Jump to content

ulei e 39 motor de 2800i cmc benz

spunky528i

Recommended Posts

6500ml intra..6.5 L..recomandabil oficial ,BMW LL 98 5w40(produs de Castrol)...insa daca motorul are deja uzura (nu neaparat km f multi gen peste 250 000..un motor poate avea si uzura datorita unui stil de mers ff agresiv si la 50 000km..)..vei realiza ca vara uleiul ar trebui sa aiba o vascozitate mai buna si la rece si la cald...rezultat: un 10w60...e doar parerea mea,tu poti incerca 5w40! Edited by coleman

• 2 weeks later...
N-ai de ce sĂŁ bagi 10W-60.

Castrol 5W-40 este uleiul recomandat pentru motorul tĂŁu.

E39 520i daca bag Castrol 5w40 il bea ,nu il mananca ,daca bag 10w40 tot Castrol nu mai am nici o problema in privinta asta...deci?

P.S. in bord am 179.000 km

Si eu am tot 2.8 si am bagat in el atat 0w-40 cat si 15w-40 de-a lungu timpului, nu il mananca deloc, cu 0w-40 imi pierdea pe la garnitura de la baie, am schimbat-o.

Mai ciudat e, ca desi am cumparat garniturile de la capacul mare noi, fiindca se umezea(vesnica problema la L6), deasupra de galeria de evacuare, in spate, si cu astea noi face cam la fel, o sa mai iau un kit, ceva nu e ok :twoup:

Probabil ca ai ceva uzura... altfel nu-mi explic.

Eu cand am cumparat masina(vezi semnatura)in urma cu 1500km am pus ce m-au sfatuit majoritatea: ulei BMW LL 5w40(luat de pe forum..)...dupa parerea mea o ciorba de ulei,vascozitate ciudata ,culoare ciudata,etc ..mi se aprindea din cand in cand martorul de ulei cand masina era in N ,imi bateau tachetii,etc(ce e drept nu a pierdut deloc )..In urma cu 200 km am bagat in motor MOTUL 6100+ synergie 10w40...TOTUL S-A SCHIMBAT IN BINE!!!sunetul motorului este mult mai silentios,tachetii nu se mai aud deloc,martorul ulei nu s-a mai aprins...M52B28-uk meu are cca.240 000km... Edited by coleman

E39 520i daca bag Castrol 5w40 il bea ,nu il mananca ,daca bag 10w40 tot Castrol nu mai am nici o problema in privinta asta...deci?

P.S. in bord am 179.000 km

DacĂŁ ai mers la fel cu ambele tipuri de ulei, probabil motorul este uzat.

Dacã ai mers mai sportiv cu uleiul 5W-40, este normal sã consume mai mult decât dacã ai mers normal cu 10W-40.