Jump to content

DIY upgrade de la faruri normale la BiXenon

X X L

Recommended Posts

• 2 months later...

Ba da...dar vroiam mai multe pareri. Tipul care le vinde insista ca nu is probleme...cica majoritarea care comandau le luau pe 55W...Cu greu mam abtinut sa nu le cumpar, deoarece cele pe 35W pe CANBUS vin numai la sfarsitul lui Martie. Asa ca va trebui sa mai stau in intuneric...

Deci FXR + bixenon 35W merg garantat pe e46 facelift cu faruri halogen din fabrica da?

asta ti-am spus si eu pe PM, nu m-ai crezut ? :laugh:

cel care vinde ar trebui sa-l ocolesti pentru ca din start este un comercial mincinos daca-ti zice asa ceva ... vad ca nu urmareste decat sa te prosteasca si sa-ti vanda marfa care o mai are pe stoc sau la care castiga cel mai bine, sau care nu se prea vinde :)

problemele apar datorita temperaturii mai mari degajate care-ti arde oglinda la far sau oglinda la lupa (daca ai). o sa vezi ca se topeste in timp si poti sa le arunci.

zi-mi pe PM cine-i ala de la care ai vrut sa comanzi si te-au mintit... si o sa-ti raspund eu cu link de unde sa le iei probabil la un pret mai bun si repede pe 35W cum iti trebuie, daca vrei.

FX-R sau Morimoto cu instalatie xenon de 35 W merg pe orice faruri, retrofitate... nu-s tocmai plug and play.

bixenonul este realizat de lupe nu de instalatia de xenon... la bmw

si poate chiar a vandut multe cum zice ...deoarece sunt multi prosti in tara asta care nu gandesc si pun tampenii pe masinile lor, deranjand pe altii in trafic si chiar cheltuind bani frumosi din propriul buzunar pentru remedierea problemelor ulterioare :)

Edited by robytza

• 3 weeks later...
Azi am pus mana pt. prima data pe niste proiectoare bixenon FX-R. Nu stiu, vad ca voi sinteti tare incantat de ele dar mie imi par de o calitate f slaba. Extrem de urat lucrate si finisate, nici macar bavurile de pe margini si de la gauri nu le-au eliminat. Cromul de pe marginea exterioara a lentilei ti se lipeste de degete, iar in locul unde sa dezlipit se vede urat. Oglinda proiectorului numai oglinda nu este, cromul ala e foarte neclar, parca ar fi fost cromat peste particule de praf. Suruburile care fixeaza suportul lentilei de proiector sint infiletate stramb. Pe bune, parca sint facute la casa pionierilor. Eu unul nu mi-as pune asa ceva pe masina.

post-8540-0-44185400-1331319802_thumb.jpg

post-8540-0-92709100-1331319811_thumb.jpg

post-8540-0-80222700-1331319820_thumb.jpg

asa i-am zis si eu :) calitatea lor e execrabila..... eu nu mi-as monta asa ceva pe masina.

la partea cu gaurile are dreptate. si ale mele aveau pelicula neperforata dar cu bormasina s-a rezolvat instant.

si la piesele oem sa intampla sa vina gauri neperforate sau filete nedate (exemplu EGR nou OEM)

Proiectoarele au fost luate de pe forum, daca nu ma insel da le florinkx sau cum se numeste vanzatorul. Eu credeam ca toate FXR sint asa dar din ce ziceti voi aici se pare ca doar astea sint rebuturi. In plus fata de asta nici palariile nu se potrivesc bine, ramane un luft imrejurul lentilei de mai bine de 1mm. Am impresia ca sint mai mari sau e pt. alt tip de proiector.

De luminat lumineaza ok, nu pot zice nu.

Am citit acest topic si as intreba cateva chestii sa vad daca am inteles corect.

Am achizitionat proiectoare fx-r 2.0, pe care le voi monta pe un seria 3 nfl fara xenon.

In afara de a taia partea din spate unde intra becul halogen pentru a introduce proiectorul, mai trebuie ceva taiat ?

Cele doua cabluri ale proiectorul se pun pur si simplu la mufa de faza lunga la + si - ( care este + si care este - pentru ca au aceeasi culoare si anume rosu) ?

Daca acestea nu se conecteaza, atunci cand aprinzi faza scurta, becurile se aprind dar cand dai faza lunga obturatorul nu va functiona si bixenonul practic va avea decat o faza ?

Conectand cablurile la mufa de faza lunga, in momentul in care dai faza lunga obturatorul va comuta pe faza lunga si in acelasi timp se va aprinde si faza lunga propriu-zisa a masinii ?

Va multumesc.

Cele douĂŁ fire de la bobina proiectoarelor fx-r se leagĂŁ la plus/minus de la faza lungĂŁ indiferent ĂŽn ce ordine.

Da, când dai bliț (cu luminile stinse), se vor aprinde becurile de la fazĂŁ lungĂŁ și va fi acționat obturatorul proiectoarelor fx-r, dar faza scurtĂŁ va rĂŁmâne stinsĂŁ.

Da, conectand cablurile la mufa de faza lunga, in momentul in care dai faza lunga obturatorul va comuta pe faza lunga si in acelasi timp se va aprinde si faza lunga propriu-zisa a masinii.

Da, daca firele roșii nu se conecteaza, atunci cand aprinzi faza scurta, becurile se aprind, dar cand dai faza lunga obturatorul nu va functiona si bixenonul practic nu va opera, faza lungĂŁ fiind reprezentatĂŁ doar prin aprinderea becurilor cu halogen din partea de interior a farurilor.

O explicatie corecta si ca la carte.

Adaug faptul ca obturatorul este acÞionat de un solenoid fãrã polaritate. De aceea firele au aceeaºi culoare ºi nu conteazã cum le legi. Când nu are tensiune la borne, solenoidul este În stare relaxata, de repaus, iar când primeºte alimentare, miezul acestuia este tras de bobinã ridicându-se obturatorul.