Jump to content

PRETURI BMW SH -STUDIU

cbogdan

Recommended Posts

Aflu in fiecare zi, fara sa-mi propun, de noi preturi "bomba" la masini- BMW, ca la altele nu prea stiu. Propun un clasament pe modele, an, dotari , sa vedem unde ajungem. Sa fie lumea multumita. Sa ia fiecare cate un BMW, sa ajunga la toata lumea. Sa incepem :1.E 60 cu paket M int-ext 2005 -15-16000 E ; 2.E60 piele, navi profi, steptronic , clima cu functii extinse etc. -13000 E ;3.E60 dotari minime, textil-10-11000 E ; 4. E90 cu paket M int-ext -13000 E; 5. E90 piele, navi profi etc-11000 E; 6. E90 dotari minime- 9000E ; 7. E39 pak M -8500 E;8. E39 dotat, piele, etc-7000 E; 9. E 39 basic -5500 E ;10. E46 pak M- 7000 E ; 11. E46 dotat 5500 E; 12. E46 basic -4000 E. Continuati voi. Propun de la locul 13 vanzarea sa devina donatie sau valoarea sa fie simbolica (vand BMW pe un bilet la film; sau schimb BMW full cu tigari light ). Daca masina supusa vanzarii depaseste 10 sau 12 ani vechime propun ca vanzatorul sa despagubeasca cumparatorul cu o suma de bani direct proportionala cu vechimea.Modificati si adaugati, va rog. PS. Acest topic este un pamflet la adresa samsarilor cu masinile lor masluite, la adresa clientilor de Logan si Clio care vor masina premium la aceeasi bani(cat mai noua, full, pana in 100 mii km etc)

Am gasit si eu e39 523 inmatriculat cica stare foarte buna (in poze e cam obosit) 2600 euro cu piele climatronic alea alea jante,belea ce sa mai si la 2600 si inmatriculat ro ce mai vrei,daca i-o arati (suma de bani ma refer) sunt sigur ca ti-o lasa si la 2000.

Daca esti interesat pentru statistica iti dau link..

Edit: Am uitat am E34 520 in Craiova inmatriculat ro tot tipla masina cu gpl pa el dublu climatronic alea alea 900 cerea da' a lasat-o la 800,cu 600 o iei (nu glumesc iti dau link daca vrei).

Oricum trebuia trecut la Pe Margine topicul asta,chiar e interesant.

Edited by Alex4Tuning

nu cred ca un BMW buuunn poate sa aiba preturi dastea. sunt constient ca au scazut preturile la toate masinile dar daca un bmw ti-l iei cu cateva sute sauu mii de euro atunci de celelalte marci ce sa mai zic, le iei mok?

un bmw bun isi pastreaza pretul cat de cat

parerea mea

nu cred ca un BMW buuunn poate sa aiba preturi dastea. sunt constient ca au scazut preturile la toate masinile dar daca un bmw ti-l iei cu cateva sute sauu mii de euro atunci de celelalte marci ce sa mai zic, le iei mok?

un bmw bun isi pastreaza pretul cat de cat

parerea mea

Corect...insa din pacate preturile astea caraghioase sant sustinute inclusiv de multi membri de pe forum. Daca unu cu E36 isi prezinta masina si intreaba de un pret pe care l-ar putea cere la vanzare, imediat vine unul cu un E46 si spune ca 1-2 mii de euro...ca doar e veche si nasoala. Acelasi raport il gasesti si la cei cu e90 fata de e46, e60 fata de e39, etc. Sa nu ma intelegeti gresit, nu generalizez....dar orice topic de genul "sfat pret vanzare" e impartit in doua tabere...cei care sustin un pret mai realist si cei care din motive de superioritate si ego supraumflat te pun sa o dai pe o cola la 0.5l.....si uite asa, impreuna cu faptele marete ale samsarilor ce aduc masini proaste, ochioase si ieftine, se duce naibii toata piata.

Edit: Am uitat am E34 520 in Craiova inmatriculat ro tot tipla masina cu gpl pa el dublu climatronic alea alea 900 cerea da' a lasat-o la 800,cu 600 o iei (nu glumesc iti dau link daca vrei).

AdicĂŁ Ăžie Ăži se pare cĂŁ maÂşina aia e ĂžiplĂŁ deÂşi o vinde cu sub 1000 €?

Ăn cel mai bun caz e un cazan, ĂŽn cel mai rĂŁu e bun de dus la REMAT.

90% dintre maºinile de pe piaÞa româneascã de maºini sh sunt niºte cazane.

E oarecum normal ca mulĂži proprietari sĂŁ accepte preĂžuri mici pentru cĂŁ ei Âşi-au cumpĂŁrat din start ceea ce nu Âşi-au permis.

Oameni cu venituri mici, ºi-au luat maºina dupã ce au vândut un teren sau au fãcut un credit, iar acum când ºi-au pierdut locul de muncã sau nu mai au aceleaºi venituri ca Înainte, sunt nevoiÞi sã scape de maºini ºi le vând pe preÞuri foarte mici.

Sunt sigur cã dacã testezi 10 BMW-uri pe care le gãseºti de vânzare, 8 au probleme destul de costisitoare, unul are doar probleme minore ºi unul e În stare bunã.

+1. Asta ne-a oferit consumul excesiv pe credit- un urias cu picioare de lut. Masina scumpa (sa vada Gica de la et.3), credite facute pt achizitia de prostii =dezechilibru financiar. Se pare ca oamenii nu sunt realisti, in consecinta cumpara o masina pe care nu si-o permit (chiar daca au avut bani pt achizitie, asta in cazul fericit). Nici nu stiu daca sa ma intristez pt ei sau sa ma amuz.

Oameni cu venituri mici, ºi-au luat maºina dupã ce au vândut un teren sau au fãcut un credit, iar acum când ºi-au pierdut locul de muncã sau nu mai au aceleaºi venituri ca Înainte, sunt nevoiÞi sã scape de maºini ºi le vând pe preÞuri foarte mici.

În perioada asta, EU sunt În cãutarea unei astfel de maºini, Însã mai aºtept pânã prin septembrie, dupã ce oamenii vor fi luat deja douã salarii diminuate cu 25% ... :twoup:

Edited by bogdan.m

În perioada asta, EU sunt În cãutarea unei astfel de maºini, Însã mai aºtept pânã prin septembrie, dupã ce oamenii vor fi luat deja douã salarii diminuate cu 25% ... :twoup:

Esti un mare oportunist ....

Nu e bine sa te bucuri de raul altora !

ĂŽn perioada asta, EU sunt ĂŽn căutarea unei astfel de maşini, ĂŽnsă mai aştept până prin septembrie, după ce oamenii vor fi luat deja două salarii diminuate cu 25% ... :twoup:

E destul de greu să găseşti o maşină bună la preţ mic.

Mulţi dintre cei care se vor trezi cu venituri mai mici vor prefera să le ţină parcate, nu să le vândă pe bani de nimic.

Edited by Ciupanezu

E destul de greu sĂŁ gĂŁseÂşti o maÂşinĂŁ bunĂŁ la preĂž mic.

MulÞi dintre cei care se vor trezi cu venituri mai mici vor prefera sã le Þinã parcate, nu sã le vândã pe bani de nimic.

+1

daca nu o mai pot intretine o las in garaj si merg cu bicla, sau imi iau o dacia 1300.

sa speram ca nu o sa ajung acolo.

oricum nu o vand pe 2 bani pentru ca stiu ce masina am si stiu in ce stare e si stiu ca e buna si ca cel putin pana acum am avut f multa grija de ea.

si probabil sunt multi care gandesc ca mine

Aflu in fiecare zi, fara sa-mi propun, de noi preturi "bomba" la masini- BMW, ca la altele nu prea stiu.

............................

tu ai vre-o masina de vanzare si esti suparat ca piata e unde e si nu-ti iei banii care crezi ca face masina ta?

Am un prieten care cauta un BMW in perioada asta.

De la 6.000 EU in sus poti chiar sa faci mutre ca si cumparator, ca oferta de pe piata e mai mult decat bogata.

Si, intradevar, BMW a cazut cel mai mult; insa gasesti oferte beton pe la toti producatorii.

Si am vazut destule exemplare care aratau chiar bine! Ideea cu ieftin = prost nu mai este asa de axiomatica, nu mai pistonati pe ea.

Nu ma refer aici la masini care se dau sub pretul unui voucher "Rabla", ci la astea in jurul cifrei de 5-6 mii iepuroi.

Asa ca, indiferent de cate polemici si editoriale facem, realitatea e cruda: valoarea masinilor proprii a scazut dramatic, si va scadea si mai mult in toamna.

Si nu putem face nimic in privinta asta, oricat am vrea.

Decat, poate, sa nu vindem.

Dar nu o sa se poata.

Ciupane, degeaba zici ca o sa le tina in fata curtii. Cand o urla de foame ala micu, cand salariul va veni fara sporuri si fara 25%, si cand o veni factura de incalzire fara subventie...

De aceea nici amicul meu nu are inca BMW (desi, cum am zis, am gasit chestii foooarte faine). Timpul trece in favoarea lui: El pune ban peste ban, iar criza isi va arata coltii cel mai dramatic in noiembrie -decembrie anul asta.

PS - Ca tot e vorba de Land of Jokes - Romania, am vazut chestii foarte tari prin scoutingul asta de masini. In top situandu-se nemti care isi cumpara masini din Romania.

Deci da, am trait sa o vad si pe asta. Check.

Mai am extraterestrii si Luna.

pai tu iei masina de la ala in iarna cand i se strange funia la par, dar ala e tot in criza de cateva luni, timp in care a mai sarit peste o revizie, a mai pus 2-3 piese din dezmembrari, a mai legat ceva cu sarma, a mai bagat niste motorina la cana de la tiristi...

Adevarul e ca astea nu is vremuri de vandut masini, e ok doar pt. cei care au adunat un banut si vor sa isi ia o masina. Chiar am vazut niste masini la niste preturi super. Zicea cineva mai sus ca unii decat sa la vanda la un pret mai mic prefera sa le tina in garaj, problema ca si acolo in garaj masina papa niste bani, deci nu stiu cat de rentabil e sa o tii la conservat. Parerea mea e ca cei care vor sa isi vanda masinile pt. a face un upgrade, mai ales ca acestea sa fie in stare buna, mai bine sa le tina si sa mai traga de ele.

Eu personal, chit ca nu am un Bmw am de gand sa-mi tin masina ceva vreme. Stiu ce am facut la ea, ii stiu bubele si cam stiu ce sa ma astept din partea ei. Mai mult, chiar mi-am luat un motor de rezerva cu doar 48 mii km reali, dauna totala, inca nu apucase sa faca a doua revizie. Macar stiu ca o vreme destul de lunga nu o sa mai am probleme.

In aceeasi situatie sunt si eu. :)

Ii stiu fiecare meteahna a rablei mele, fiecare toana. Stiu ce am de facut in fiecare caz, ii stiu punctele slabe si cele tari, si, chiar daca nu e BMW, imi satisface nevoile momentului mai mult decat bine :) , asa ca.. I'm stuck with it :(

Mai incolo... vedem cum merge treaba si luam si bavareza. :twoup:

Aia care imi place, nu ce s-o nimeri la repezeala, doar ca sunt oferte bune pe piata.

plus, daca stau bine sa ma gandesc, au de pierdut doar cei care isi iau masini noi, pentru ca scazand preturile la sh, eu o dau pe a mea cu un pret mic, dar automat urmatoarea masina pe care o iau, tot sh, are si ea un pret mai mic.

exclud varianta in care vand masina ca sa mai am din ce bani sa rontai la iarna.

Aflu in fiecare zi, fara sa-mi propun, de noi preturi "bomba" la masini- BMW, ca la altele nu prea stiu.

............................

tu ai vre-o masina de vanzare si esti suparat ca piata e unde e si nu-ti iei banii care crezi ca face masina ta?

Ma repet : nu sunt suparat, sunt chiar relaxat d.p. acesta de vedere. Nu cumpar, nu vand, masina actuala o am de un an, doar 3000km in Ro, merg cu ea doar la sfarsit de sapt (in rest, alta masina) din lipsa de timp (aici poti sa spui frustrare). D.p.d.v. auto ma multumeste pe deplin , mai mult nu imi doresc (deocamdata). Am explicat motivele deschiderii topicului mai sus, dar si in alte topicuri. On topic : subscriu si eu la ideea unor colegi ca masinile bune mai bine sunt pastrate decat vandute pe nimic. Referitor la scaderea salariilor , este vorba de BUGETARI, privatii s-au adaptat demult (de ce si-au luat BMW bugetarii?) Nu putem contesta ca e criza, dar pana unde se rasfrange asupra preturilor masinilor ? Oricum, eu nu inteleg shimbarea masinii de 6 ori pe an , mi se pare aiurea sau samsareala. Ia-ti frate masina pe care ti-o doresti si pe care ti-o permiti, intretine-o corespunzator si pastreaz-o 1-2-3 ani. Nu vad nimic rau in a profita de criza si a trage de pret, dar nu va asteptati la miracole.Masinile bune, dotate si cu istoric costa. Preturile "BOMBA" sunt izolate , mi se par mai mult valabile pt.marcile sau modelele mai exotice (motoare de 5000cmc, f.f.f. scumpe noi ). In persoanele care isi iau BMW mai scump si il vand pt ca s-a scos subventia la caldura nu prea am incredere (cu tot respectul). La fel si in nemtii care bat drumul pana in Ro sa isi ia BMW diesel (exceptia, de dragul discutiei, ar fii pt vreun M5 ultradotat si subevaluat). Ce ar fi sa ne cumparam masinile pe care ni le permitem ? Tot acolo ne duc. Dar n-ar mai exista preturi "bomba", nu?

Am un prieten care cauta un BMW in perioada asta.

De la 6.000 EU in sus poti chiar sa faci mutre ca si cumparator, ca oferta de pe piata e mai mult decat bogata.

Si, intradevar, BMW a cazut cel mai mult; insa gasesti oferte beton pe la toti producatorii.

Si am vazut destule exemplare care aratau chiar bine! Ideea cu ieftin = prost nu mai este asa de axiomatica, nu mai pistonati pe ea.

Nu ma refer aici la masini care se dau sub pretul unui voucher "Rabla", ci la astea in jurul cifrei de 5-6 mii iepuroi.

Asa ca, indiferent de cate polemici si editoriale facem, realitatea e cruda: valoarea masinilor proprii a scazut dramatic, si va scadea si mai mult in toamna.

Si nu putem face nimic in privinta asta, oricat am vrea.

Decat, poate, sa nu vindem.

Dar nu o sa se poata.

Ciupane, degeaba zici ca o sa le tina in fata curtii. Cand o urla de foame ala micu, cand salariul va veni fara sporuri si fara 25%, si cand o veni factura de incalzire fara subventie...

De aceea nici amicul meu nu are inca BMW (desi, cum am zis, am gasit chestii foooarte faine). Timpul trece in favoarea lui: El pune ban peste ban, iar criza isi va arata coltii cel mai dramatic in noiembrie -decembrie anul asta.

PS - Ca tot e vorba de Land of Jokes - Romania, am vazut chestii foarte tari prin scoutingul asta de masini. In top situandu-se nemti care isi cumpara masini din Romania.

Deci da, am trait sa o vad si pe asta. Check.

Mai am extraterestrii si Luna.

De la arătat bine la mers bine e cale lungă.

Normal că ai de unde alege, ĂŽnsă nu prea poţi alege o maşină bună.

Dacă eu acum 3 ani am căutat câteva luni şi am văzut 7 maşini până am găsit una ĂŽn stare bună, nu cred că situaţia s-a ĂŽmbunătăţit, mai ales că atunci lumea o ducea mai bine decât acum.

Valoarea maşinilor oricum scade, iar criza a ĂŽnrăutăţit asta, ĂŽnsă nu mi-aş vinde maşina nici de-al dreacu vreunuia care vrea să-şi ia o maşină bună şi ieftină, e prea mare ţigăneala.

Ştiu un caz ĂŽn care unul a cumpărat o maşină ĂŽn stare excepţională la un preţ foarte bun şi a mai avut tupeul să se plângă vânzătorului că i-o dă cu un bec de proiector ars, pur şi simplu tupeul nu are margini.

Am şi eu un vecin pe la 50 de ani care visează vremea când E46 va costa 2-3000 €, chiar ĂŽmi spunea acum vreo 2 săptămâni asta.

Culmea e că toată viaţa lui a avut numai cazane, maşini de 1000-1500 €, tot felul de rupturi ruginite.

Probabil că va găsi E46-le lui de 3000 €, ĂŽnsă va fi cel mai rupt cazan, nu o maşină ĂŽn stare măcar satisfăcătoare.

Cei la care vor urla copiii de foame nu sunt cei care şi-au permis vreodată să-şi ĂŽntreţină maşina corespunzător, sunt tot cei care n-au pus ĂŽn viaţa lor o piesă nouă pe maşină, aşa că nu prea e o afacere să cumperi o maşină de la ei.

... sau abia atunci realizeaza ca TREBUIE sa vanda masina pe care acum nu vrea sa o dea nici in ruptul capului...

Sună prea bine să fie adevărat.

Am văzut multe maşini de vânzare ĂŽn ultimii ani, majoritatea sunt cazane.

Un BMW ĂŽnghite lejer 2-3000 € dacă a fost ĂŽn mâinile unui idiot, aşa că nu prea e o vreo afacere să iei un chilipir ĂŽn acest moment.

Nu spun că este imposibil să găseşti şi o maşină bună la preţ bun, ĂŽnsă şansele sunt mai mici decât ĂŽnainte.

Edited by Ciupanezu

Cei la care vor urla copiii de foame nu sunt cei care Âşi-au permis vreodatĂŁ sĂŁ-Âşi ĂŽntreĂžinĂŁ maÂşina corespunzĂŁtor, sunt tot cei care n-au pus ĂŽn viaĂža lor o piesĂŁ nouĂŁ pe maÂşinĂŁ, aÂşa cĂŁ nu prea e o afacere sĂŁ cumperi o maÂşinĂŁ de la ei.

+1.....adevarul pur si real! Nici eu nu am vazut niciunul care sa-si fi intretinut masina cu piese originale si revizii la timp, dar sa nu aiba ce manca acasa. Poate doar in cazurile unor pasionati extremi...

Edited by ViBogdan