Jump to content

525i vs 525ix

iulian518i

Recommended Posts

Am gasit pe internet E34 in varianta clasica si in varianta cu tractiune integrala...la acelasi pret....si nu stiu care sa o aleg...

Dati-mi pareri pro si contra..

Astea cu tractiune integrala o au permanenta sau e decuplabila?

Pls ajutati-ma pentru ca E34-ul de-l iau o sa-l tin cel putin 5 ani daca nu si mai mult...pt ca-mi place modelul...

Tare mi-e ca daca iau varianta X si mi se strica planetarele de pe fata...nu mai gasesc sa le inlocuiesc...sau daca pica vre-un element la cutie ceva...pot fi trecute pe cutie clasica, numai cu tractiune spate? sau au modificari atat de mari la fuzetele din fata incat schimb 1/2 masina ca sa scap de tractiunea integrala in caz de defectiune?

Motorizarile sunt aceleasi sau difera? Consumurile difera sensibil de la o tractiune la alta?

Multumesc si scuze daca e deschis deja topicul asta...redirectionati-ma sa citesc acolo...

Toate cele bune :blink:

simplu, nu x.

Nu era chiar matura tehnologia 4x4 la E34, piese scumpe, un sistem mai complex are shanse mai mare sa se strice, raza de bracare mai mica, performantze mai mici, consum mai mare. Shi, crede-ma, sunt de la munte shi nu am simtzit nevoia de x, nici intr-o iarna grea ca cea care a trecut. Nu zic ca am facut offroad cu ea, dar nici cu un x nu faci...

x-urile mai noi sunt alta mancare de peshte... frecari mai mici, sisteme mai inteligente, etc.

PS - o fuzeta de tractziune fatza la care scotzi planetara se rupe. Deci nu vei putea sa treci la clasic asha de ushor. Nu te mai complica. mergi pe normal. Lupta la gadgeturi, ca alea itzi plac, shi alea merita. Un AC, nishte geamuri, o trapa...

Edited by MuadDib

asta e si parerea mea ...cu un sac de cartofi sau nisipi in portbagaj (eu asa umblam) si pneuri de iarna ( eu aveam de vara) ....nu o sa ai probleme ...eu nu am avut deloc ....pe drumuri cat de cat drepte....si la viteze mici.....E34 e cea mai frumoasa caroserie Bmw din 90' incoa ....vorbesc de aia cu facelift....cauta si bucura-te de ea...

Atunci normal sa fie...

Ce anume nu se ptrivesc...directia, bucse, sau si motorizarea e speciala?

116014[/snapback]

toata articulatia din fata e speciala + unele elemente de la motor(motorizarea e aceeiasi) cum ar fi baia de ulei, in rest e la fel

• 5 months later...

Salut si bine v-am gasit !

Sunt proaspat posesor al unui 525ix fabr '93 si sunt f multumit de el.

PLACEREA DE A CONDUCE un BMW cu tractiune integrala te face sa uiti de pretul pieselor sau alte costuri de intretinere. Daca vrei ceva exclusivist trebuie sa dai un pret.

Eu, de exemplu, am mai cumparat unul identic cu 1000 euro, doar pt piese de schimb. insa pana acum nu am avut probleme cu al meu.

Calatoresc destul de mult si am avut ocazia sa vad ce poate si pe zapada.

Daca mai este vreun posesor pe forum, astept pareri.

Nu sunt contra variantei cu X...insa nu stiam fiabilitatea lor in timp...si, cum bine spunea @georgem, am luat un 520iA...ca asta l-am gasit in parametrii minimi pentru pretentiile mele..de fapt, vroiam ceva minim peste e28-ul anterior..si ce gasisem erau cu urme de rugina, reparatii nashpa...ma rog...deci am gasit ceva de care sunt foarte incantat...mai putin cutia...dar se rezolva si cu ea...cutia e fff buna, e adaptiva, modelul cu 5 trepte, programe de iarna/economic/sport...dar mai vreau o pedala....si oricum, eu o conduc pe manual, deci schimb eu vitezele :blink:

• 7 months later...

Sincer, mi-ar placea sa conduc un X...desi am fost cu E34 clasic la munte, in februarie 2007, in perioada cand a nins (singura ninsoare din iarna aceea) si mi s-a parut mult mai stabil decat E28-ul anterior....desi tot cu tractiune spate am avut de-a face...

Insa am fost acum 3 saptamani in zona Periboina, grindul Chituc...cu nista prieteni...si ne-am impotmolit in nisipurile de pe plaja....sincer...mi-ar fi placut sa am un X atunci....