Jump to content

verificarea amortizoarelor si articulatiilor

al_padrino

Recommended Posts

Numai in Romania se vand separat, dintr-un motiv care imi scapa. Se inlocuiesc odata cu amortizorul. Cam pe oriunde in vest nici nu exista la vanzare amortizoare noi fara, intra la pachet.

Poate astea care le ai mai tin o vreme, dar nu cat amortizorul nou, pot crea probleme si mai platesti o manopera, plus ca pana te prinzi unde e problema, strici si mai repede amortizoarele astea noi cumparate.

Edited by DOMI

am si eu o nedumerire legata de amortizoare,suspensie..Eu am un e90 320d suspensie normala,si e f rigida fata de alte 320d e90 cu care am mai mers..nu am RFT,am 17 normale,treaba e ca masina e f rigida,si cand merg pe drum drept si dau de o denivelare aiurea masina zici ca se zgaltaie,e instabila intrun cuvant,iar cand intru intro curba mai tare si asfaltul prezinta denivelari,simt ca imi fuge spatele masinii..ce o fi,amortisoare,arcuri,ceva bucse?...precizez ca am facut un test de amortizoare la care a ieist totul f ok..insa nu sunt convins... Multumesc

am si eu o nedumerire legata de amortizoare,suspensie..Eu am un e90 320d suspensie normala,si e f rigida fata de alte 320d e90 cu care am mai mers..nu am RFT,am 17 normale,treaba e ca masina e f rigida,si cand merg pe drum drept si dau de o denivelare aiurea masina zici ca se zgaltaie,e instabila intrun cuvant,iar cand intru intro curba mai tare si asfaltul prezinta denivelari,simt ca imi fuge spatele masinii..ce o fi,amortisoare,arcuri,ceva bucse?...precizez ca am facut un test de amortizoare la care a ieist totul f ok..insa nu sunt convins... Multumesc

Din pacate si la E60 si E90 sunt destul de ciudate suspensiile ca si comportament.

Spre exemplu eu, la E60 cu suspensie M, am aceiasi problema ca si tine doar ca in plus imi manca si roata dreapta spate pe interior. Dar o manca in cateva mii de km.

Ce este ciudat este ca nu troncane si nu bate nimic. Roata nu are joc.

Pe test a iesit ca am amortizoarele duse. Le-am schimbat pe ambele cu originale si iarasi am facut test si iarasi duse :). Diferenta e ca am facut pe alt banc de test dar oricum, ma bucur ca am schimbat amortizoarele. Stiu de-o treaba. Imi iese ca pe dreapta e mai dus amortizorul decat pe stanga. si inainte de schimb si dupa. Ca se poate sa fi montat unul prost, mai zic dar sa imi dea si uzura dreapta/stanga la fel nu cred.

Saptamana asta mai schimb doua bucse care par a fi de vina dar asta am aflat-o de pe forum. Daca nu, incep sa schimb si brate.

Evident la reprezentanta imi spun ca masina e perfecta :rolleyes:

Bala, eu la tine chiar nu inteleg cum nu se prind astia ce bucsa, brat e stricat. In momentul in care e afectata si geometria pe spate, numarul suspectilor ar trebui sa scada considerabil..

Nu sunt chiar toate vizibile si usor de verificat, dar asta nu inseamna decat ca trebuie dat jos si inspectat, asta e, platesti o manopera sa dai jos toata axa sapte dar scapi de problema, nu cred ca e mai mult decat cate gume ai tocit pana acum..

in sfarsit,iti urez noroc sa dai de un om cu cap.. chiar urmaresc cu interes rezolvarea la tine..

pana la urma nu e nava spatiala, e un biet sistem de suspensie..

Edited by DOMI

• 2 years later...

Mi s-a rupt protectia de la amortizorul dreapta spate de la un e90 si nu stiu de care sa pun, vreau sa le schimb pe amandoua ca si cealalta e imbatranita

Am vazut ca sunt pentru suspensie sport si pentru suspensie normala

Eu am suspensie normala pe masina dar o sa am de gand sa-i pun niste arcuri sport, dar nu prea curand.

Diferenta intre ele probabil ca este de lungime.

Daca pun protectii pentru suspensie normala si pun dupa arcuri sport nu rup protectiile ?

Daca pun protectii pentru suspensie sport pe arcurile standard nu sunt prea scurte si intra mizerie pe tija de la amortizor ?

Mi s-a rupt protectia de la amortizorul dreapta spate de la un e90 si nu stiu de care sa pun, vreau sa le schimb pe amandoua ca si cealalta e imbatranita

Eu am suspensie normala pe masina dar o sa am de gand sa-i pun niste arcuri sport, dar nu prea curand.

Daca pun protectii pentru suspensie normala si pun dupa arcuri sport nu rup protectiile ?

Daca pun protectii pentru suspensie sport pe arcurile standard nu sunt prea scurte si intra mizerie pe tija de la amortizor ?

Mi-am pus eu asta-toamna la ambele amortizoare de pe spate ca-mi erau duse si stateau amortizoarele descoperite si am luat de la Sachs! E vorba de piesa 3 din link:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=33_1263&hg=33&fg=45

• 11 months later...
Am citit aici pe forum cu distanta de la aripa pana in asfalt,am masurat la mine si la o roata distanta e 67 la una 66,sunt duse amortizoarele? am schimbat recent niste piese la directie si tot imi bate ceva pe fata,la service mi au spus ca imi bate caseta de directie ,eu ma gandeam la amortizoare ca unul din ele are protectia de pe el rupta. Masina e un 530d 2004. Edited by Bmwm5power