Jump to content

E60 - eroare Adaptive Xenon

batman73

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Trebuie indentificat ce parte nu functioenaza. Apoi care sunt pinii respectivi si de acolo plecat spre uC.

E greu cu poze petru ca trebuie sa te uiti atent la tresee iar fiind pe 4 straturi nu stii de unde pana unde vin.

Da, a incercat Vali un update, apoi o recodare si fara succes...

Eroare de comunicare cu SMC-urile. Am pus mai sus poza cu erorile stocate.

Fara succes in sensul ca s-a update-uit si/sau codat insa nu si-a revenit sau e mort complet ?

Daca nu este defect micorocontrolerul, se poate repara pentru ca se gasesc piese pentru el.

Function defects with failure of the processor:

* No turn indicators and hazard warning lights, no high beam, no headlight flasher, no fog lights, no rear fog light, no third brake light

* No communication across the K-CAN SYSTEM.

* No communication with the trailer module

Deci defect de procesor.

Edited by C_o_s_m_i_n

Cineva cu E60 LCI faruri adaptive, va rog sa-mi masurati si mie ce tensiuni aveti pe pinii 9 si 10 in mufele ce merg la faruri.

Scoateti o mufa si puneti contactul. Nu se intampla nimic.

Pinul 9 e V_SMC (la mine e 12V), pinul 10 e LIN_ALC (la mine e 0.85V), pinul 11 e masa pentru SMC. Niciuna din valorile mele nu sunt ok pentru comunicare.

Bala, te bagi? :)

Edited by C_o_s_m_i_n

Eu as da tot LMA-u cu solutie pentru circuite electrice :rolleyes: un fel de regenerator http://www.adelaida.ro/spray-curatire-contacte-kontakt-60-100.html

Cauta la magazienele de specialitate... sincer daca avea ceva probleme LMA-u (mari) nu cred ca putea sa-l updateze fara nicio eroare, cumpara ce ti-am zis si da pe toate mufele de la LMA la faruri peste tot, dai si pe placa LMA-ului pe toate circuitele o sergi putin si o remontezi.

Eu am gasit o intrerupere minuscula cu un sprei de asta, mergea 2-3 saptamani dupa ce dadeam cu sprey, apoi am dat pe zone pana ma descoperit locul exact de pe toata placa si apoi am facut legatura cu un fir subtire dupa ce am masurat traseul si am vazut ca este intrerupt.... cu ochiu liber nu vedeai nimic :purple:

Eh... am spray dintr-asta acasa. Dar e un strat de lac peste toata placa, nu stiu daca se vede in poze. Spray-ul asta n-are cum sa intre.

Dupa ceva sapaturi pe la cunoscatori, cica ar fi un driver TJA nu stiu cum (urmeaza sa-l identific pe placa), care se ocupa de partea asta. Asta nu are treaba cu procesorul, de-aia la update totul a decurs normal.

Driver-ul asta cica se buleste si la VAG-uri in modulele de temporizare a stergatoarelor. Si vina cica o poarta xenoanele aftermarket montate pe masina.

http://img59.imageshack.us/img59/533/dsc0065zj.jpg

http://img707.imageshack.us/img707/6133/dsc0066yq.jpg

Edited by C_o_s_m_i_n

La prima privire nu se vede nimic. Lacul pare sa fi acoperit codurile. Tre' sa-mi fac rost de o lupa.

Din ce mi s-a spus, ar trebui sa fie cu 8 pini. Si par a fi exact doua acolo in aceeasi configuratie, langa cel cu 14 pini...

Sper sa-i pot da de capat.

Edited by C_o_s_m_i_n

La prima privire nu se vede nimic. Lacul pare sa fi acoperit codurile. Tre' sa-mi fac rost de o lupa.

Din ce mi s-a spus, ar trebui sa fie cu 8 pini. Si par a fi exact doua acolo in aceeasi configuratie, langa cel cu 14 pini...

Sper sa-i pot da de capat.

TJA-urile pentru CAN sunt cu 8 pini de obicei in pozele de la tine sunt 3 x SOIC8

Ma astept sa fie ceva de genu TJA1042 sau TJA1050 ... dar asta e doar o presupunere.

Da, dar doar 2 le vad in aproximativ aceeasi configuratie, orientandu-ma dupa cele 2 rezistente de 22ohmi si condensatoarele de langa.

Ceva de genul TJA 10...si ceva am inteles si eu...

Va trebui sa-l repar, pentru ca LMA-ul gasit era LM1, pentru nonLCI.

Edited by C_o_s_m_i_n