Jump to content

problema roti 330d e46 ?

Recommended Posts

de ce 255/35R18 freaca in interiorul aripilor spate ?aceasta dimensiune este conforma cu ce cere producatorul,fiind mentionata si pe stalpul usii de la sofer...dar la balans,viraje etc freaca...chiar si cu masina complet goala :twoup:

stie cineva raspunsul ?

de ce 255/35R18 freaca in interiorul aripilor spate ?aceasta dimensiune este conforma cu ce cere producatorul,fiind mentionata si pe stalpul usii de la sofer...dar la balans,viraje etc freaca...chiar si cu masina complet goala :twoup:

stie cineva raspunsul ?

Ce et au rotile ? si ce J

Edited by Myx

ET-ul!!! ...asta e cauza

la 8,5J et-ul minim ca sa nu ai probleme trebuie sa fie 43 (ask me how I know? :) )

am aruncat 255-urile jos,si mi-am montat 225/40 si pe spate

rezultatul ?

freaca la fel.Incredibil !

ce e de facut ?cred ca numai cu roluit de aripioare pot sa scap de problema asta.

oricum,mersi de raspunsuri...nasol momentul,numai ce-am luat rotile astea :twoup:

trebuia sa te interesezi inainte

pai fii atent care e treaba

inainte am avut un 330ci din acelasi an de fabricatie cu masina 330d de acuma adica 2000

pe 330ci am avut 225/45R17 fata spate,si niciodata nu mi-a frecat nimic,niciunde. Si ,atentie.Offsetul era si mai nepotrivit,era 35 la masina aceea !

acuma ,oricine consulta un calculator de anvelope http://www.tyresave.co.uk/tyresiz2.html ,unde se poate vedea ca 225/45R17 este perfect equivalent cu 255/35R18 .La faza asta am muscat eu,am vazut ca diferenta de diametru intre cele doua dimensiuni e de doar 2mm,si atunci mi-am zis ca nu are cum sa frece ca e ok.Un amanunt pe care l-am scapat din vedere ,cred ca e diferenta de latime J,care la coupe era mai mica cu un inci ,acolo aveam 7,5J :twoup:

cred ca e diferenta de latime J,care la coupe era mai mica cu un inci ,acolo aveam 7,5J :twoup:

pai da, asta inseamna ~25mm (25-3=22 22/2=11) deci aceste roti sunt cu 11mm mai iesite decat celelalte cu care nu ai avut probleme, problema ar fi rezolvata cu doar jumatate din aceasta dimensiune et38-et43 = 5 mm

Edited by io's

alta rezolvare nu ai..

se poate rolui usor fara sa trebuiasca revopsire, in fond si la urma urmei e vb de ~5mm

trebuie insistat in zona aia unde ti-am spus

http://farm5.static.flickr.com/4035/4639672061_ff6f9ea928_o.jpg