Jump to content

probleme aeroterma e46

Diesel Power

Recommended Posts

am o problema de ceva vreme din ce in ce mai enervanta..

pe prima si a doua treapta de turatie a aerotermei se aude un scartait enervant...

mai acum ceva timp facea doar din cand in cand..apoi doar pe prima treapta si acum si pe a doua..a mai patit careva?

a...si daca stie cineva cum sa fac sa se inchida usile din spate mai usor si sa nu ma mai fac de ras mereu cand am pe cineva in spate.. desi prevad ca nu are nicio rezolvare concreta..totusi astept idei.

multumesc!

Edited by Diesel Power

Va trebui sa demontezi motorasul de la aeroterma si sa cureti bucsele de la el. Dupa ce le-ai curatat si degresat trebuie sa le ungi cu ceva ulei pt. mecanica fina (gen ulei siliconic). In timp pe acele bucse se depune mizerie si praf de la periile colectoare si asta duce la acel scartait in treptele de viteze inferioare.

Va trebui sa demontezi motorasul de la aeroterma si sa cureti bucsele de la el. Dupa ce le-ai curatat si degresat trebuie sa le ungi cu ceva ulei pt. mecanica fina (gen ulei siliconic). In timp pe acele bucse se depune mizerie si praf de la periile colectoare si asta duce la acel scartait in treptele de viteze inferioare.

vai..suna super complicat..:twoup:

sau daca ma straduiesc tare rau...poate iese..era bine sa am o poza cu bucsile alea..ca nici nu stiu ce sa caut...dar cum naiba ajung la motorasul de la aeroterma in primul rand?scot gurile de aerisire din mijloc?si apoi ce fac? of ..ce bun era un dyi... si apoi ulei siliconic de unde oi gasi?

cat o costa operatiunea daca e sa nu ma mai incurc eu?

oricum..merci de informatii...bine ca nu e de schimbat.inlocuit ceva..

Nu prea ai ce sa le faci usilor sa se inchida mai usor.. Stiu cum e sa inchida lumea usa de vreo 3 ori si tot sa nu fie inchisa..

In cazul extrem sa zicem, ai putea sa muti balamaua in care se prinde usa (cea din dreptul manerului, prinsa pe caroserie), sa o muti un pic mai spre exterior.. dar vei avea luft la imbinare.. vezi daca iti convine si nu suiera sau ceva la viteza mare.

Nu-i complicat deloc, trebuie doar sa:

-desfaci suportul pe care e fixat filtrul de polen (il scoti cu totul de acolo)

-demontezi placa din spatele suportului care acopera timoneria de la stergatoarele parbriz

-4 suruburi torx ''20 care fixeaza capacul peste motoras (atentie, trebuie torx cu gaura)

-scoti clemele care tin motorasul in locasul lui

-scoti mufa motorasului

-rezolvi problema

-montezi totul inapoi

Succes!