Jump to content

Tipuri de arcuri spate E46 320d

IronM

Recommended Posts

Salut,

Mi s-a rupt un arc pe spate si am comandat un set nou. Cele care au venit sunt vizibil mai mici (3 spire in loc de 4) si parca si un pic mai subtiri. Cel de la care le-am luat m-a asigurat ca sunt pentru E46 320d facelift. Acu stau si ma intreb de ce aveam eu mai mari pe masina...sau care-i diferenta intre ele si cate tipuri de arcuri sunt pentru masina mea si de care sa cumpar...

Va atasez si poze ca sa intelegeti mai bine. Totodata nu am gasit nici cod pentru arc pe realoem...

post-169-1274252231_thumb.jpg post-169-1274252513_thumb.jpg post-169-1274252519_thumb.jpg

au niste marcaje colorate pe ele, la astea noi ale tale nu se vad. in functie de marcaj iti dai seama ce fel de arc ai, pt cele normale ar trebuii sa 3 dungi gri, cele sport 3 dungi albastre- valabil numai spate, fata sunt alte culori.

normale i-am trimis,pe astea noi e normal sa nu aiba nici un marcaj pt ca sunt de producator (kilen) ; e dubioasa totusi treaba cu producatorul pt ca pe original sunt cel putin 3 feluri de arcuri pe spate,iar la producatori iti da doar 2 variante Edited by grozadan

Asa aratau arcurile ce le-am avut eu pe masina din fabrica

spate = 3 dungi albastre = sport ?

fata = 2 dungi rosu + alb = tot sport ?

http://img153.imageshack.us/img153/1120/26022010018.jpg

exact asa am si eu, este suspensia sport de fabrica (a nu se confunda cu m tehnic).

ps: le mai ai?

Edited by freeone

Asa aratau arcurile ce le-am avut eu pe masina din fabrica

spate = 3 dungi albastre = sport ?

fata = 2 dungi rosu + alb = tot sport ?

[[/img][/url]

exact asa am si eu, este suspensia sport de fabrica (a nu se confunda cu m tehnic).

ps: le mai ai?

Nu

Edited by edy1092

Se pare ca si alea Heavy Duty sunt la fel de mici ca astea noi. Intrebare de 1000 de puncte: stie careva ce fel de arcuri am eu (alea vechi din poze) sau cum aflu de care sunt?!? :twoup: Edited by ironm

• 11 months later...
Pana la urma care sunt cele normale? Cu 3 dungi gri? Am nevoie pentru e46 318i nfl si ma gandeam sa iau de la dezmembrari. Vreau sa iau normale, nu sport, si vreau sa fiu sigur ca nu dau banii aiurea pe unele care nu se potrivesc sau sunt altfel decat cele care le am.

Nu stie nimeni :) Daca le cumperi pe producator risti sa fie alte dimensiuni...cu mai putine spire (am patit-o dar nu stiu cum ar fi aratat daca le montam - mie imi trebuia doar 1 asa ca nu am riscat).

Pana la urma am gasit la dezmembrari un arc ce arata ca al meu dar avea dunga galbena parca...pana acum toate bune si frumoase.

Bafta

Pai de la dezmembrari vreau si eu sa iau. Am unul la care s-a rupt o spira, dar le-as schimba pe amandoua. Tu cum ai facut? Le-ai scos si ai lasat masina pe butuci? Adica, ma gandesc ca as putea sa vad daca sunt la fel doar dupa ce le scot pe ale mele de pe masina.

Nu, eu am cumparat intai arcurile. Initial comandasem un set aftermarket si m-am apucat si am desfacut masina si cand am vazut ca-s mai scurte...am pus la loc arcul vechi si am vb cu roscatu si mi-a dat unu luat de pe un 320d FL. L-am montat si a fost ok. Daca-l iei de la dezmembrari vezi sa fie ca productie cat mai apropiat de data fabricatiei masinii tale...

Si daca-l iau de la dezmembrari (deci sa aiba cam aceeasi vechime) crezi ca ar fi ok sa schimb doar unul? Eu ma gandisem sa le schimb pe amandoua ca sa nu apara un dezechilibru. Poate unul e mai tare si unul mai moale, nush..

• 7 months later...

Cand am schimbat anvelopele de vara cu cel de vara am observat ca arcurile mele toate 4 au cate o bulina rosie pe spira din mijloc. Mentionez ca am 320d touring fabricatie 08.2004 iar suspensia este foarte dura, simt si cea mai mica denivelare din sosea.

Ce fel de arcuri sunt? Sport ? Semi-sport?

• 1 year later...