Jump to content

1996 BMW E39

P.Dan

Recommended Posts

Va salut si bine v-am gasit!

In sfarsit am ajuns sa prezint si eu masina. E un BMW 520i din '96 pe care l-am achizitionat in noiembrie 2009 si a fost adus din Germania. Initial nu eram decis asupra motorizarii de 2.0 pe benzina si mai aveam o optiune: un 525 tds. Am citit mai multe pareri despre motoarele tds si intr-un final m-am decis asupra motorului pe benzina fiind mai usor de intretinut.

Masina a avut 228.000 km cand am cumparat-o, iar acuma are 237 000 km (nu stiu daca sunt reali pentru ca nu am verificat, dar si daca nu ar fi reali nu m-ar deranja din moment ce motorul merge bine). De cand am cumparat-o am schimbat la ea: ulei+ filtre, pompa de apa de parbriz, oglinzile laterale fiind electrocrom s-a scurs lichidul asa ca am comandat de pe ebay un set, stergatoare si alte mici chestii.

Masina ca si optionale are PDC, scaune incalzite, oglinzi electrocrom si cam atat. Cand am cumparat-o nu a avut casetofonul original si am vrut sa pun un bussiness CD, dar s-a dovedit a fiind cam complicat si am cumparat un mp3 player pioneer. Nu prea imi place cum arata pe bord playerul dar am cautat sa se potriveasca cat de cat culoarea si lumina playerului cu lumina bordului.... pana la urma m-am obisnuit asa cum este. Am mai instalat o alarma Viper cu pager si raza extinsa si un kit xenon pe faza scurta. Pe viitor (cat mai apropiat) voi schimba farurile cu un set Hella de facelift, bara fata cu una de M sau FL si poate voi schimba jantele cu unele de 17.

Numai bine!

post-30856-1275757893_thumb.jpg

post-30856-1275757906_thumb.jpg

post-30856-1275757940_thumb.jpg

Edited by P.Dan

frumoasa masina pt varsta declarata.nu cred ca ar avea mai multi km... vopseaua farurile arata excelent.ale mele din 2000 is varza(matuite si aburite)le schimb si eu,pun facelift le-am comandat deja ca abea mai vad

jentile cele mai bune sunt pe 15 in plus ale tale chiar sunt un model frumos.eu am 17 dar imi iau pe 15 si originale pt ca m-am saturat sa merg an de an la bucsat.si altfel merge masina cu janti pe 15 e mai silentioasa zguduie mult mai putin consuma mai putin.eu renunt la aspectul exterior pt confortul meu la interior si totodata la buzunar :)

sa o intretii corespunzator ca s ate duca multi km fara evenimente! :twoup:

Merci la fel...

Jantele sunt pe 16 si din punctul asta de vedere sunt foarte bune pentru drumurile patriei.In 9000 de km nu am schimbat nici macar o bucsa. Cat despre faruri le-am dat cu xerapol, sunt multumit de cum se vad pe intuneric insa mai mult ca sigur le voi schimba cu unele de facelift. Numai bine!

Edited by P.Dan

Frumoasa masina, arata foarte bine si vopseaua de pe ea..

Si eu am avut aceasi problema ca sit tine cu casetofonul.. e ca nuca in perete. Dupa indelungi cautari am prins unul pe e-bay, desi a fost scumpicel pentu o unitate de 12-13 ani...

Poate ai noroc si gasesti unul, trebuie doar sa ai rabdare si sa urmaresti anunturi...

Edited by DOMI

Nu a fost problema de bani, ca am gasit la 100 de euro bussiness CD + Mid lung dar era cu pini drepti si eu pe masina am pini rotunzi. Am gasit intr-un final si cu pini rotunzi dar problema era ca masina a avut din fabrica reverse rds cu caseta dintr-o bucata iar eu vroiam cu cd + mid-ul lung (deci din 2 bucati) si mai trebuia tras un cablu pana in torpedou. De asta am renuntat.

N-ar "merge" deloc, masina arata bine asa cum este ea. N-ai vrea sa-i puna si o sigla M la spate?

Masina trebuia pastrata cat mai stock!

Daca e nfl, pai asa sa ramana! Acum toate sunt facelift-uri, practic nu mai cunosti identitatea unei masini cand o vezi pe strada. Aiurea.

Frumoasa, s-o stapanesti sanatos. :twoup:

Edited by andrei™

N-ar "merge" deloc.

N-ai vrea sa-i puna si o sigla M la spate?

1. fiecare cu gusturile lui ! am fĂŁcut sugestia asta deoarece a spus cĂŁ vrea sĂŁ punĂŁ faruri de fl.

2. nu aÂş vrea sĂŁ ĂŽi punĂŁ badge de M la spate :twoup:

Edited by bogdan.m

N-ar "merge" deloc, masina arata bine asa cum este ea. N-ai vrea sa-i puna si o sigla M la spate?

Masina trebuia pastrata cat mai stock!

Daca e nfl, pai asa sa ramana! Acum toate sunt facelift-uri, practic nu mai cunosti identitatea unei masini cand o vezi pe strada. Aiurea.

Frumoasa, s-o stapanesti sanatos. :)

Ideea ta e cam fixista :) De la faruri si stopuri facelift la sigla ///M e mult :twoup:

Din contra, sunt aproape, lampile si sigla M sunt in vecinatate. :twoup:

Lasand gluma la o parte, mie chiar nu-mi plac chestiile astea cu transformarile din nfl in fl. Iti place fl? Cumpara-ti de aia, nu schimba identitatea masinii, las-o asa cum e ea, cu semnale galbene "care nu dau bine".

Edited by andrei™

Din contra, sunt aproape, lampile si sigla M sunt in vecinatate. :twoup:

Lasand gluma la o parte, mie chiar nu-mi plac chestiile astea cu transformarile din nfl in fl. Iti place fl? Cumpara-ti de aia, nu schimba identitatea masinii, las-o asa cum e ea, cu semnale galbene "care nu dau bine".

Vrei sa facem un topic separat si sa ne contrazicem acolo?! :)

Mie imi place la nebunie ideea de a transforma un nonfacelift in facelift, vezi masina lui Ciupanezul cat de bine arata . Nici nu stii ca e nonfacelift.

Ca tot ai amintit de fixuri, inclin sa cred ca ceea ce-ti place "la nebunie" e tocmai un fix. :twoup:

Inainte sa ma acuzi pe mine ca nu stiu ce-i ala nfl, mai bine ai invata sa scrii corect numele userilor si sa folosesti corect forumul. Cine-i "Ciupanezul"? Si nu mai da QUOTE postului imediat anterior, se intelege ca te adresezi respectivului.

Edited by andrei™

Ma refeream la Ciupanezu dar stiai si tu doar ca iti place sa te legi de chestii marunte .Eu nu cred ca te-am acuzat cu nimic pe tine sau pe altcineva, poate ai inteles tu gresit! Poate ai inteles gresit fraza "Nici nu stii ca e nonfacelift."

Unicul cu idei fixiste aici esti tu, am vazut si alte posturi de ale tale si te legi de aceiasi lucru.

Edited by sax1987

Stopurile nu stiu daca le voi inlocui. Nu se afla pe lista de prioritati. Farurile le voi inlocui, nu neaparat datorita aspectului ci mai mult datoria functionalitatii. Stiu cum bat farurile mele si stiu cu bat si farurile de facelift si e o diferenta foarte mare. Numai bine!

Din contra, sunt aproape, lampile si sigla M sunt in vecinatate. :)

Ideea ta nu are nici o logică.

Atâta timp cât o modificare optică face maşina să arate mai bine, care-i problema?

Chiar şi BMW oferă kit-uri retrofit facelift pentru mai multe modele, nu este o ţigănie, este pur şi simplu o ĂŽmbunătăţire optică.

Maşina mea a fost prefacelift din fabrică, iar eu am făcut-o facelift.

E vreo problemă atâta timp cât arată mai bine? :twoup:

Chiar nu e bine să ai asemenea idei fixe fără nici un fundament.

Edited by Ciupanezu

• 3 weeks later...

Salutari din nou....

Am o intrebare la voi si sper s-o lamuresc.

Datorita "oamenilor", daca le pot spune asa, binevoitori din "tara"(daca se poate numi tara) asta, era sa raman fara bandourile laterale, chiar in fata casei, la ora pranzului. Au tras de ele dar n-au mai apucat sa le ia cu totul. In urma incidentului am ramas, pe langa nervi, cu bandourile indoite si cu cate o clema de la fiecare bandou (spate+fata dreapta) rupta. Intrebarea e daca se gasesc separat clemele. Am cautat pe realoem dar nu stiu exact care este piesa.

Numai bine!

post-30856-1277563283_thumb.jpg

post-30856-1277563296_thumb.jpg

Ce oameni de rahat sa faca asa ceva! Faza tare e ca stai si in Timisoara , nu credeam ca se fura asa prin Timis !!!!!!!

Ei bine, uite dovada! Sunt aceleasi animale peste tot... indiferent ca stai in Bucuresti, in Timisoara, in Cluj sau in Iasi.

Ce oameni de rahat sa faca asa ceva! Faza tare e ca stai si in Timisoara , nu credeam ca se fura asa prin Timis !!!!!!!

Ei bine, uite dovada! Sunt aceleasi animale peste tot... indiferent ca stai in Bucuresti, in Timisoara, in Cluj sau in Iasi.

mai ciudat e ca sunt si cel cu crom....de obicei se cauta cele negre si mai ales cele cu sigla M pe ele...!!! pare rau pentru intamplarea avuta....

mai ciudat e ca sunt si cel cu crom....de obicei se cauta cele negre si mai ales cele cu sigla M pe ele...!!! pare rau pentru intamplarea avuta....

Probabil ca omului ii trebuia bandouri cu crom, ca la 50 m de mine, un vecin are e39 facelift tot negru cu bandourile in culoarea caroseriei si nu i-au trebuit alea. Asta e...