Jump to content

E36 318tds compact -picura motorina sub rezervor

Recommended Posts

La 318tds-ul meu am constatat ca imi picura motorina sub masina, intai am fost destul de speriat si m-am gandit la pompa de motorina sau chestii mai grave, insa m-am bagat sub ea si observ ca picura undeva dintr-un furtun mic indreptat in jos undeva sub rezervor.

Pe realoem.com pe diagrama imi apare un asemenea furtun descris ca "breather line"-cum stiu eu toate masinile au asa ceva la rezervor pentru a preveni formarea de vapori in rezervor, dar nu sunt sigur ca este chiar acel furtun care il vad eu sub masina......dar intrebarea mea este de ce picura motorina din el.Interesant este ca nu mi se intampla chestia asta intotdeauna, ci mai degraba dupa ce alimentez.

Si oare are legatura cu faptul ca mie nu imi indica exact nivelul de motorina din rezervor, in sensul ca sub un sfert acul nu mai coboara niciodata si te trezesti fara motorina in rezervor, dar acum sta la un sfert.

aveti vreo parere?

Daca bagi mereu motorina pana in gura rezervorului e posibil s-o arunce pe jos. Si la mine face la fel si am mai auzit de astfel de cazuri. Altfel, nu e bine. Pe o rampa lamuresti imediat situatia.

Daca bagi mereu motorina pana in gura rezervorului e posibil s-o arunce pe jos. Si la mine face la fel si am mai auzit de astfel de cazuri. Altfel, nu e bine. Pe o rampa lamuresti imediat situatia.

E adevarat ca parca am o obsesie sa bag cat mai mult in rezervor :twoup: si aici s-ar explica de ce am patit-o de 2 ori si fara explicatie la intervale de 2 luni in timp.......dar e normal sa mai picure la 2 zile dupa ce am facut plinul?Atat de mult sa imi ramana pe acel furtun de aerisire si prea-plin?

• 2 weeks later...
repara ( e posibil sa fie doar murdar sau sa ai contacte proaste) sau schimba senzorul de nivel din rezervor. O sa stii cata motorina sa bagi ca sa nu mai dea pe-afara.

Sa inteleg ca tu lasi contactul pus cand bagi motorina si urmaresti indicatorul de pe bord sa vezi cand ajungi la plin? :twoup:

Mai mult ca sigur baga motorina pana in buza si arunca pe la supraplin pe jos.

repara ( e posibil sa fie doar murdar sau sa ai contacte proaste) sau schimba senzorul de nivel din rezervor. O sa stii cata motorina sa bagi ca sa nu mai dea pe-afara.

Sa inteleg ca tu lasi contactul pus cand bagi motorina si urmaresti indicatorul de pe bord sa vezi cand ajungi la plin? :twoup:

Mai mult ca sigur baga motorina pana in buza si arunca pe la supraplin pe jos.

e adevarat......bagam prea multa in rezervor...pe loc cand alimentam nu picura...dar dupa ce mergeam si se misca un pic motorina in rezervor ajungea la prea-plin si de acolo incepea sa dea pe jos.

Cat despre curatat senzor de nivel(am auzit ca e bine dupa anumita varsta sa scot pompa din rezervor sa curat si sita si cu o pompa manuala curatat rezervor-ul de depuneri), sper sa apuc sa fac si asta.