Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

525d

dragos_fal2

Recommended Posts

525d e60 2004 cutie automata:smunceste daca franez brusc la revenire in treptele inferioare ex:daca franez de la 100 la ora inainte sa se opreasca roata da un sut nu chiar tare dar da si nu e norma pt ca am mai avut 530 si nu facea asa.Are treaba senzorul de temperatura exterioara cu mersu motorului ?il am defect,dimineata face foarte urat motorul trepideaza,intrerupe,dupa ce se incalzeste merge ok.Daca s a mai intalnit cineva cu problemele astea si cum le a rezolvat?multumesc anticipat masina o am de 1 zi

Smucitura aia o rezolvi daca schimbi uleiul din cutie, verifica sa nu curga, faci un update de soft eventual.

Senzorul de temperatura exterioara influenteaza climatronicul, nu functioneaza bine daca il ai stricat.

Deci chestia cu life oil s-a tot dezbatut. Poti cauta pe forum pareri pro si contra acestui subiect. Daca totusi te decizi sa schimbi uleiul (e prima incercare pe care ar trebui sa o faci) te poti uita pe cutie ce ulei are in ea. De obicei scrie. Daca nu gasesti, afla part number-ul cutiei de viteze si cu acest part number poti afla ce ulei are in ea. Apoi cumperi exact acel tip de ulei si mergi sa il schimbi. Nu se schimba greu.

Daca acest "sut" persista, poti face o rescriere de soft la cutie. Daca si atunci "sutul" persista si e deranjant ai 2 optiuni: ori o lasi asa, ori desfaci cutia si o refaci. Exista kit-uri de refacut cutia.

Bafta la reparat.

Teoretic uleiul din cutie nu trebuie schimbat(life oil).Nu cred ca se va rezolva problema cu un schimb de ulei.Oricum mare atentie la schimbat uleiul sa nu faci mai rau.Cumpara uleiul de la reprezentanta.

pfff, here we go again!!!

cauta putin pe forum.

Teoretic uleiul din cutie nu trebuie schimbat(life oil).Nu cred ca se va rezolva problema cu un schimb de ulei.Oricum mare atentie la schimbat uleiul sa nu faci mai rau.Cumpara uleiul de la reprezentanta.

pfff, here we go again!!!

cauta putin pe forum.

Pe mine ma pui sa caut pe forum ???? :twoup:

525d e60 2004 cutie automata:smunceste daca franez brusc la revenire in treptele inferioare ex:daca franez de la 100 la ora inainte sa se opreasca roata da un sut nu chiar tare dar da si nu e norma pt ca am mai avut 530 si nu facea asa.Are treaba senzorul de temperatura exterioara cu mersu motorului ?il am defect,dimineata face foarte urat motorul trepideaza,intrerupe,dupa ce se incalzeste merge ok.Daca s a mai intalnit cineva cu problemele astea si cum le a rezolvat?multumesc anticipat masina o am de 1 zi

Eu am cutia manuala, dar un bun prieten are la fel ca tine, 525d automatic, e60, 2004, si a patit aceeasi problema la o saptamana dupa ce a cumparat masina ! A remediat problema prin schimbarea uleiului din cutie si resoftarea, toate astea au fost facute la reprezentata in baneasa, daca faci asta, e bine s-o faci la ei ca-ti da si garantie pe toata operatiunea asta !