Jump to content

influenta ET la jante pt E36

enkas

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pentru iarna, nu prea ar fi (iarna ai nevoie de talon mai mare)

mai degraba latimea anvelopei mai mica.

desi si talonul poate fi un argument, cu talon (procent din latime) mai mare, sta si mai ridicata masina, ptr drmurile noastre inzapezite...

on:

merg si 205/45, dar si mai bine un 195/50.

pai vrei ptr vara sau iarna?

195/50 nu o sa-mi antinga pe undeva?

nu cred, ptr ca la 195 si 7.5j janta, cauciucul o sa stea un pic mai tras/strech pe janta, atat cat sa nu dea in buza aripii, ci sa intre sub ea, la denivelari.

daca vrei ptr vara, pune 195/50 fata si 205/45 spate.

buna ideie. trebuie sa schimb si prezoanele cu unele mai lungi?

nu, ptr ce? baza de prindere pe interiorul jantei, de butuc e la fel.

iti trebuiau prezoane lungi, daca aveai niste jante cu et 47 sa zicem, si vroiai sa bagi niste distantiere, sa scoti jantele mai in afara, cu distantiere de 2 cm faceai ET 27, si atunci iti trebuiau prezoane mai lungi, distantierele fiind intre butuc si suprafata de prindere a jantei.

Pana acum este cea mai buna ideie 195/50 fata si 205/45 spate. Ideia este ca nu pot merge la ghici, pentru ca anvelopele au un pret destul de mare. Oricum o sa merg pe sh pentru ca acum pe timp de iarna preturile scad. :thumbsup:

Pai, daca iei anvelope sh, cum naiba e mare pretul!!!!!:console:Si, ca sa nu mai pui 30 de intrebari pe 2-3 topicuri, du-te la prima vulcanizare si incearca anvelopele sa vezi daca ating! E simplu. Pana acum, rezolvam problema!!:thumbsup:

Pai, daca iei anvelope sh, cum naiba e mare pretul!!!!!:console:Si, ca sa nu mai pui 30 de intrebari pe 2-3 topicuri, du-te la prima vulcanizare si incearca anvelopele sa vezi daca ating! E simplu. Pana acum, rezolvam problema!!:thumbsup:

Nu te supara dar intreb pt ca nu stiu ce sa cumpar. Sant multe idei si trebuie sa o aleg pe cea mai buna. Iar la vulcanizare nimeni nu sta dupa mine sa probez anvelope.

Nu te supara dar intreb pt ca nu stiu ce sa cumpar. Sant multe idei si trebuie sa o aleg pe cea mai buna. Iar la vulcanizare nimeni nu sta dupa mine sa probez anvelope.

Cum s-o alegi pe cea mai buna, daca nu ai habar???!!!! Si eu am vrut sa verific ceva si am fost la vulcanizare, am pus o anvelopa pe o janta si am verificat. Simplu

min et34, hai tras de coada et30 dupa normele noilor e9x

vezi si tu aici, care e ET-ul minim la e36.

et 13-15 fata si et 15-20 spate sunt cele mai des intalnite.dar si aia probabil s-au inspirat de pe 4tu..ing :laugh:

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatfotos/forum2_3er_BMW_-_E36.html?Topic_Cat=15

@c.sainz +1

on: mergi la o vulcanizare, pui janta pe masina, vezi cat iese, si masoara in cm cat e pana la aripa si vezi ce iti trebuie.

dupa formula ex

205mm (latimea cauciuc) * 50 (talonul, procent) / 100 = dimensiunea talonului in mm/10 = centimetrii.

si apoi pui ce vrei

sau pui acolo o anvelopa doua de test sa vezi um vine (le daila baeti si tu ceva).

Edited by max83

• 2 months later...

Salutare tuturor si LA MULTI ANI.

Am reusit sa vand jantele rondell pe 16 cu et 15 si am cumparat jante rondell pe 17 cu 8j si et 35.

Am nevoie de parerea voastra in legatura cu anvelopele. Sa pun 225/45/r17 pe fata si 235/45/r17 pe spate sau 215/45/r17 fata si 225/45/ spate.

Salutare tuturor si LA MULTI ANI.

Am reusit sa vand jantele rondell pe 16 cu et 15 si am cumparat jante rondell pe 17 cu 8j si et 35.

Am nevoie de parerea voastra in legatura cu anvelopele. Sa pun 225/45/r17 pe fata si 235/45/r17 pe spate sau 215/45/r17 fata si 225/45/ spate.

ce motor ai?