Jump to content

probleme e36

Recommended Posts

Salut baieti! Am intampinat ceva probleme cu masinuta, un e36 316i, motor m42.

Luni am facut un drum pana in Ungaria, la Szeged, pana acolo n-am avut probleme, masina a mers ok. Am ajuns in Szeged(ploua torential) si era foarte aglomerat, trafic bara la bara. Va dati seama ca am mers numai cu a 1-a si maxim a 2-a. Dupa ceva mers in ritmul asta, am vazut ca incepe sa urce acul la apa si masina trepida foarte rau la plecarea de pe loc in a 1-a, trebuia sa o turez destul de tare ca sa nu mai trepideze, dar dupa ce plecam din loc nu mai facea nimic urat... Ce pot sa mai spun e ca masina mi se pare mult mai lenesa(dar asta se intampla de ceva vreme, cateva luni), creste destul de greu in turatii si nu trage calumea. Ca idee, termostatul l-am schimbat recent, filtrele si uleiul sunt schimbate recent(cateva zile dupa schimbul de ulei si filtre tragea foarte foarte bine, dar a revenit repede la leneveala :) ) Un prieten mi-a zis ca s-ar putea sa trebuiasca aerisit ambreiajul(fiind hidraulic) si eventual schimbat lichidul de frana, am inteles ca din lichidul de frana isi ia ambreiajul ce-i trebuie :twoup:

Ceva idei? sfaturi? Multumesc anticipat

Verifica apa si uleiul sa vezi in ce stare se prezinta sa nu fi ars cumva garnitura de chiulasa. Din cauza ca ai mers incet si vascocuplajul n-a functionat cum trebuie a inceput sa-ti fiarba motorul.

Sintome pt garnitura de chiulasa arsa:

Fum albastru (intra ulei pe la garnitura catre pistoane si se arde)

Fum alb (intra apa in pistoane si se arde)

Apa in ulei (vezi culoarea, mirosul, vascozitatea, din negru sau maro ajunge sa arate spre gri, ca laptele cu cacao.

Verificici apa (sa nu fie cu ulei in ea).

Am patit la vechea masina, pierdea apa si nu se racea motorul cum trebuie, la semafor a inceput sa se incalzeasca rau de tot si motorul incepe sa caleaze (merge f greu iar dupa cateva minute de mers chinuit se opreste), se incalzesc toate componentele in el pistoanele din cauza caldurii isi maresc diametrul si freaca rau in blocul motor, pana la urma se opreste. Eu atunci am ars si garitura de chiulasa.

Sau mai pot fi si alte cauze dar nu sunt mecanic din pacate.

Merci de raspuns. Fum nu scoate de nici un fel, iar uleiul pare a fi in regula. O sa arunc o privire si pe la apa, eventual ii fac si o aerisire. Ca idee, chiar si in traficul ala bara la bara, apa nu a ajuns pe rosu, doar undeva pe la linia de 3 sferturi.

Pe mine mai tare ma streseaza faza cu trepidatul urat al masinii la plecarea de pe loc, lucru care nu mi s-a mai intamplat pana atunci si nici dupa.

Sper sa ajung si la service zilele astea, numai sa-mi permita timpul

Legat de trepidatia masinii la plecare de pe loc, s-ar putea sa fie volanta pe duca, sau ambreaiajul. Nu spun ca sigur e asta, dar din cate am mai citit si auzit, cam astea ar fi simptomele de volanta terminata sau/si ambreiaj terminat.

Si eu am patit tot la fel in Bucuresti asta vara pe o caldura si un trafic infernal(trepidatii la plecare in viteza1) la apa nu am avut nici o problema. Am inteles ca este din cauza volantei care din cauza caldurii nu se dilateaza constant pe toate partile. De atunci nu am mai avut nici o problema.

si solutia care ar fi? inlocuirea ei? sau e posibil ca din alte motive sa se fi incalzit? oricum prima operatiune pe care o voi face este aerisirea ambreiajului, lucru recomandat de catre un prieten ce e sef de service la reprezentanta Ford...

Nu prea ma incanta ideea de a schimba kitul de ambreiaj/volanta pentru ca am auzit ca sunt destul de costisitoare si stau foarte prost cu finantele momentan :twoup: