Jump to content

ULEI MOTO BMW

CARDAN

Recommended Posts

Ar fi foarte uºor sã dai un telefon la oricare dintre reprezentanÞele din România ºi sã Întrebi acest lucru, n-ar avea de ce sã nu-Þi spunã.

Iar apoi poĂži comanda uleiul la alte firme specializate pe piese auto Âşi moto.

pe realoem nu gasesti sau sa dai jos de pe net owners manual? anyway filtru original e 55 RON dar poate gasesti pe undeva grosimea uleiului .

In intreaga lume sunt foarte multe discutii cu subiectul uleiul de motor pentru K1300S model 2010...

Eu m-am adresat acestui site al pasionatilor BMW

in speranta ca voi afla ce recomanda acum fabricantul...

Prin alte parti nu am fost in stare sa gasesc concluzia finala...

Multumesc.

Edited by CARDAN

pe realoem nu gasesti sau sa dai jos de pe net owners manual? anyway filtru original e 55 RON dar poate gasesti pe undeva grosimea uleiului .

In intreaga lume sunt foarte multe discutii cu subiectul uleiul de motor pentru K1300S model 2010...

Eu m-am adresat acestui site al pasionatilor BMW

in speranta ca voi afla ce recomanda acum fabricantul...

Prin alte parti nu am fost in stare sa gasesc concluzia finala...

Multumesc.

Am gasit eu ceva link care s`ar putea sa ajute ... http://www.bmwsuperbikes.com/forum/viewtop...f=3&t=11887 ... de`acol ti`ash recomanda motul 300 V factory line 10w40 .. http://www.motul-romania.ro/default.asp?op...d&idcateg=3 ... costa 65.00 lei/litru .. -5% pt forumisti = 61.00 am pe stoc .. sper sa iti fie de folos informatiile ..bafta

• 1 year later...
producatorul recomanda Castrol Power 1 Race 5W40. Eu personal as merge pe motul/motorex sau alta firma "mai cunoscuta". La mobra mea de cross folosesc motorex, motorul merge bine desi e forjat, iar uleiul rezista ok. Totusi nu pot sa zic cum se comporta pe termen lung deoarce la 4 plinuri de benzina schimb si uleiul...

producatorul recomanda Castrol Power 1 Race 5W40.

domnule,

Nu sint atat de bazat nici pentru o selectie profesionista a uleiurilor moto si nici mai capabil decat inginerii firmei bmw...

Pentru mine este clar ca voi baga mereu intr-un motor numai ce zic producatorii lui.

Daca ei recomanda apa chioara de la robinet sau pamint negru de flori, aia bag.

De calitatea si in cantitatile corecte indicate tot de producator!

Nedumerirea mea principala este urmaritoarea:

De ce fo 2 ani pentru intreg globul au zis sa se bage ulei moto 10w40 in noile serii bmw k

si acum schimba macazu si recomanda (din motivele lor) numai 5w40 rosu.

Care motive?!

Cine stie cistiga :drinks:

Edited by CARDAN

• 2 months later...

sunt uleiuri speciale, nu le gasesti decat la auto bavaria si e adevarat ca sunt scumpe dar costa cam tot atat cat in alte tari. la k1300s, ca la toata seria k1200-1300 2007-2010 a fost un viciu de ungere la ambreiaj care genereaza un zgomot si uzuri premature. din ce stiu s-a reproiectat piesa cu un canal de ungere mai mare. exista un singur ulei special pt asta, dar poti folosi orice sintetic de calitatecu prima cifra 1-15 si a doua cifra 50 (nu 40).

cardan - asta e motivul, ulei mai subtire sa treaca prin canalul ala de la ambreiaj.

p.s. am zis 50 nu 40 din experienta proprie, in oras vara cand sunt 30c afara si mergi din stop in stop se cam aprinde becul la ulei, imediat ce o iei din loc s stinge. cu 50 in coada merge ok, isi pastreaza vascozitatea mai bine. am fost tentat sa incerc ulei tws de m, 10w60, dar nu e in specificatii pt moto cu ambreiaj in ulei. altfel cu cat mai mare a doua cifra cu atat mai bine.

• 1 month later...

- asta e motivul, ulei mai subtire sa treaca prin canalul ala de la ambreiaj.

p.s. am zis 50 nu 40 din experienta proprie, cu 50 in coada merge ok, isi pastreaza vascozitatea mai bine.

am fost tentat sa incerc ulei tws de m, 10w60, dar nu e in specificatii pt moto cu ambreiaj in ulei.

altfel cu cat mai mare a doua cifra cu atat mai bine.

scuze pentru intarzierea cu care raspund.

corecta si documentata explicatia. :wink:

SPOR!