare "targ" de asta de masini, apartinand de GRUPE SOCIETE GENERALE, aia care au si BRD-ul la noi ...deci firma mare si serioasa, care nu-si permite sa dea km inapoi, la ei e puscarie asa ceva...plus ca ce-i interesa pe aia sa dea km inapoi, nu era afacerea lor privata, aia lucrau la o ditamai firma si nu s-ar fi compromis si/sau riscat sa fac asa ceva :)

Bine, cand am ajuns in tara, dupa mai mult timp, am trecut pe la BMW sa-mi caut un breloc ce mi-a placut si-am zis hai sa verific si masina sa vad cati km are :)

Cand baga ala cheia...nu vede nimic...ii dau seria...iar nimic :()

Va dati seama ca daca nu m-as fi dus eu dupa ea si /sau n-as fi luat/gasit/ales singur masina, daca n-as fi stiut de unde si cum a fost luata, cred ca as fi lesinat acolo de inima rea :()

Asa...n-a fost o problema, cine stie, poate omu` n-a facut service-ul la BMW sau cine stie care a fost treaba :D

Stau lejer linistit ca masina mirosea a noua cand am luat-o, motoru` zici ca-i benzinar, teava de esapament e curata...etc...deci se vede ca a avut 107 000 cand am luat-o :D

Oricum, oricine, inainte de a-si cumpara o masina...e bine sa verifice nr de km...altfel dai 15 000 pe o masina de 13 000...etc:)

Daca voi intelegeti ca verificatul unei masini tine doar de aspectul vizual inseamna ca aveti puteri paranormale.

unul din simturile principale ale noastre, folosit si de mecanici. nu cred ca are rost sa dezbatem prea mult pe aceasta tema.

daca vrea sa fie impacat cu alegerea ii va face toate testele posibile la AB, va fi atent si la testul de drum si dupa o zi implinita alege sa o cumpere indiferent de rezultat, deoarece s-a saturat de atatea pareri +/-.

daca as fi eu in situatia data as incerca sa ma bazez pe simturile mele si daca ceva nu mi-ar place atunci as apela la un service. nu as face asta ca sa caut motiv de negociere.

Iti dau eu cel mai bun sfat...cauta o masina care a fost cumparata din Romania de la Bavaria sau alt dealer,kiar daca poate are al 2lea propietar,ai o anumita siguranta!

Am vazut masini la 280k km,kre aratau mai bine decat a mea la 80k km!

Si ink ceva..nu t entuziasma la dotari multe si aspect impecabil,k o comiti grav!

Eu mi'am luat in februarie si am tot cautat cu dotari cu toate nebuniile,dar cand mergeam sa le vad,imi dadeam seama imediat k e ceva nasol la mijloc...si incercam cu disperare sa ma abtin sa nu o cumpar!

E greu sa'ti ascunzi entuziasmul,mai ales knd ai impresia k ai gasit ceea ce cautai!

Asa k mai cuta pana gasesti una cu km putini,de care esti sigur,khiar daca nu e plina de dotari,k piele,xenon,jante si alte kestii vin pe parcurs...nu e chiar asa mare branza!

Sper k ti'am fost de ajutor si priveste mai depate nu doar in prezent!

Cel mai sigur mergi in Germania si chiar daca dai mai mult macar stii ca e o masina klumea....eu nu as cumpara din RO niciodata..e diff mare intre un vanzator de masina din RO si unul din restul EU.. :twoup: Edited by doru_89