Jump to content

miros placute E90

Recommended Posts

La franarea brusca, puternica, de genul celor care se fac cateodata in oras, intra uneori un miros puternic in masina, care dispare insa dupa 5-10 secunde.

Pana acum ma gandeam ca poate fi de la ambreiaj, deoarece de cele mai multe ori cand se intampla eram in treapta a 2-a, franam si bagam 1-a, avand o viteza prea mica pentru treapta a 2-a.

Care poate fi cauza? Mentionez ca tocmai am schimbat lichidul de frana, si face in continuare la fel.

stiu ca in general placutele mai ieftine miros tare. daca iti miros in oras nu stiu ce s-ar intampla sa cobori un drum de cativa km.

In oras am drumuri scurte, 5 km, spre/dinspre munca, iar traficul nu e foarte aglomerat. In aceste conditii am observat problema. La drumuri lungi in afara orasului, nu s-a manifestat.

te-ai uitat daca nu-ti freaca de disc in mers?

Hmm, cum fac asta? :twoup: Am observat in schimb ca discurile sunt foarte incinse dupa un drum de oras scurt, stiu ca am pus degetul pe unul si ... mna, m-am ars un pic.

La sugestia lui Rares, am facut urmatoarele:

1. Ridicata masina si invartit manual rotile; toate sunt ok, nu am observat semne de franare

2. Am coborat un deal (Bucium, pentru cei care stiu Iasi-ul), fortand mai mult franele decat in mod normal. Nici un miros.

Deci ... nu am pasi de reproducere pentru bugul asta :|

Daca ai coborat dealul ala cu viteza mai mare decat cea din oras e normal sa nu-ti miroasa, discurile se racesc mult mai bine prin canalele de aer. Asa in oras daca mergi un pic, frana brusca, viteza mica, iar frana brusca nu au timp sa se raceasca discurile Edited by IulianC

Daca ai coborat dealul ala cu viteza mai mare decat cea din oras e normal sa nu-ti miroasa, discurile se racesc mult mai bine prin canalele de aer. Asa in oras daca mergi un pic, frana brusca, viteza mica, iar frana brusca nu au timp sa se raceasca discurile

Da, posibil. Mirosul l-am observat doar in oras, si la viteze mici, dupa cum am spus la inceput.

ei na...

Rares, nu esti de acord cu ce a spus Iulian? :twoup:

Ceea ce a spus IulianC, e adevarat doar in cazul in care a fost mai multa viteza decat franare la coborare.

In cazul in care cobori cu 100km/h si vin succesiuni de curbe in care trebuie sa reduci la 10-30km/h, apoi urci dinou la 100-120km/h, apoi franezi iarasi brusc, franele se incalzesc mult, mult mai tare decat oriunde altundeva.

Stiu ca acum vreo 3-4 ani, am coborat pe acolo cu Dacia lui tata, fara sa fortez deloc, si cam pe la jumate miroseau franele tare si mirosul a persistat pana jos, cu toate ca am folosit din plin frana de motor de cand am simtit mirosul. E adevarat, era si o dupa-amiaza de vara torida. Cam proasta comparatie, dar na ... ca idee.

Iar mirosul de acum ... nu persista niciodata mai mult de 5 secunde. E posibil sa fie de la praful/mizeria acumulata pe discuri cand masina stationeaza?

• 4 weeks later...