Jump to content

Evacuare rapida la motoare in 4 cilindri

Recommended Posts

nu cred cã se va simÞi vreo diferenÞã În cuplul/puterea maºinii. eu zic cã nu se meritã. nu ºtiu exact de 318is, dar la 318i e46 fcl pe care l-am avut eu, (ãla cu motor de 1995 cmc ºi 143 cai) era montatã evacuare rapidã de fabricã. dar, pentru ca montarea unei evacuãri rapide sã aibã efectul scontat, aceasta trebuie sã fie fãcutã "cu cap" ºi sã fie coroboratã cu un soft corespunzãtor. pãrerea mea este cã, la un motor de capacitate cilindricã micã nu se meritã acest aºa zis upgrade ... baftã. Edited by bogdan.m

Ai mĂŁsurat puterea pe dyno?

nop. doar cã Îmi cunosc foarte bine maºina. nu zic cã este o diferenÞã "de la cer la pãmânt", dar e clar sesizabilã (eu zic cã e pe lângã e36 cu m50b25). nu e doar efectul de autosugestie :twoup:

Efectul placebo ĂŽn cea mai mare parte.

DacĂŁ se aude mai tare Âşi mai sportiv, automat vrei sĂŁ crezi Âşi chiar crezi cĂŁ trage mai tare.

mĂŁ contrazici ĂŽn legĂŁturĂŁ cu maÂşina mea? sau te referi la motorul de 1 Âşi 6?

Âşi nu se aude mai tare ca ĂŽnainte.

Edited by bogdan.m

mĂŁ contrazici ĂŽn legĂŁturĂŁ cu maÂşina mea? sau te referi la motorul de 1 Âşi 6?

Âşi nu se aude mai tare ca ĂŽnainte.

Atâta timp cât nu ai o fiºã dyno, da. :twoup:

Efectul placebo existã chiar dacã vrei sau nu, nu ai cum sã percepi aºa ceva În mod corect când e vorba de maºina ta ºi eºti subiectiv.

Existã pânã ºi boli imaginare create strict mintal, iar aceste boli chiar se manifestã prin diverse simptome: http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_hysteria

Am vĂŁzut cĂŁ ai spus cĂŁ ai Âşi resoftat-o.

Acela este singurul motiv pentru care trage mai tare, ĂŽn nici un caz evacuarea Borla.

Ai perceput vreo schimbare doar dupĂŁ schimbarea evacuĂŁrii? DacĂŁ da, cel mai probabil e efectul placebo.

Dacă cineva ĂŽmi arată fişe dyno făcute ĂŽnainte şi după montarea evacuării, iar puterea şi cuplul sunt mai mari după montare, da.

Problema e că o evacuare care creşte cuplul costă foarte mult, nu o cumperi de la Borla.

L.E: Văd că ai editat.

Edited by Ciupanezu

Am vĂŁzut cĂŁ ai spus cĂŁ ai Âşi resoftat-o.

Acela este singurul motiv pentru care trage mai tare, ĂŽn nici un caz evacuarea Borla.

aºa este. bãnuiesc cã ai ÎnÞeles greºit, crezând cã numai evacuarea a dus la o modificare de cuplu ºi putere. am spus ºi de resoftat pentru a face legãtura cu o evacuare custom, deci, pentru a sublinia faptul cã montarea unei evacuãri modificate, trebuie sã fie ÎnsoÞitã ºi de un soft adecvat "in order to produce good effects". acum sper cã ai ÎnÞeles ce am vrut sã spun.

p.s. ĂŽn legĂŁturĂŁ cu bolile menĂžionate de matale, cred cĂŁ altcineva prezintĂŁ simptomatologia ĂŽn cauzĂŁ.

aşa este. bănuiesc că ai ĂŽnţeles greşit, crezând că numai evacuarea a dus la o modificare de cuplu şi putere. am spus şi de resoftat pentru a face legătura cu o evacuare custom, deci, pentru a sublinia faptul că montarea unei evacuări modificate, trebuie să fie ĂŽnsoţită şi de un soft adecvat "in order to produce good effects". acum sper că ai ĂŽnţeles ce am vrut să spun.

p.s. ĂŽn legătură cu bolile menţionate de matale, cred că altcineva prezintă simptomatologia ĂŽn cauză.

Eu sunt de părere că softul face toată treaba.

Evacuarea de fabrică este suficientă pentru puterea motorului chiar şi după o resoftare având ĂŽn vedere că nu ai supraalimentat motorul.

Câştigul de putere ĂŽn urma eliminării catalizatoarelor este infim, adică sub 5 cp, iar asta nu se poate simţi.

Softul face diferenţa.

P.S: Nu are rost să trecem la jigniri, mă pricep foarte bine la asta, ĂŽnsă nu am chef şi nu văd un motiv pentru care să mă enervez din cauza ta.

Mă rog, aici contează şi puterea de ĂŽnţelegere a fiecăruia, unele lucruri trebuie citite printre rânduri.

Cu alte cuvinte, nu am dat exemplul acelei boli ca să te jignesc sau ca să-ţi ridic ţie mingea la fileu ca să mă jigneşti tu pe mine.

Ideea pe care trebuia s-o citeşti printre rânduri era că mintea umană şi autosugestia ne pot influenţa atât de mult ĂŽncât putem avea chiar şi nişte simptome ale unei boli inexistente.

Asta ĂŽnseamnă că mult mai uşor este să ţi se pară că motorul trage mult mai tare decât trăgea ĂŽnainte dacă asta ĂŽţi doreşti să se ĂŽntâmple, toţi oamenii sunt sensibil subiectivi.

Efectul placebo poate apărea ĂŽn cazul oricui atâta timp cât nu foloseşţi ca unitate de măsură decât propria percepţie.

Astfel se explică multitudinea de cazuri care sunt ferm convinşi că filtrul sport sau toba finală sport dau putere ĂŽn plus, sau că din cauza montării unui mic eleron maşina stă mult mai bine pe şosea.

domnul de mai sus, cu mai multe posturi, a prezentat această temă de discuţie ... eu nu ştiu nimic :twoup: :)

Nici n-ai ĂŽnţeles nimic.

Edited by Ciupanezu

DacĂŁ cineva ĂŽmi aratĂŁ fiÂşe dyno fĂŁcute ĂŽnainte Âşi dupĂŁ montarea evacuĂŁrii, iar puterea Âşi cuplul sunt mai mari dupĂŁ montare, da.

Problema e cĂŁ o evacuare care creÂşte cuplul costĂŁ foarte mult, nu o cumperi de la Borla.

L.E: VĂŁd cĂŁ ai editat.

Eu am facut dyno atat inainte de montearea serpilor, cat si dupa. Vorbesc doar de serpi.

Schimbari sunt.

eu am un m42 si da are din fabrica serpi

iar legat de evacuare se simte diferenta de cuplu dar asta cu evacuare facuta special pentru motrul tau si calculata ca atare

Eu la masina maea pe linga serpi din fabrica am evacuarea cu tot cu intermediara construita pe tip motor si dupa ce am montat-0 sa simtit diferenta destul de bine

nu vreau sa fac reclama sau chestii de genu

am evacuare raggazon costruita special pentru acest tip de motor si intradevar costa ceva bani

Ştiu că astfel câştigi cuplu, ĂŽnsă el zicea de evacuarea completă Borla.

Nu cred că-ţi dă putere.

Sa stii ca e chiar invers, ori e dyno prost, ori serpii chiar dau cai si iau din cuplu.

+10-12 cai si -19nm, am scos cu ei...

Ciudat :twoup:

Edited by roco123