Jump to content

Inlocuire cutie Manuala cu Automata

Recommended Posts

AÂşa este, ĂŽnsĂŁ acolo s-ar putea sĂŁ dai de Dorel sau de rudele sale. (GicĂŁ, MiticĂŁ, Fane etc.)

aici nu sunt deacord cu tine Ciupanezule.

nu vreau sa fiu rau dar daca ai sti cate probleme mi-a facut alex cu cutia manuala ( schimbat cutia de 2 ori si ambreajul la fel si totul aiurea fara nici un rost, primele la sugestia lui alex, a doua cutie si ambreaj din prostia lui si/sau a oamenilor lui.

cu parere de rau eu acolo am dat de dorel si mitica.

acum am schimbat service-ul si supriza preturile sunt mai mici cu mult si oamenii nu schimba decat cand sunt siguri si verifica de unde e problema.

ps.1 - eu am cutie manuala

ps-2 - crezi ca e normal sa ma taxeze cu 10 mil schimbatul unei cutii,ambreaj, volanta??????????????????????? care se stricase din vina lui

nu vreau sa ma cert cu tine dar cred trebuia sa stii

Edited by ahiile

Ce problemă aveai la maşină?

Sunt sigur că ĂŽnţelegi că orice om este supus erorii.

De când ĂŽl recomand, doar doi oameni au fost nemulţumiţi, asta spune tot, nu e vreun cârpaci.

Dacă era vina lui, trebuia să-i spui că vrei banii ĂŽnapoi, ţi i-ar fi dat fără discuţii.

Păi nu văd de ce ar trebui să ne certăm, eu nu ţi-am prestat nici un serviciu contra cost.

Dacă tu consideri că nu ai fost tratat corect, era treaba ta să-i ceri banii ĂŽnapoi.

Alex nu merge pe ideea de ţeapă.

Dacă cineva nu este mulţumit sau o piesă este schimbată eronat, piesa este dată la retur şi nu plăteşte nimic acea persoană.

Gândeşte-te că dacă era un ţepar, aş fi primit o groază de reclamaţii, ĂŽn schimb am mesageria privată plină de pm-uri de la oameni care mi-au mulţumit.

Eu ĂŽn 3 ani nu am avut nici o problemă cu el şi am schimbat foarte multe piese.

Dacă era un service unde lucra Dorel şi Mitică, nu m-aş mai fi dus acolo de mult, eu caut calitate.

Am găsit topicul: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...c=57755&hl=

Ce era de fapt stricat?

Având ĂŽn vedere că ĂŽţi agăţa, era posibil să fie atât cutia cât şi ambreiajul, nu putea să-ţi spună cineva fără să demonteze dacă e doar kit-ul de ambreiaj, volanta sau cutia.

Dacă tot demontezi cutia, ĂŽn general schimbi şi kit-ul de ambreiaj dacă nu l-ai mai schimbat, acesta fiind consumabil.

Văd că a trecut un an, aşa că faptul e consumat.

Pe de altă parte, ĂŽţi garantez că indiferent de service vor exista clienţi nemulţumiţi şi diagnosticuri eronate.

Ceea ce contează cu adevărat este mentalitatea şi priceperea.

Edited by Ciupanezu

Aici ai fost mulţumit de ei: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=486093

:twoup:

După cum vezi, se pot comite şi erori, asta nu ĂŽnseamnă că sunt nişte cârpaci.

Mă rog, tu te poţi duce la ce service vrei, nu e treaba mea, ĂŽnsă ţin să prezentăm lucrurile aşa cum sunt.

Edited by Ciupanezu

te inteleg si ma asteptam sa ii tii apararea

aprilie 2010 - acum 2 luni am fost la el ( a fost si ultima data, s-a umplut paharul ) si am schimbat cateva piese - brate pe fata, tampoane motor, tampoane cutie, 2 bucse oscilante pe spate, cutie, ambreaj, volanta alex mi-a cerut 20 mil crezi ca e corect???????

a doilea lucru - a bagat o bucsa oscilanta pe spate stramb, dupa o luna a inceput sa bata ( m-am dus la alt service unde am constata asta cu ochii mei ) a trebuit schimbata din nou.

nu mi-a strans o piulita la un tampon de la motor ( deloc deloc mai avea un pic si cadea ) crezi ca e normal?????????, daca prindeam un hop mai mare cu viteza ce faceam? imi riscam viata sa sara motorul de acolo sau sa faca cine stie ce stricaciuni??????????

m-am enervat rau de tot cand am vazut astea si l-am sunat si i-am adus aminte de toate prostiile care mi le-a facut la masina si stii ce a zis? ca el nu avea cum sa stie daca e de la cutie sau ambreaj ( cu toate ca nu avea nici una treaba cu problema mea ) si ca el a zis ca e posibil sa fie de la ele si ca el nu m-a impus sa le schimb doar mi-a sugerat ( asta in contextul in care el nici macar nu s-a uitat la masina macar o secunda cand mi-a zis ca trebuie schimbat ambreajul dupa care m-am intors si i-am zis ca nu e de acolo ca face la fel, a zis sa schimb cutia, la fel fara macar sa se uite cum agata sau sa se uite la masina )

dupa ce mi-a schimbat cutia a doua zi a curs tot uleiul din cutie din cauza ca nu schimbase un semering, am mers cateva luni asa si s-a dus si ambreajul care a fost schimbat cu 12000 km inainte de asta tot la el, dupa ce a curs uleiul din cutie a inceput sa faca ca draqu cutia aia ( paraia, pocnea ).

eu am motor de 2000 diesel si nu conduc sport nici nu am cu ce ( poate plec cu un scartz odata pe luna .

nemultumirile care i le-am spus cand l-am sunat sau intamplat in mai 2009

asa ca ideie eu am vrut sa fiu baiat bun si nu i-am zis niciodata nimic, nu i-am cerut banii inapoi dar asta pana in aprilie 2010 cand a fost ultima vizita la el

si mai sunt o gramada dar nu e cazul sa stricam de tot topicul omului

daca tu crezi ca asta da dovada de profesionalism atunci eu sunt cazut in cap

el stia ca am schimbat multe piese din vina lui pe banii mei si cand l-am sunat in aprilie 2010 mi-a vorbit foarte urat, a zis ca el nu are nicio vina cu tamponul ca cine stie pe la ce service am fost eu. ca sa fac dovada ca e vina lui. ca ce il cred fraier???

puteam sa rezolv altfel problema dupa acest telefon dar cred ca nu mai avea cine sa repare masinile celorlalti clienti ai lui, daca mai are.

imi pare rau dar eu nu cred ca asta da dovada de profesionalism va din contra.

ai ramane uimit sa afli cati fosti clienti de ai lui sunt nemultumiti, daca nu ti-au zis tie nu inseamna ca nu sunt, poate nu ti-au zis din respect fata de tine la fel cum am facut si eu pana azi.

imi cer scuze initiatorului acestui topic.

Edited by ahiile

Eu ĂŽnţeleg că ai fost nemulţumit, ĂŽnsă ştiu destui de pe forum care sunt clienţi fideli.

Nu neg că poate greşi, ĂŽnsă nu cred că ţi-a răspuns obraznic, mai rar vezi om mai politicos şi calm.

Nu ştiu dacă puteai să rezolvi altfel problema sau nu, aici nu e cazul de ameninţări sau astfel de lucruri, să rămânem la un nivel civilizat.

Pe mine nu mă deranjează dacă ai făcut un review negativ, nu e afacerea mea.

Eu voi continua să merg acolo pentru că am fost mulţumit, iar cei care au ĂŽncredere ĂŽn review-ul tău pot să nu se ducă, nu văd o problemă din asta.

Clienţi are, şi ĂŽncă mulţi, tot felul de maşini scumpe am văzut acolo, aşa că nu cred că e situaţia chiar atât de rea precum o prezinţi tu.

Cred că putem ĂŽncheia aici.

P.S: Preţul nu ştiu dacă este corect sau nu, este exclusiv treaba ta.

Bănuiesc că nu ţi-a pus cuţitul la gât ca să accepţi să plăteşti 20 de milioane, aşa că nu mă interesează acest aspect.

Dacă ţi-a cerut 20 de milioane, bănuiesc că era destul de mult de muncă.

Dacă nu-ţi convenea preţul, trebuia să te duci direct ĂŽn altă parte.

L.E: S-ar putea să te ĂŽnşeli cu privire la numărul de clienţi mulţumiţi.

Am observat o chestie pe care nu cred că o poate contrazice cineva.

Un client mulţumit nu se grăbeşte să spună şi altora că a găsit un service bun, este posibil să aducă un alt client dar nu este obligatoriu.

Un client nemulţumit ĂŽntotdeauna va goni mai mulţi posibili clienţi şi va fi mult mai vehement ĂŽn a face un review negativ.

Marea majoritate a celor pe care i-am trimis, deşi au fost mulţumiţi, nu au zis nimic pe forum, doar prin pm.

Edited by Ciupanezu

Putin off topic

Am fost la un curs dinasta de comunicare specializat pe IT helpdesk. Acolo s-a prezentat un studiu prin care s-a masurat la cate persoane comunica un client o nemultumire legata de un serviciu oarecare.

Raspunsul este o medie de 10. Iar aici vorbim numai de comunicarea de prima mana, dumnezeu stie la cati au zis mai departe ceilalti 10.

Ce era cu adevarat socant e ca pesoanele multumite de serviciul X comunicau asta in medie unei persoane. Din cauza asta companiile constiente de treburile astea fac orice sa inchida gura unui clinet nemultumit. De la tot felul de oferte pana la amentari si procese (foarte rar).

MIe tipul asta Alex mi s-a parut foarte arogant.. cand l-am sunat mi-a zis ca nu repara masini asa vechi ca a mea.. probabil se gandea ca nu imi pot permite manopera sau ceva de genul asta.. :)

Si din ce am mai citit pe aici se pare ca discuta numai cu posesori de masini de la o suma in sus se pare, care pot fi jumuliti bine. .:)

Poate ar fi trebuit sa ii trimit o copie dupa statul de plata inainte, sau o carte de vizita colorata ceva, ori poate cand m-am prezentat trebuia sa ma introduc cu vreo functie ceva..greseala mea... :twoup:

La mine un om dinasta cade rau de tot la relatia cu clientii .. poa sa fie ultimul mecanic de pe pamant

Nu e vorba de aroganţă ci de experienţe anterioare.

A mai avut probleme cu posesori de E34 şi E36 care, după ce erau de acord cu un preţ, iar lucrarea era terminată, vroiau să plătească ĂŽn rate sau spuneau că ĂŽi dau o sumă mult mai mică pentru că nu au atâţia bani.

Iar foarte mulţi dintre posesorii de maşini vechi nu vor să schimbe piese, preferă să lipească, să facă improvizaţii.

Dacă tu ai avea un service, nu cred că ţi-ar plăcea să-ţi vină tot felul de clienţi care să-ţi ceară să le lipeşti şi lor radiatorul, să le cauţi un braţ mai ieftin, preferabil sh, nişte amortizoare sh etc.

Ăn timpul ĂŽn care demontezi un radiator de maşină veche, ĂŽl lipeşti, descoperi alte 2-3 probleme, montezi totul la loc etc. poţi repara corespunzător chiar mai multe maşini mai noi.

Şi nici nu poţi acorda vreo garanţie atâta timp cât montezi o piesă sh.

Nici nu poţi fi sigur că ai rezolvat problema sau nu.

Să zicem că vine unul să-i pui un termostat sh.

Ăl montezi şi totuşi omul are probleme cu răcirea. Ăţi bagă şi nişte carne ĂŽn frigider şi crede că tu eşti de vină.

Când colo, termostatul sh nu era bun.

Având ĂŽn vedere că nu este reprezentanţă, poate să nu primească posesorii de maşini mai vechi, nu e vorba de nici o jumulire, preţurile sunt decente.

Mai grav este faptul că unii care au E34 sau E36 nu sunt primiţi la AB sau Filaret, acest lucru ĂŽntr-adevăr nu este normal.

Un service oarecare ĂŽşi permite să facă asta pentru că nu are nici o legătură contractuală cu BMW AG.

Edited by Ciupanezu

hai sa terminam aici pentru ca e discutie lunga.

daca vrei continuam pe pm sau mess

dar sfatul meu nu ii mai tine apararea daca tot nu ai nici o treaba cu service-ul lui

o sa pici tu la mijloc si parerea mea e ca nu o sa iti convina, am o parere buna despre tine la fel, cred, ca o au si multi useri de pe acest forum

nu iti strica reputatia daca nu ai nici o treaba cu service-ul (nu stai toata ziua acolo ca sa vezi ce se intampla si cum lucreaza la fiecare masina ).

Edited by ahiile

In conversatia avuta nu am pomenit nimic de piese sh sau altele. Am cerut doar sa se faca niste operatii. Ce experiente a avut el anterioare cu posesori de masini vechi nu ma intereseaza.

De fapt ce spui si presupui tu sunt niste aberatii, pentru asta se intampla la fel de des si cu posesorii de masini mai scumpe, as indrazni sa spun ca se intampla chiar mult mai des.

Pot sa pun pariu ca mai mult de 70% din posesorii de diesel cu filtru de particule au acum una bucata teava inox, sau in cel mai bun caz au mai anulat ceva din senzori si soft. Plus un milion de alte exemple.

Cineva care face ce spui tu nu cauta un service bun, ci unul ieftin. Eu am mentionat ca ma intereseaza un service bun.

20 de mil pentru operatiile alea prezentate mai sus e mult, foarte mult pentru Romania, daca reprezinta numai manopera. E pret de repzentanta. Nu stiu ce garantii scrise , facturi si ce mai intra acolo, dar ma rog treaba e subiectiva. In Romania totul e posibil, o fi pret bun.

Nu stiu ce fac aia la AB sau la Filarat, dar pentru asa ceva eu cred ca ar avea mari probleme cu BMW AG. Asta e caz clar, nu trebuie nici o expertiza tehnica sau mai stiu eu ce dute vino cu un morman de acte.

Edited by DOMI

hai sa terminam aici pentru ca e discutie lunga.

daca vrei continuam pe pm sau mess

dar sfatul meu nu ii mai tine apararea daca tot nu ai nici o treaba cu service-ul lui

o sa pici tu la mijloc si parerea mea e ca nu o sa iti convina, am o parere buna despre tine la fel, cred, ca o au si multi useri de pe acest forum

nu iti strica reputatia daca nu ai nici o treaba cu service-ul (nu stai toata ziua acolo ca sa vezi ce se intampla si cum lucreaza la fiecare masina ).

OK.

Reputatia am facut-o pe baza faptului ca spun ceea ce cred, la fel fac si aici. Daca nu ai fost multumit de serviciile prestate, este normal sa nu te mai duci, ai facut si un review pe baza experientei tale, totul este ok.

Eu nu i-am luat apararea in mod subiectiv, chiar cred ca oricine poate gresi, greseala nefiind la fel de grava precum tentativa de a pacali, adica ceea ce se intampla in majoritatea service-urilor din Romania.

Eu continui sa cred ca este un service la care merita mers, insa pot exista probleme, la fel ca la orice alt service sau reprezentanta.

este vorba doar de manopera fara piese. piesele le-am cumparat eu.

nici garantie verbala nu cred ca da, dapoi factura si alte hartii care sunt de domeniul SF

Ofera si garantie.

Poate oferi si factura.

este vorba doar de manopera fara piese. piesele le-am cumparat eu.

nici garantie verbala nu cred ca da, dapoi factura si alte hartii care sunt de domeniul SF

Ofera si garantie.

Poate oferi si factura.

@DOMI: Iti raspund diseara, acum imi este mai greu pt ca sunt pe telefon.

Edited by Ciupanezu

stai linistit nu e nevoie...

Am chef prea putin de munca la servici .. :twoup: .. oricum din punctul meu de vedere putea fi macar mai diplomat, daca tot nu ii plac masinile batrane ... Sa inventeze o scuza.. in sfarsit.

Cunosc probleme la masini vechi, ca am una. Se intampla chestii neprevazute, se mai intepeneste ceva, se mai rupe un surub.. in sfarsit.

Daca asta e motiv de refuzat un service si e valid pentru el .. sa fie sanatos.

Ce spui tu e exact genul " toti politistii sunt corupti" .. .. toti posesorii de masini vechi au niste toroabe legate cu sarma care repara numai cu piese sh si nu platesc facturile la service, generalizari pe care chiar tu le condamni in diverse posturi..

Ce sa mai omul m-a refuzat in fata ca am masina veche. Conform legistatiei actuale il puteam da in judecata. Mai ales ca a zis explicit motivul .

Probabil ca are si el calculele lui. E mai greu sa repari un e34 (te murdaresti mai mult, pasti si dumnezei.. se consuma WD40 ..) decat sa schimbi un ulei la nu stiu ce masina evaluat la ceva zeci de k euro si sa iei 5 mil manopera ca o pui si pe tester (dau si eu un exemplu)

Hai sa zic si eu un review pt Alex.

Intradevar mi-a lasat si mie impresia ca ar fi arogant.

Pt un service de cartier are preturi mari.

Mi-a mai lasat impresia ca e un om f ocupat.

Cand m-am dus ultima oara acolo am asteptat 5min afara, dupa care imi ziceun tip sa bag masina inauntru.

Nici nu a asteptat sa ma dau jos din masina, mi-a facut semn sa deschid capota si a pus testeru.

S-a uitat acolo pe laptop vreo 5min(nu exagerez) dupa care imi spune ca masina nu are nimic.

Eu insist, (aveam impresia ca masina consuma f mult ulei, dar s-a dovedit ca masurasem gresit nivelul), el nimic, da din umeri si se duce la altu.

Insist din nou, domnu Alex, va rog io, vreau sa repar masina, imi zice tre desfacut motorul, poate e debitmetrul ca de multe ori nu apare pe tester,etc.

Nici nu a verificat nivelul de ulei, sau sa-l vada la culoare.

In final ma las pagubas si il intreb cat ma costa, raspunsul: 100ron, si nu stiu dc i-am ocupat mai mult de 15min din timp.

In concluzie nu m-a dat pe spate cu experienta sau priceperea lui dar modul in care trateaza clientii(cu indiferenta, aroganta, superioritate, plictiseala, sictir, etc) m-au facut sa renunt la ideea de a mai apela la serviciile sale.

Oricum a fost ultima data cand am mai fost la el.

@DOMi: Hai sa lasam orgoliile ranite.

Nu ti-a raspuns in mod arogant sau obraznic, ti-a zis ca nu te poate primi pentru ca ai o masina mai veche de care nu se mai ocupa.

Eu n-am generalizat cu nimic, n-am zis ca ai pantalonii peticiti pentru ca ai masina veche, nu te-am jignit cu nimic.

Alex nu se ocupa de masini mai vechi, nu-i nici un fel de problema.

Sa nu vorbim de judecata pt. ca nu are rost, orice firma are dreptul de a-si selecta clientela pe ce criterii doreste firma in cauza, iar asta e conform "legislatiei in vigoare".

Doar cei de la reprezentanta ar putea fi blamati pt. asta, dar nu dpdv legal pt. ca e vorba de o masina iesita din garantie.

Ar putea fi sanctionat intern pe baza regulamentelor din cadrul BMW Ag pt. ca dauneaza imaginii firmei.

@ahiile: Orice om are dreptul la un drept la replica, asa ca l-am sunat pe Alex ca sa vad cum s-a intamplat totul si din celalalt punct de vedere.

Tie nu ti-a cerut 20 de milioane pt. schimbarea catorva piese. Ti-a schimbat arcuri si amortizoare fata-spate, caseta de directie, turbina, cutie si ambreiaj, mai multe piese de articulatie pe fata, pe scurt - munca de 2 zile, o gramada de piese.

Cu problema ta cu agatatul nu a fost exact asa cum ai spus.

A zis ca n-a putut sa-ti zica exact daca tb schimbata cutia sau doar ambreiajul, nu ti-a zis ca daca schimbi piesa X se rezolva problema.

Apoi tu ai aparut cu o cutie de seria 3 la care nu se potriveau flansele, prin urmare a existat bunavointa, iar tu nu te-ai dus acolo de cateva ori, mi-a spus ca de vreo 2 ani te duceai, deci ai fost multumit o perioada.

E clar ca nu poate multumi pe toat lumea, insa lucrurile tb prezentate obiectiv.

Acum cred ca putem incheia discutia.

@ron1n: Sa nu confundam aroganta cu atitudinea unui om ocupat si serios.

Alex nu pierde vremea vorbind tampenii, nu te ia cu glume de service.

Atata timp cat masina nu avea nimic, iar el ti-a zis asta, probabil doar pretul de 100 Ron ti s-a parut exagerat.

Pretul este motivat de faptul ca testerul este original BMW, nu o clona chinezeasca, iar el stie sa interpreteze erorile.

Edited by Ciupanezu

@DOMi: Hai sa lasam orgoliile ranite.

Nu ti-a raspuns in mod arogant sau obraznic, ti-a zis ca nu te poate primi pentru ca ai o masina mai veche de care nu se mai ocupa.

Eu n-am generalizat cu nimic, n-am zis ca ai pantalonii peticiti pentru ca ai masina veche, nu te-am jignit cu nimic.

Alex nu se ocupa de masini mai vechi, nu-i nici un fel de problema.

Sa nu vorbim de judecata pt. ca nu are rost, orice firma are dreptul de a-si selecta clientela pe ce criterii doreste firma in cauza, iar asta e conform "legislatiei in vigoare".

Doar cei de la reprezentanta ar putea fi blamati pt. asta, dar nu dpdv legal pt. ca e vorba de o masina iesita din garantie.

Ar putea fi sanctionat intern pe baza regulamentelor din cadrul BMW Ag pt. ca dauneaza imaginii firmei.

@ahiile: Orice om are dreptul la un drept la replica, asa ca l-am sunat pe Alex ca sa vad cum s-a intamplat totul si din celalalt punct de vedere.

Tie nu ti-a cerut 20 de milioane pt. schimbarea catorva piese. Ti-a schimbat arcuri si amortizoare fata-spate, caseta de directie, turbina, cutie si ambreiaj, mai multe piese de articulatie pe fata, pe scurt - munca de 2 zile, o gramada de piese.

Cu problema ta cu agatatul nu a fost exact asa cum ai spus.

A zis ca n-a putut sa-ti zica exact daca tb schimbata cutia sau doar ambreiajul, nu ti-a zis ca daca schimbi piesa X se rezolva problema.

Apoi tu ai aparut cu o cutie de seria 3 la care nu se potriveau flansele, prin urmare a existat bunavointa, iar tu nu te-ai dus acolo de cateva ori, mi-a spus ca de vreo 2 ani te duceai, deci ai fost multumit o perioada.

E clar ca nu poate multumi pe toat lumea, insa lucrurile tb prezentate obiectiv.

Acum cred ca putem incheia discutia.

@ron1n: Sa nu confundam aroganta cu atitudinea unui om ocupat si serios.

Alex nu pierde vremea vorbind tampenii, nu te ia cu glume de service.

Atata timp cat masina nu avea nimic, iar el ti-a zis asta, probabil doar pretul de 100 Ron ti s-a parut exagerat.

Pretul este motivat de faptul ca testerul este original BMW, nu o clona chinezeasca, iar el stie sa interpreteze erorile.

ciupanezule tu nu stii ce vorbesti. alex nici pe departe nu are tester de reprezentanta, are interfata originala, dar in rest softul este crack-uit sa zic asa deci pe departe de original, si stiu ce vorbesc.

ti-am mai zis nu ii tine apararea daca nu ai nici o treaba cu service-ul, sau ai?

daca vrei ne vedem toti 3 si pot sa vina si alti colegi de pe forum sa vedem exact cine minte dintre noi, tu cu alex sau eu.

am mers la el 2 ani pt ca nu stiam alt service cu recomandare unde sa ma duc iar de alex credema ca eram satul de foarte mult timp dar nu merg la orice service de la colt.

turbina?????????????? care turbina omuleeeeee

am dus masina la alex care nu a fost munca de 2 zile ( de unde scaoti voi prostiile astea? ) masina o fost gata intr-o zi jumate si asta datorita faptului ca am primit ambreajul gresit ( era pentru alta motorizare )

deci am lasat masina care nu prezenta nici o problema mai putin piesele care trebuiau schimbate, cand am luat-o alex a facut o tura si a zis ca e ca noua

eu super incantat am lasat banul si am plecat. pe drum am observat ca masina nu trage pana in 3000 de ture l-am sunat si adoua zi am mers la el. dupa ce a verificat imi zice ca e de vina furtunul de vacum de la turbina si ca ma cost un mil ( din care e 50 ron furtunul si 50 MANOPERA pentru 5 min de munca ). am platit si asta cu toate ca fierbeam tot. cum draqu las masina ok si plec cu ea varza????????? acum ce sa cred ca eu schimbat iei furtunul cat a stat masina la iei sau au lucrat ca la coltul strazii si au facut ceva si la furtun????????????? eu nu inteleg cum pot sa vin cu masina ok si sa plec cu ea stricata??? am auzit ca la bavaria se intampla la fel.

si sa nu ma iei ca poate era strica si m-am dus sa o fac moca. nu vrei sa stii cat am dat pe piese si nus tau intr-un furtun.

repet ne putem vedea toti 3 si cine vrea sa mai participe la discutie de pe forum si vedem atunci daca o sa ii mai tii parte sau nu.

PS se intinde topicul asta 10 pagini daca iti enumar toate nemultumirile care sau strans in 2 ani.

apropo si de buna credinta din partea lui alex, cand a terminat masina si am venit sa o iau si a facut o tura inainte sa imi dea masina putea sa imi zica nu trage nu sa ma lase sa plec ca sa constat eu ca nu trage deloc.

PS 2 - defapt manopera a fost 2400 ron de asta nu am enumerat si amortizoarele, asa ca mai suna-l odata

PS 3 - cand l-am rugat pe alex sa imi activeze si mie usile sa se inchida dupa o anumita viteza si sa codez ceva pe masina a zis ca defapt nu stie sa foloseasca softul asa ca am facut eu tot pe masina mea cu manutele mele si cu testerul lui.

si am mai auzit de la cineva care l-a intrebat daca ii poate activa ceva la masina si alex a zis ca nu merge softul. deci daca nu stie sa il foloseasca inseaman ca nu are. corect?

Edited by ahiile

Eu nu ti-am zis ca minti, ti-am zis ca ai omis mai multe lucruri.

In primul rand, tu ai spus ceva de genul "mi-a schimbat repede 3 piese si mi-a cerut 20 de milioane." E evident ca nu a fost asa.

In al doilea rand, nu ai de ce comenta pretul acum din moment ce atunci ai fost de acord cu el. Nimeni nu te-a obligat sa-ti faci masina acolo, stiai exact cat va costa de dinainte, nu te-a prostit nimeni.

In al treilea rand, nu stia ca nu trage masina pt ca nu are obiceiul de a forja masinile clientilor.

Probabil a scos-o pe strada, a vazut ca nu mai agata, prin urmare a concluzionat ca totul e ok.

Doar nu crezi ca au incercat sa te saboteze cu acel furtun pt 50 Ron.

In al patrulea rand, nimeni nu se duce 2 ani intr-un loc daca nu e multumit. Daca nu considerai la acel moment ca service-ul este de incredere, nu ai fi schimbat atatea piese acolo.

In al cincilea rand, nu mai avem nimic de discutat referitor la acest subiect pt ca nu am luat nici macar 1 Ron din banii pe care i-ai platit, suma corecta dupa parerea mea pt ca include multe ore de manopera.

Cu acest prilej, ii rog pe cei care au incredere in review-ul de mai sus nici macar sa nu se gandeasca sa se duca la acest service. :twoup:

P.S: softul este adus din US, nu este crackuit.

Stie sa-l foloseasca, probabil ca nu avea timp in acel moment.

@roco: Nu, altcineva a montat o galerie de admisie sh care a dus la defectarea motorului.

Ca sa incheiam discutia asta definitiv, nu va mai duceti acolo in viata vietilor voastre, e cel mai prost service cu cei mai mari tepari, nu stiu nici laptop-ul sa- deschida.

Cine se duce acolo face cea mai mare greseala.

Buna-i vorba aia cu facerea de bine.

Nu o sa mai ajut pe nimeni cu nimic de acum inainte.

Edited by Ciupanezu

Daca tie ti se pare ok sa nu primesti pe cineva pe o terasa ca nu are toale pe el de la 1000 de euro ti se pare normal si faci reclama la terasa aia ?

e uite ca eu nu fac asta...

Mie mi se pare complet neprofesional. Si atsa te face sa iti pui niste intrebari . De unde si alte rezerve. Nu am timp sa fac investigatii si calcule si presupuneri prea multe. Eu am povestit exact experienta mea si impresiile mele.

Normal ca sunt complet nemultumit de cum am fost tratat. NU e vorba de orgolii aici si sa iti spun de ce.

La ce chestii bune si profesionalism ma pot astepta din partea unei afaceri conduse asa ? Ce se intampla daca ma duc la el in service si sunt in tenisi ? creste sau scade pretul ? oare, daca ii las o carte de vizita misto este mai atent la diagnosticare ? daca vede ceva in neregula la directie ma anunta si schimba piesa sau crede ca nu isi vede banii sau ii va scoate greu de la mine si lasa masina asa ?

Pe de alta parte il inteleg din ce povesteti tu. Omul a facut un calcul de rentabilitate, clientela se pare ca are destula si probabil face destui bani. La asta duce lipsa de concurenta si asta e situatia.

Probabil ca neavand de ales multa lume itrece peste multe chestii.

Mai pot trage o concluzie. Daca asta e scurtura spre bani mai usori care a facut-o, ce alte scurtaturi mai sunt in afara de asta evidenta si explicata de tine mai sus ? Asta e o capacana greu de evitat, cand business-ul tau are mai multi clienti decat poate duce, cum eviti scaderea calitatii serviciilor ? cat sacrifici din profitul la care ai visat de 3-4 ani si de cand te-ai chinuit sa ridici o afacere si o reputatie pentru a investii in spatiu mai mare, angajati mai multi cu training suficient s.a.m.d.. sau pur si simplu in a tine dimensiunea potrivita a afacerii pastrand calitatea serviciilor.

Sau iei scurtaturi si in sfarsit faci banii repede si usor .. cat o tine o tine..

Astfel se explica si degradarea oricarei chestii de succes care a fost inceputa in ROmania si apoi fass.. Asa se intampla cu sute de mici afaceri, e tipic.

Ce mi se pare mult mai grav e ca foarte multa lume aproba genul asta de comportament si cauta tot felul de scuze si li se pare ca e normal.

La una din reprezentatele BMW din Trier am facut o singura revizie si o diagnosticare completa dupa ce am luat masina. Mai cumpar piese de la ei din an in pasti, cand nu gasesc aftermarket sau dureaza prea mult si sunt diferente mici de pret. Toata treaba a costat 180 de euro si am mai lasat vreo 150 de euro maxim ( cred ca mai putin de fapt) in diverse piese mici si marunte dealungul unui an jumate. . Cu toate astea sunt invitat la fiecare eveniment pe care il au. De multe ori ma duc sa intreb ceva doar si ma roaga sa astept putin, scot unul din mecanicii care vorbesc engleza de pe treaba sa vina ala sa imi explice.

Bineinteles ca nivelul asta de serviciu nu e peste tot. Nu in Belgia de exemplu.

La faza aia cu selectatul clientelei te inseli. Nu e club cu circuit inchis. Nu poti face discrimare intre clienti pe orice motiv. (sunt cateva situatii acceptate si bine reglementate). Intreaba la OPC, exista si niste directive europene in sensul asta daca legislatia romana e stramba. Si orice directiva precede legislatia locala.

Edited by DOMI

apropo de cutie si agatat - eu l-am intrebat de la ce poate fi si a zis ca ambreajul ca cica trebuie schimbat l-am schimbat facea la fel, iar am fost la el si i-am zis ca e aceeasi chestie si a zis ca e de la cutie. atunci i-am zis ok repar-o, la care el mi-a zis ca nu merita si ca mai ieftin ies daca iau una sh. ciupanezule stiu sa fac diferenta intre o sugestie si cand reprezentatul service-ului imi zice clar ca de acolo e problema si ca trebuie schimbata. O fi alex super meserias dar nu e dumenzeu si putea sa dea dovada macar de un pic de profesionalism, macar sa faca si el o tura cu masina sa vada live cum agata. nu sa imi zica fara macar sa se gandeasca ca trebuie sa schimb atatea piese

In al treilea rand, nu stia ca nu trage masina pt ca nu are obiceiul de a forja masinile clientilor.

ciupanezule tu macar ai mers vreodata cu el in masina ( a unui client sau chiar masina lui personala )???????????

pentru el nu exista groapa, daca drumul e drept si volanul e drept nu conteaza ca e o groapa de un metru adancime.

pai el isi bate joc de masina lui ce rost mai are sa vb de masinile clientilor care le lasa acolo.

PS - eu eram la el la poarta cand a plecat cu masina mea, nustiu cum tu dar eu imi dau seama cand e calcata acceleratia si cand merge calm, ce BIP BIP

ps- am zis clar mai sus ca nu cred ca a fost vb de sabotaj dar sigur a fost din neglijenta lor. si mi-au lat si bani ca sa il schimbe. sincer m-am simtit ca am fost luat drept un prost.

visezi visezi ciupanezule - o fi fost el cum zici tu la inceput dar sigur nu mai e asa demult. tu numesti greseala sa nu imi strang adeloc un tampn la motor?????????? de siguranta mea cum ramane, de viata mea ?

si DOMI are dreptate, stai sa vezi ciupanezule cand nu o sa te mai primeasca alex la el pt ca ai o masina prea veche

Edited by ahiile

@DOMI: deja exagerezi cu analizele astea. Nu ai fost acolo dar tot insisti pe o pagina A4.

Nu a incalcat nici o lege, orice firma isi poate selecta clientela pe orice criteriu, nu este o institutie publica, nu tb sa-i trateze pe toti la fel.

Atata polologhie pt ca nu te-a primit.

Asta-i viata, da-l in judecata daca nu-ti convine.

@ahiile: Eu ti-am dat dreptate, ce mai vrei altceva?

Alex conduce foarte calm, doar cu M5-ul pe care l-a avut mergea mai tare.

Ma rog, daca tu spui ca nici sa conduca nu stie, asa o fi, eu il cunosc de 4 ani degeaba.

Stai linistit in privinta mea, nu trebuie sa te preocupe pe tine unde o sa-mi repar masina.

@DOMI: deja exagerezi cu analizele astea. Nu ai fost acolo dar tot insisti pe o pagina A4.

Nu a incalcat nici o lege, orice firma isi poate selecta clientela pe orice criteriu, nu este o institutie publica, nu tb sa-i trateze pe toti la fel.

Atata polologhie pt ca nu te-a primit.

Asta-i viata, da-l in judecata daca nu-ti convine.

@ahiile: Eu ti-am dat dreptate, ce mai vrei altceva?

Alex conduce foarte calm, doar cu M5-ul pe care l-a avut mergea mai tare.

Ma rog, daca tu spui ca nici sa conduca nu stie, asa o fi, eu il cunosc de 4 ani degeaba.

Stai linistit in privinta mea, nu trebuie sa te preocupe pe tine unde o sa-mi repar masina.

eu nu am zis ca nu stie sa conduca, citeste un pic mai sus inca odata.

am zis ca nu prea il intereseaza gropile de pe drum, iti zic pentru ca am avut ocazia sa merg cu el in masina lui si sincer am ramas masca la cat e de indiferent de masina.

dar banuiesc ca e normal, ca pana la urma are service la care nu plateste manopera, nu?

apropo de M5-ul e39 care l-a avut, el mi-a zis ca seara de seara era la curse cu el

Edited by ahiile

Probabil nu vrea sĂŁ facĂŁ slalom pentru fiecare groapĂŁ Âşi sĂŁ se urce pe altĂŁ maÂşinĂŁ din greÂşealĂŁ, aÂşa cum fac mulĂži de frica gropilor.

Nu mergea la curse ilegale, ieÂşea ĂŽn fiecare searĂŁ Âşi se dĂŁdea cu diverse maÂşini, dar nu ĂŽn mod organizat.

Mi se pare normal, doar nu iei M5 pentru a merge normal.

Ideea este cĂŁ nu conduce alte maÂşini precum maÂşinile lui.

ÂŞi eu fac la fel. DacĂŁ o maÂşinĂŁ nu este a mea, nu-mi permit sĂŁ o conduc ca pe maÂşina mea.