Jump to content

BMW E46... Cabrio 2.500cm

81rgl

Recommended Posts

Mie imi place foarte mult... sunt la care le pare incomod, dar mie imi place si asta e tot ce conteaza.

Am montat si volanul de M (multumesc DOC-u')

Au ajuns si comenzile volan

http://s19.postimage.org/8bfgfgvjz/DSC01725.jpg

Trimul de M costa in jur de 100 Euro o bucata de plastic de parca ar fi vreo piesa rara dom'le.

Asa ca m-am pus sa-mi fac unul.

http://s19.postimage.org/wgg5x6fun/DSC01712.jpg

http://s19.postimage.org/6yxrdky4f/DSC01713.jpg

http://s19.postimage.org/awl12zkxr/DSC01714.jpg

http://s19.postimage.org/kieljac3j/DSC01722.jpg

Voie buna.

Edited by 81rgl

Il iau si eu ....

Cum zice el acum : "Toate beamveurile sa vina la mine ...." :lol2:

0756325946 Noul meu nr de telefon... cel vechi pe care il aveam de 13 ani mi l-a dat Portocala ca nu am efectuat apeluri 2 luni (fiind plecat).

Cand hotarati vin si eu.

As avea nevoie de ceva sfaturi.

daca pun serpisori.

As folosi un simulator de catalizator ca masina sa se comporte la fel ca putere ca si in prezent.. (am facut o resoftare)

Pentru a nu fi nevoit sa pun inapoi softul original si a pierde "cip tuningul". (chiar imi place enorm diferenta ce o simt mai ales cuplu' )

ps: cu ocazia asta daca vreodata vreau sa pun catalizatorul la loc, e posibil fara sa mai umblu la soft.

Si acum sa ne intoarcem la sfaturi.

Cum imi propuneti sa fac asta "Voi folosi un simulator de catalizator" ??

Ce trebuie sa cumpar ??

Astept raspunsurile si sfaturile voastre.

Multumesc.

Edited by 81rgl

Catalizatorul nu e dupa galeria de evacuare/serpisori? In intermediara? Adica poti sa pui serpisori si sa pastrezi si catalizatorul. Sau pui teava dreapta in loc de catalizator pentru ceva mai multa putere.

Iar ce ziceam eu de pus soft dupa ce ai facut celelalte modificari are sens. Un soft bun se face in functie de parametrii motorului. Daca motorul poate sa traga mai mult aer, poate sa elimine gazele mai repede, daca ii schimbi injectoare, pompa de benzina sau orice, trebuie facut si un soft care sa tina cont de asta, sa regleze timpii de injectie, avansul samd pentru un raport optim si putere marita.

Nu cred ca e o idee buna sa rulezi un soft facut pentru motorul stock in conditiile in care motorul nu mai e stock. :thumbsup:

Filon.

Dar daca pentru a renunta la catalizator trebuie sa pun inapoi softul vechi.

DAca pun simulatorul de catalizator pentru a face calc. de motor sa creada ca e acolo (pentru a nu da eroare).

Nu e acelasi lucru daca las softul asa cum este acum (CIP-uit) care in ambele variante va "STII" ca,, catalizatorul "este" inca acolo?

Deci nu ar fi nici o diferenta in "memoria" calc. .... decat una fizica (lipsa catalizatorului) ceea ce softul nu va stii niciodata ca lipseste.

Robert

Ok,

Daca in prima parte pun doar serpisorii si la catalizator care eu stiu ca e in intermediara (corecteaza-ma daca gresesc ) renunt in momentul cand fac traseul?

Cel putin asta era ordinea in care as fi vrut sa le fac.

Prima data serpisorii si dupa ... cu alta ocazie traseul complect.

Tot se va auzi frumos ... in prima parte.

Asta pentru a nu fi aruncat pe geam banii de resoftare.

Edited by 81rgl

• 3 weeks later...

Serpisorii sunt montati.

Diferenta f mare ca sunet, si se simte si " zvac " in plus (mai mult decat placebo)

Nu stiu ce sa cred despre urmatorul aspect, .. Am facut 160km si nu s-a aprins CHECK E.

Urmeaza admisia si kitul K&N

Edited by 81rgl

Dupa mai multe cercetari, am aflat ca eu nu pot pune admisia de M50... Nu se potriveste pe bloc si nu o pot monta din cauza ca am dubluvanos.

Are valva Disa admisia de pe masina mea si singura care se potriveste si ar aduce un "plus" in acest fel ar fi admisia de pe M54 3.0i

Daca gasim o astfel de admisie .... nu raman dator.

Din cate am vazut sunt cativa useri cu dezmembrari.

Va multumesc.