Jump to content

pareri 325xi e46

crtir

Recommended Posts

Sunt interesat de un 325xi e46 2004 automatic 76.000km(eu sper sa fie chiar reali) oferit spre vanzare de reprezentanta BMW din Bucuresti.Stiu,consum mare fata de un 325i manual RWD si performante mult mai slabe,dar la pretul de 9980 euro cu taxa platita si un an garantie pe cutie,motor si altele plus ca cei de la reprezentanta din Timisoara mi-l aduc aici si ii fac verificarea si schimba ce ar fi de schimbat inainte ca eu sa ridic masina fara alte costuri suplimentare eu zic ca suna interesant.Sa zicem ca un an nu voi avea probleme sa platesc eu pt. schimbarea unor piese(garantie) dar ce va fi dupa aceea ? Am inteles ca modelele xi au alt tren de rulare si multe componente difera fata de modelul standard plus ca,costa mult mai mult iar fiabilitatea e proasta la sistemul de tractiune integrala x(cel putin pe e46).Oricum,mai mult ma enerveaza la masina asta cutia automata.Parerea mea,motor nu suficient de puternic ca sa faca fata unei cutii automate si la o greutate marita datorita sistemului xi.Am fost si m-am interesat de aceasta masina,dar nu am demarat nici o procedura inca.Alte oferte de 325i sau 330i e46(nu vreau diesel) pe la reprezentanta nu mai sunt si mi s-a zis ca nici nu prea vor mai fi,deci nu am prea multe optiuni sa iau alta(vreau garantie).

Concluzia este ca m-ar interesa sa iau masina asta(evident,sa fie o.k. conform descrierilor) desi nu sunt 100% motivat.Deci daca aveti argumente care sa ma determine sa nu achizitionez un astfel de model,va rog sa le expuneti aici.De aceea am deschis topicul.Poate sunt si argumente pro pt. intentia mea.

Parerea mea, ai prea mare incredere in reprezentante ! Las-o naiba de garantie ! Mergi in Germania si alege un 330 misto !

Bafta !

Am fost acum doua saptamani la Munchen.Nu umbla cainii cu covrigi in coada nici pe acolo.Oferte foarte putine,preturi deloc mici si cele doua modele 325i pe care le-am vazut nu erau chiar o.k. d.p.d.v. tehnic(privati).La reprezentanta BMW nu erau e46 second de vanzare,nici chiar pe la handler-ii turci nu am vazut vreun 325i(euro4).Poate am avut si ghinion,dar m-am intors cu banii inapoi dupa patru zile.

Edited by crtir

pai trentele de la nemti au ajuns de mult in romania :twoup: , ei nu prea mai au cazaturi ieftine

intr-adevar si mie mi se pare cam slabut motorul pentru cutia automata. nici daca era rwd nu prea mai era el deloc sportiv cu automata, dar asa, 4x4 e slabut chiar. am mers o singura data si chiar nu m-a impresionat deloc, decat prin viteza de abordare a curbelor.

consumul presupul ca il cunosti, sau ti-l inchipui, ca ai avut 320. mai pui 1,5 litri pentru cutie, inca 1 pentru 4x4, si il afli

in schimb masina are avantaje....km putini, an bun, pret super zic eu , garantie. daca arata bine, si nu esti fan sportivitate cu masina, eu zic ca nu e de aruncat oferta asta, mai laes ca acum masinile din romania, mai ales motorizarile mari , au ajuns mai ieftine ca in germania(masinile bune nu cazaturile cu peste 300.000 km care le dau nemtii la pret de nimic samsarilor nostri )

masina din germania nu inseamna neaparat ca a fost si intretinuta.....a mers pe drumuri bune, dar de multe ori strainii sunt foarte delasatori cu masinile, cat despre bucsaraie, masina fiind veche , ai toate sansele sa o iei de afara perfecta, iar in cateva luni, cauciucurile de la bucse, imbatranite de vreme cedeaza complet .

pai trentele de la nemti au ajuns de mult in romania :twoup: , ei nu prea mai au cazaturi ieftine

intr-adevar si mie mi se pare cam slabut motorul pentru cutia automata. nici daca era rwd nu prea mai era el deloc sportiv cu automata, dar asa, 4x4 e slabut chiar. am mers o singura data si chiar nu m-a impresionat deloc, decat prin viteza de abordare a curbelor.

consumul presupul ca il cunosti, sau ti-l inchipui, ca ai avut 320. mai pui 1,5 litri pentru cutie, inca 1 pentru 4x4, si il afli

in schimb masina are avantaje....km putini, an bun, pret super zic eu , garantie. daca arata bine, si nu esti fan sportivitate cu masina, eu zic ca nu e de aruncat oferta asta, mai laes ca acum masinile din romania, mai ales motorizarile mari , au ajuns mai ieftine ca in germania(masinile bune nu cazaturile cu peste 300.000 km care le dau nemtii la pret de nimic samsarilor nostri )

masina din germania nu inseamna neaparat ca a fost si intretinuta.....a mers pe drumuri bune, dar de multe ori strainii sunt foarte delasatori cu masinile, cat despre bucsaraie, masina fiind veche , ai toate sansele sa o iei de afara perfecta, iar in cateva luni, cauciucurile de la bucse, imbatranite de vreme cedeaza complet .

Nu ma intereseaza liniute si cerculete,iar un consum de 2-3% in plus nu cred ca m-ar ingenunchea(nu fac multi km).Evident ca imi doresc ca masina sa ofere totusi si ceva feeling,cu toate ca un astfel de 325xi A are performante mai slabe ca un 320i 2,2.Dar per ansamblu par interesat de masina asta.Mai trebuie sa ma interesez de istoricul ei si apoi mai vad.Daca e rulata de la inceput numai in Romania sau are probleme,cred ca voi renunta la ideea achizitionarii.

Eu i-am luat unui var un 325xi de la un prieten.Masina avea 75000 km reali.O cunosteam de cand a luat-o de noua si a mers numai in romania.O avea ca masina a doua.Merge bine are sound fumos si o stabilitate fantastica.Nu are nici o defectiune la trenul de rulare dupa toate gropile din romania.A dat pe ia 10500 cu tva si este inmatriculata in 2005 .Ca si optiuni are piele si xenon,volan sport cu comenzi .etc.Eu cred ca pretul este foarte bun.In germania nu gasesti aceasi masina la banii astia.

325xiAutomat 0-100 8,6s consum declarat 14,5/8,4/10.6

320iManual 0-100 in 8,3s consum declarat 12,2/6,9/8,9

Si-atunci vine intrebarea: Se merita oare sa iei o masina cu motor de 2.5 care are performante mai slabe decat una cu motor de 2.2 si care consuma mai mult,este mai grea cu vreo 200 de kg,taxe si impozite mai mari,costuri de intretinere mai mari,etc..? Parerea mea e ca nu.Cauta un 325i manual RWD.

325xiAutomat 0-100 8,6s consum declarat 14,5/8,4/10.6

320iManual 0-100 in 8,3s consum declarat 12,2/6,9/8,9

Si-atunci vine intrebarea: Se merita oare sa iei o masina cu motor de 2.5 care are performante mai slabe decat una cu motor de 2.2 si care consuma mai mult,este mai grea cu vreo 200 de kg,taxe si impozite mai mari,costuri de intretinere mai mari,etc..? Parerea mea e ca nu.Cauta un 325i manual RWD.

TouchĂŠ!!

cauta masina pe bmw.de, la gebrauchtwagen. imposibil sa nu gasesti un 325i/330i care sa iti placa.

Deci nu pot si nici nu as vrea sa dau mai mult de 10.000 euro pe un e46.Asta inseamna ca scazand taxa de aprox. 1000 euro sa zicem,masina din Germania nu trebuie sa coste mai mult de 9000 euro.Daca imi voi pierde rabdarea,poate ma supar si imi iau tot un 320i,ofertele pt. un astfel de model fiind mai avantajoase si mai multe.Mai vedem ce-o fi,nu sunt disperat sa iau masina chiar in momentul asta desi recunosc ca mi-as dori ca lucrul asta sa se intample cat mai repede.Cine stie,poate pe langa diminuarea pensiilor si salariilor,mareste Boc si impozitele si taxele curand.

Tocmai m-am uitat pe BMW.de-Gebrauchtewagen si am vazut cateva 320i de la 2002 in sus spre vanzare incluzand garantia in pret la putin sub 9000 euro.325i sunt mult mai putine si ceva mai scumpe.Ma gandesc ca ar fi o solutie sa trimit o cunostinta(un samsar ceva mai serios)sa mearga dupa ea si sa-i platesc si lui ceva.

Solutii ar fi,numai sa iau eu o decizie ca-s cam nehotarat iar concediu nu cred ca as mai primi iar foarte curand ca sa ma duc personal.

E destul de probabil ca in cateva zile sa vina masina.E vorba de un 325i e46 manual de la o reprezentanta BMW din Germania dupa care deja a si plecat cineva de aici sa o ia.Daca nu pateste omul nimic pe traseu(un caz ipotetic) atunci masina va fi aici si atunci evident voi face prezentarea completa a ei.