Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

ce inseamna un bmw 320d la 150.000 km ?

Kozman

Recommended Posts

salutare,

o intrebare un pic generala daca se poate....doresc achizitionarea unui bmw 320d 2006 cu multe dotari dar cu 152.000 km reali, ce inseamna pentru un bmw 152.000 km ?? se merita ? e chiar asa batran ? sa ma astept sa pice curand ceva ? si care ar fi un pret real dupa parerea voastra ?

multumesc frumos

E greu de spus ....sunt multe variabile in ecuatia asta asa ca va fi un topic banal in care te vei simti jignit sau flatat in functie de ce raspunsuri vei primi.

Te sfatuiesc sa iei la "pas" topicurile despre BMW e90 320D si sa citesti acolo vei afla multe raspunsuri.

nu sunt multi km deloc, daca a fost intretinuta corespunzator nu o sa ai probleme cu ea, daca esti sigur de km sau masina merge bine si iese ok in urma unei inspectii tehnice riguroase o poti lua linistit. Ca pret real cred ca mobile sau autoscout e mult mai aproape de adevar decat autovit unde e plin de masini ''aranjate''. Edited by mik15

salutare,

o intrebare un pic generala daca se poate....doresc achizitionarea unui bmw 320d 2006 cu multe dotari dar cu 152.000 km reali, ce inseamna pentru un bmw 152.000 km ?? se merita ? e chiar asa batran ? sa ma astept sa pice curand ceva ? si care ar fi un pret real dupa parerea voastra ?

multumesc frumos

Daca e adus din germania e o nimica toata 150k. Sunt chiar prea putini sa fie adevarati. Daca e intretinuta nici nu te uita ca sunt atatia.

disel-ul merge pana la 500.000 daca este ok,totusi am inteles ca pe la 200.000 se duce turbina :twoup:

daaaaaa.........de ce nu raspundeti la obiect????

de ex:mie la 200k de mi-a picat turbina....toti spuneti basme,povesti.turbina poate sa mearga si dublu sau poate pica la 30k de km.ce va place sa postati doar sa fie la numar.

preturile pe mobile.de sunt mult mai mari decat preturile de la noi.eu nu mi-as lua masina rulata in tara si nici adusa de altcineva.in principiu masina din germania la 200k km este o masina foarte buna si km nu sunt multi.daca o mai cumperi si de la dealer german sau de la propietar neamt km vor fi cei reali.

pretul variaza in functie de dotari,km si cat de ingirjita este masina,dar acolo toate masinile sunt ingirjite<estetic>.

Legende urbane.

Turbina sau orice alta piesa nu realizeaza cati km au trecut - ca sa se sinucida, sau cate ore de functionare au, pentru acelasi motiv - suicidul. Ele sunt doar niste piese mecanice ( sau de orice alta natura ) care POT sa isi piarda din functionabilitate o data cu UZURA. Uzura-la randul ei poate fi amplificata sau ameliorata, in functie de n factori, plecand de la locul utilizarii automobilului si pana la ( CEL MAI IMPORTANT ) modul in care a fost utilizat.

Ideea e ca nu conteaza asa mult km ci modul in care a fost intretinuta.

Asta v-o spune unul care acum o saptamana si-a vandut masinuta ( E 46 din 2002 318 d ) care avea 245 000 km si la 200 000 nu a cazut turbina si nici nu va "cadea" in urmatorii 50 000 daca viitorul prorietar va a vea grija de ea cum se cuvine ( nu a aparut niciunul dintre semnele premergatoare) .

Parerea mea este ca in general se formeaza idei din acestea preconcepute, gen "la 200 000 de km cam cade turbina" pt ca in Romania masinile ( un procent mare ), sunt aduse in tara cu 250 000- 300 000 km, sunt dati inapoi la 138 000 si intr-adevar cam pe la 200 000 cade turbina. Evident "caderea turbinei" e si ajutata de uleiul si consumabile " de producator" pe care le punem pe masina pentru a mai scuti niste banuti.

Conteaza mai mult cum a fost intretinuta si nu km. Sunt masini la 80 000 km varza, cu uleiul orignal in ea, si nimic schimbat. Pai o poti compara cu una cu 150 000 dar intretinuta corespunzator? Eu zic ca nu.

Succes.

Am cumparat eu turbine de la grozadan pentru e46 320d din 2002 - 190.000 km :twoup:

Si masina e foarte ingrijita, mereu i-a facut toate mofturile.

Edited by pyu

ok, deci ideea finala este urmatoarea: conteaza cum si cine a intrtinut-o si cum a utilizat-o....

asta inseamna 1. trebuie pusa pe un tester complet si 2. sa am incredere in persoana de la care o cumpar.

si daca mai e si pretul bun, e ca si luata :twoup:

o sa revin cu detalii....

ok, deci ideea finala este urmatoarea: conteaza cum si cine a intrtinut-o si cum a utilizat-o....

asta inseamna 1. trebuie pusa pe un tester complet si 2. sa am incredere in persoana de la care o cumpar.

si daca mai e si pretul bun, e ca si luata :twoup:

o sa revin cu detalii....

pui masina pe tester sa ce?

1.daca o cumperi din germania si o iei de la nemti sau dealer neamt ai toate sansele sa fie totul real.

2numai in neamt am incredere eu

3.la neamt pretul nu este unul bun.ei cer pe masina atat cat face.nu gasesti pe unul sa o dea ca i-a murit bunica si ii trebuiesc bani de inmormantare.

P.S.:eu zic sa o iei de la propietar din germania si este mai ieftina decat la dealer.nu este nici o diferenta.

eu pe a mea am luat-o de la dealer neamt.mi-a dat o lista cu ce s-a schimbat la masina si cu ce trebuie sa schimb la momentul respectiv,in cazul asta placute frana spate.a urcat-o pe elevator pt o verificare din bara in bara.avea el service si nu am vrut sa ma duc in alta parte deoarece ma mai pricep la masini si m-am descurcat.

la propietar din germania si este mai ieftina decat la dealer.nu este nici o diferenta.

S-o crezi tu, de obicei particularii cer mai mult decat pretul pietei.

eu iti spun cum a fost cand m-am dus eu sa imi iau masina...care e ideea?de ce ar cere particularul mai mult decat dealerul daca dealerul cumpara masina de la particular cu un pret si el o vinde cu profit?

Legende urbane.

Turbina sau orice alta piesa nu realizeaza cati km au trecut - ca sa se sinucida, sau cate ore de functionare au, pentru acelasi motiv - suicidul. Ele sunt doar niste piese mecanice ( sau de orice alta natura ) care POT sa isi piarda din functionabilitate o data cu UZURA. Uzura-la randul ei poate fi amplificata sau ameliorata, in functie de n factori, plecand de la locul utilizarii automobilului si pana la ( CEL MAI IMPORTANT ) modul in care a fost utilizat.

Ideea e ca nu conteaza asa mult km ci modul in care a fost intretinuta.

Asta v-o spune unul care acum o saptamana si-a vandut masinuta ( E 46 din 2002 318 d ) care avea 245 000 km si la 200 000 nu a cazut turbina si nici nu va "cadea" in urmatorii 50 000 daca viitorul prorietar va a vea grija de ea cum se cuvine ( nu a aparut niciunul dintre semnele premergatoare) .

Parerea mea este ca in general se formeaza idei din acestea preconcepute, gen "la 200 000 de km cam cade turbina" pt ca in Romania masinile ( un procent mare ), sunt aduse in tara cu 250 000- 300 000 km, sunt dati inapoi la 138 000 si intr-adevar cam pe la 200 000 cade turbina. Evident "caderea turbinei" e si ajutata de uleiul si consumabile " de producator" pe care le punem pe masina pentru a mai scuti niste banuti.

Conteaza mai mult cum a fost intretinuta si nu km. Sunt masini la 80 000 km varza, cu uleiul orignal in ea, si nimic schimbat. Pai o poti compara cu una cu 150 000 dar intretinuta corespunzator? Eu zic ca nu.

Succes.

+1!!!

Ai dreptate,daca maisna a fost intretinuta f bine si s-a facut schimburile de ulei,etc in parametrii normali nu sunt elocventi km masinii!

Asa ca vb aia;"cum o intretinem,asa o avem!";sau cum a fost intretinuta...asa o cumperi!

bafta!

Edited by mariorar