Jump to content

330xd E90 - mai nou am motor de dacie!

alexlw

Recommended Posts

Buna dimineata!

Masina e un 330xda din 2007. Am avut-o in service vreo 3 saptamani pentru o reparatie datorata unui imbecil necunoscut care si-a proptit masina in a mea; am luat-o ieri, dar parca e alta masina - la kickdown am RPM 3500 si ajunge la 100-120 intr-un peste 30 secunde :twoup:)))

Dupa un scurt telefon la service am aflat ca ar putea fi de la ECU, sau filtrul de particule care-si face nu stiu ce proces de curatare, sau un filtru de aer, sau... mai bine ma duc cu ea din nou.

A mai patit cineva asa ceva?

:)

Nu stiu daca e ceva ce nu stii !

Cauta si tu prin arhiva forum-ului pataniile unuia si altuia cu reprezentantele !

am dat un search si a crapat forumul :twoup:)

deci nu stiu despre ce e vorba.

oricum, personal pot sa zic ca n-am avut alte probleme cu ei decat niste urme de degete jegoase pe tapiserie (acum vreo 3 ani) si o spalare superficiala (anul trecut). s-au remediat instant.

In fine, nu ai cautat ce trebuie. Pana la urma, nu conteaza cat timp tu esti multumit de ei !

Mi-ar parea rau sa aflu ca altii au avut probleme.. si pentru ei, si pentru reprezentanta respectiva.

Oricum... vineri ma duc pe capul lor s-o testeze, asta daca nu o patesc pana atunci incercand sa depasesc vreo caruta...

la ce service ai fost? , poate ti-au inlocuit debitmetru sau altceva , pune-o pe tester.

debitmetru la diesel ? :twoup:

Cred ca si la motoarele pe benzina si la cele pe motorina trebuie reglat (si implicit masurat) debitul de aer ptr amestec, nu ?

De ce sa nu aiba si dieselul debitmetru ? :)

la ce service ai fost? , poate ti-au inlocuit debitmetru sau altceva , pune-o pe tester.

debitmetru la diesel ? :twoup:

Normal ca are si diesel-ul debitmetru. Chiar l-am schimbat la Seat-ul pe care l-am avut cu ceva timp in urma si care avea motor 1.9 TDI !

Ori nu au pus totul inapoi in regula ori au furat ceva de pe ea.Oricum eu nu plecam de acolo si scandalul......

eh din cauza centurii care era foarte aglomerata, plus DN1 cu camerele alea cretine, am mers moale. insa seara am iesit s-o alerg si abia atunci am observat.

la motor nu au umblat deloc din cate stiu. a fost zgariata exterior stanga, nici macar n-au dat jos aripa fata.

insa daca i-a pus dracul sa scoata ceva de pe ea o sa afle tot ce e management BMW in europa de asta :twoup:

Da.Probabil ti-a stat gandul la sonda lambda

exista si pe diesel sonda lambda :)

p.s. ai fost pagubit de reprezentanta de pe centura, din nefericire pt tine , au facut-o pe buzunarul tau...daca te-au fericit cu un schimb de filtru de particule te-ai scos :twoup:

pe mine m-au ars cu schimbul de ulei, fie nu l-au schimbat fie au mai pus ulei vechi si ulei nou ,pt ca pe joja era negru cand am vrut sa verific nivelul..unui prieten i-au furat capacele de la jante(siglele cu bmw) si a facut ala un circ pana i-au pus altele..probabil tot de la altii :) cel mai des se schimba cauciucele

Edited by POIUYT

Da.Probabil ti-a stat gandul la sonda lambda

exista si pe diesel sonda lambda :)

p.s. ai fost pagubit de reprezentanta de pe centura, din nefericire pt tine , au facut-o pe buzunarul tau...daca te-au fericit cu un schimb de filtru de particule te-ai scos :twoup:

pe mine m-au ars cu schimbul de ulei, fie nu l-au schimbat fie au mai pus ulei vechi si ulei nou ,pt ca pe joja era negru cand am vrut sa verific nivelul..unui prieten i-au furat capacele de la jante(siglele cu bmw) si a facut ala un circ pana i-au pus altele..probabil tot de la altii :) cel mai des se schimba cauciucele

Ce va mai place sa dati cu bolovani!

Uleiul la DIESEL se face din nou negru dupa cativa km,de ce nu ai fcut un test la ulei sa le demonstrezi ca nu s-a schimbat?

Buna dimineata!

Masina e un 330xda din 2007. Am avut-o in service vreo 3 saptamani pentru o reparatie datorata unui imbecil necunoscut care si-a proptit masina in a mea; am luat-o ieri, dar parca e alta masina - la kickdown am RPM 3500 si ajunge la 100-120 intr-un peste 30 secunde :twoup:)))

Dupa un scurt telefon la service am aflat ca ar putea fi de la ECU, sau filtrul de particule care-si face nu stiu ce proces de curatare, sau un filtru de aer, sau... mai bine ma duc cu ea din nou.

A mai patit cineva asa ceva?

:)

in oradea s-a deschis recent service bmw...toti au fost atent pregatiti afara. ideea e ca o cunostinta mi-a spus despre ceva probleme similare si a fost cu ea acolo si au trecut-o printr-o serie de proceduri de resetare destul de complexe (mers pana la 80 km/h, la care viteza samd). n-ar strica sa dai un telefon...deci procedura era destul de complicata

Ce va mai place sa dati cu bolovani!

Uleiul la DIESEL se face din nou negru dupa cativa km,de ce nu ai fcut un test la ulei sa le demonstrezi ca nu s-a schimbat?

de acord cu tine, dar de ce acum e limpede chiar si dupa 100 km ?! :twoup:

@radusky,cred ca esti primul care face o recomandare la amaratii aia de mecanici :)

:) ...acum vad ca esti din oradea! a fost tare asta!!! neatentia mea...oricum, treaba devine interesanta pentru mine acum...nu am fost la ei pana acum, iar auzindu-te pe tine incep sa am retineri (in caz ca voi avea nevoie)

PS: poti sa-mi spui mai multe despre baietii de acolo? eu mi-am plimbat masina prin mai multe locuri si tare mi-as dori un service cu privire la care sa fiu 100% linistit

@radusky,cred ca esti primul care face o recomandare la amaratii aia de mecanici :(

stai asa...ca nu sunt foarte "frecvent" pe forumul asta...deci recomandarea mea era catre altcineva, nu catre tine...de asta m-am prins :twoup: ...dar problema 2 ramane: ai fost pe la bmw la west auto(sau cum le spune)?