Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Recommended Posts

Din cate am vazut eu trapa asta e destul de rara,poate cineva totusi ma poate ajuta!Ieri am schimbat-o,am cumparat-o de la dezmembrari cu tot cu motorase,motivul: trapa veche avea un ghidaj rupt si nu functiona (asa am cumparat masina),acel ghidaj costa mai mult decat toata trapa la dezmembrari si m-am gandit ca nu e foarte fiabila si o sa am piese de rezerva pentru ea.

Dupa cum spuneam am montat-o,dar totusi mergea foarte greu asa ca am uns cu o vaselina sina pe care se plimbau ghidajele,m-am declarat multumit aceasta mergand mai usor si repede,rezultatul fiind vizibil doar astazi(ieri tot greu a mers).Abia ce am venit de la masina,am foit-o putin si cand sa o inchid de tot SURPRIZA!!!! A ramas inchisa la partea din fata dreapta,stanga ramanand in sus.

Ma gandesc ca la un moment dat in timp ce eu o testam o fi scapat vre-un dinte de la motoras pe sufa,deregland total lungimea acestora de actionare.

Poate e cineva totusi priceput in ale trapelor si ma poate ajuta :twoup:

Am Âşi eu probleme cu trapa, ĂŽn sensul cĂŁ dau sĂŁ se deschidĂŁ, se ridicĂŁ doar de o parte dupĂŁ care revine singurĂŁ la loc.

Am fost Âşi eu la cineva care a mai reparat trape (nu prea se ĂŽnghesuie mulĂži sĂŁ le repare) Âşi mi s-a spus cĂŁ este posibil sĂŁ se fi rupt cablul iar ca sĂŁ se repare trebuie dat plafonul jos.

Gata problema rezolvata!Am desfacut iar toata tapiteria :twoup: era motorasul din spate care avea dintii tociti,noroc ca mai aveam de rezerva,am uns sufa si problema rezolvata.Merge ca noua!

Nu prea inteleg problema ta, fii mai explicit e trapa la fel ca a mea-Dual lid sunroof?Daca da poate te pot ajuta ca am "putina" experienta

Tine butonu apasat vreo 20-30 de secunde si motorasul revine in pozitia zero resetandu-se.Scrie si in DIY ala al tau la urma Step 6 parca,eu asa am facut si s-a inchis perfect,s-ar putea sa mearga pentru ca din ce am vazut eu e cam acelasi motoras

De fapt, nu se reseteaza motorasul ci se reinitializeaza: se tine butonul pe deschis pana la capat, apoi inchis pana la capat. Exact ca la geamurile cu one-touch sau cum naiba se numeste functia.

Care ati umblat pe la trapa, stiti cumva pe unde ar putea sa se umezeasca? La a mea se umezeste pe interior, pt ca o parte din apa care se duce spre scurgerile din fata, stanga dreapta, trec cumva pe langa shina de culisare a cablului. Scurrgerile sunt desfundate. Treaba se intampla numai cand masina e usor ridicata de spate si se aduna toata apa pe cele 2 scurgeri din fata. Daca e pusa masina invers nu se mai intampla faza. Ceva idei? Eu am umblat pe acolo, la un moment dat m-am gandit sa dau tot sistemul de ghidaj jos si sa-l siliconez. Adica cele 2 shine prin care circula cablul.

Alex: ce-i cu meseriasul asta in trape? E ceva de capul lui, ca as merge si eu la unul sa se uite la mizeria asta.

De fapt, nu se reseteaza motorasul ci se reinitializeaza: se tine butonul pe deschis pana la capat, apoi inchis pana la capat. Exact ca la geamurile cu one-touch sau cum naiba se numeste functia.

Nu e nici o reinitializare/resetare la modelul meu de trapa.Eu am tinut butonul apasat vreo 20 de secunde in conditiile in care trapa din fata era suspendata pe partea stanga ,nu reusise sa faca toata miscarea necesara pentru a se inchide si ramase rabatata pe o parte,dupa ce am resetat s-a inchis doar partea stanga!!!Nu ai cum sa reinitializezi trapa in pozitia deschisa complet pentru ca daca o tii apasata ea se inchide in conditii normale deci nu ai ce sa reinitializezi,eu am urmat sfaturile de pe un forum identic din State ,cu urmari pozitive :twoup:

Cum adica trapa ta se umezeste?

Edited by euadicabobo

Alex: ce-i cu meseriasul asta in trape? E ceva de capul lui, ca as merge si eu la unul sa se uite la mizeria asta.

Este un servis pe Câmpia LibertãÞii care se ocupã de electricã În general, montat alarme, radio cd-uri, etc. Aici mi-am montat alarma cu pager luatã tot de la ei acum un an jumate. Nu pot sã garantez pentru mecanicul care mi-a umblat mie, pentru cã nu-l cunosc personal. Cu toate astea, când am spus de problema mea, s-a apucat sã-mi demonteze geamul trapei, motoraºul, etc ºi pãrea cã ºtie ce face. Din ce am mai vb eu cu el, spunea cã a mai reparat trape ºi la 7-ar. Pe patron Îl cheamã Darius ºi au preÞuri decente zic eu. :)

ÂŞi cum ajung la ghidajul ĂŁla ?

Urmezi DIY ala al tau!

Ăn DIY-ul pus de mine aratĂŁ cum se ĂŽnlocuiesc Âşinele pe care culiseazĂŁ trapa, precum Âşi gheruĂžele care ridicĂŁ trapa ĂŽntr-o parte.

Eu vorbesc de cum ajung la ghidajul ĂŁla Âşi la cablu ... probabil trebuie sĂŁ dau la o parte tapiĂžeria. Nu aÂş vrea sĂŁ demontez tot plafonul Âşi dacĂŁ se poate m-ar interesa cum ajung la el fĂŁrĂŁ sĂŁ stric ceva. :twoup:

Butonul de trapa are 3 pozitii: fata, spate si inchis. Daca pierde pozitia, cand apesi pe buton in fata scurt, nu mai inchide trapa singura ci trebuie sa tragi de buton in fata pana ajunge la capat. Ca sa o inveti sa faca iar asta trebuie sa deschizi trapa maximum in spate tragand de buton in spate, apoi maximum in fata tragand de buton in fata. dupa aceasta initializare, cand trapa e deschisa, indiferent de pozitie, daca apes scurt butonul in fata va inchide trapa si viceversa, daca apesi in spate scurt, va deschide trapa in spate la maximum. Cumva, inveti motorasul sa stie pozitiile maxime de inchidere si deschidere. Eu la asta ii spun reinitializare.

Trapa mea se umezeste din cauza ca, pe undeva ajunge apa pe plafon. Apa ajunge acolo cred ca pe sub shinele de culisare sau pe la cele 2 colturi din fata. Se intampla asta doar cand e masina ridicata de spate si probabil volumul de apa e foarte mare si nu apuca sa se scurga tot pe cele 2 scurgeri. Poate si garniturile exterioare nu mai sunt asa bune si lasa sa ajunga sub trapa, pe scurgeri prea multa apa.

• 1 month later...