Jump to content

gadgeturi: serie 7 (5?) vs a8

radusky

Recommended Posts

salut! as vrea sa lansez o discutie despre gadgeturile si dotarile pe care le are seria 7 si cele ale a8. punctual si informat. care ce are sau nu are fata de celalalt; care vi se par folositoare si care nu; as aprecia daca s-ar vorbi si din experienta (nu ar fi o idee rea sa se compare a8 si cu serie 5, devreme ce acesta din urma e ticsit la randul lui cu tehnologie - hud, spre exemplu, dispune doar 5-ul nu si vechiul 7). multumiri!

• 2 weeks later...

bine ca ati gasit voi un typo si v-ati legat de el.

un a8L din 2006, 4.2 benzina, 349 cai, foarte multe dotari, inclusiv ventilatie/masaje scaune spate, lipseste trapa, soft close, etc.

totusi, le-am avut pe toate 3: seria 7, s class, a8 ... inclin balanta catre s class, clar. dar 7 ramane pe ultimul loc.

ps: la a8 te cam pierzi prin meniul lor, si eu nu sut atehnic, de exemplu daca vrei sa reglezi temperatura in spate poti face un accident pana ii dai de cap daca nu stii.

meniul de la bmw era mai intuitiv asta e prea complicat si nu am rabdare cu el

Edited by Roland

bine ca ati gasit voi un typo si v-ati legat de el.

un a8L din 2006, 4.2 benzina, 349 cai, foarte multe dotari, inclusiv ventilatie/masaje scaune spate, lipseste trapa, soft close, etc.

totusi, le-am avut pe toate 3: seria 7, s class, a8 ... inclin balanta catre s class, clar. dar 7 ramane pe ultimul loc.

ps: la a8 te cam pierzi prin meniul lor, si eu nu sut atehnic, de exemplu daca vrei sa reglezi temperatura in spate poti face un accident pana ii dai de cap daca nu stii.

meniul de la bmw era mai intuitiv asta e prea complicat si nu am rabdare cu el

salut! cand am spus gadgeturi m-am referit la echivalente la a8 a acc, nightvision, faruri adaptative etc...masaj, ventilatie etc se gasesc si la opel vectra :twoup: . ca proprietar, m-ar interesa opinia ta mai detaliata. mersi!

nightvisio nu am, farurile adaptive sunt foart diferite de mercedes/bmw, practic e un bec suplimentar care se aprinde in curbe, nu se intoarce lupa.

are adaptive air suspension care e fenomentala, nu simte nici o groapa desi am jante 20 , se lasa, se intareste, etc. superior dynamic drive.

audi mmi rocks.

nu stiu ce sa mai zic

• 2 weeks later...

Sunt relativ egale din punct de vedere al gadgeturilor, ĂŽnsĂŁ este foarte greu sĂŁgĂŁseÂşti astfel de maÂşini cu toate dotĂŁrile posibile, plus cĂŁ nu vĂŁĂ° rostul.

Este bine ca o maºinã sã aibã dotãrile pe care proprietarul le considerã utile, nu sã fie multe doar pentru a ieºi În evidenÞã.

S-klasse, seria 7 Âşi A8 sunt deosebit de dotate, au tot felul de opĂžiuni de lux, este redundant sĂŁ le compari din acest punct de vedere.

Sunt relativ egale din punct de vedere al gadgeturilor, ĂŽnsĂŁ este foarte greu sĂŁgĂŁseÂşti astfel de maÂşini cu toate dotĂŁrile posibile, plus cĂŁ nu vĂŁĂ° rostul.

Este bine ca o maºinã sã aibã dotãrile pe care proprietarul le considerã utile, nu sã fie multe doar pentru a ieºi În evidenÞã.

S-klasse, seria 7 Âşi A8 sunt deosebit de dotate, au tot felul de opĂžiuni de lux, este redundant sĂŁ le compari din acest punct de vedere.

...este redundant sa le compari... :twoup: ...hai ca esti haios...este superfluu, futil, fastidios ....pai ce spui tu acolo, tocmai ca au dotari f multe merita vazut ce poate oferi unul si ce poate oferi celalalt. mai degraba sunt foarte apropiate ca si specificatii tehnice. BTW, redundant inseamna nenecesar, in plus, suplimentar. chiar nu pot sa inteleg ce ai vrut sa spui (in afara de nimic la subiect). o zi faina!

...este redundant sa le compari... :twoup: ...hai ca esti haios...este superfluu, futil, fastidios ....pai ce spui tu acolo, tocmai ca au dotari f multe merita vazut ce poate oferi unul si ce poate oferi celalalt. mai degraba sunt foarte apropiate ca si specificatii tehnice. BTW, redundant inseamna nenecesar, in plus, suplimentar. chiar nu pot sa inteleg ce ai vrut sa spui (in afara de nimic la subiect). o zi faina!

Eu nu folosesc cuvinte pe care nu le ĂŽnţeleg, aşa că păstrează-ţi ironiile pentru tine.

Redundant adică inutil, comparaţia ta fiind ĂŽntr-adevăr inutilă.

Cel care alege una dintre aceste maşini nu are de să se gândească la opţiuni pentru că toate aceste maşini au cam aceleaşi opţiuni.

Doar nu crezi că poţi alege o opţiune la S-klasse, ĂŽnsă la seria 7 sau A8 nu poţi alege o opţiune similară.

Este adevărat că mai apar şi inovaţii, ĂŽnsă, aceste maşini au ĂŽn mare aceleaşi opţiuni.

BMW, Mercedes şi Audi sunt ĂŽn concurenţă de zeci de ani.

Acest fapt a dus la situaţia ĂŽn care, atunci când unul dintre fabricanţi aducea o inovaţie tehnică, ceilalţi o adoptau la rândul lor.

ABS-ul şi volanul cu airbag au apărut prima dată pe S-klasse.

Pe scurt, nu din cauza opţiunilor cumperi un S-klasse ĂŽn locul unei seria 7 sau invers, ci din cauza modulul ĂŽn care te simţi la volan sau ca pasager.

Cam toate au extrem de multe opţiuni, multe chiar depăşesc utilitatea şi ajung ĂŽn domeniul extravaganţei şi luxului, aşa că discuţia despre opţiuni este ĂŽntr-adevăr inutilă.

Edited by Ciupanezu

Guest poleposition

lol, lasa-l man, asta doar sufera pe aici, nu e clar ? nu inteleg de ce il bagati in seama.

In realitate probabil oscileaza intre nova si solenta, nu s-a hotarat inca pe ce sa cheltuie aia 5000 de euro sau cat a luat pe e39-ele tip cazan cu "zgomot in zona alternator", "pixelare display" si "probleme/zgomot motor de la pompa servo" :)

On Topic, foarte multe gadgeturi are Nissan GTR, am mers cu ala de la Carlex, e tare masina, insa e ca si cum ai conduce intr-un.... iPhone gen :twoup:

Edited by poleposition

Eu nu folosesc cuvinte pe care nu le ĂŽnĂželeg, aÂşa cĂŁ pĂŁstreazĂŁ-Ăži ironiile pentru tine.

Redundant adicĂŁ inutil, comparaĂžia ta fiind ĂŽntr-adevĂŁr inutilĂŁ.

Cel care alege una dintre aceste maºini nu are de sã se gândeascã la opÞiuni pentru cã toate aceste maºini au cam aceleaºi opÞiuni.

Doar nu crezi cĂŁ poĂži alege o opĂžiune la S-klasse, ĂŽnsĂŁ la seria 7 sau A8 nu poĂži alege o opĂžiune similarĂŁ.

Este adevĂŁrat cĂŁ mai apar Âşi inovaĂžii, ĂŽnsĂŁ, aceste maÂşini au ĂŽn mare aceleaÂşi opĂžiuni.

BMW, Mercedes ºi Audi sunt În concurenÞã de zeci de ani.

Acest fapt a dus la situaÞia În care, atunci când unul dintre fabricanÞi aducea o inovaÞie tehnicã, ceilalÞi o adoptau la rândul lor.

ABS-ul Âşi volanul cu airbag au apĂŁrut prima datĂŁ pe S-klasse.

Pe scurt, nu din cauza opĂžiunilor cumperi un S-klasse ĂŽn locul unei seria 7 sau invers, ci din cauza modulul ĂŽn care te simĂži la volan sau ca pasager.

Cam toate au extrem de multe opĂžiuni, multe chiar depĂŁÂşesc utilitatea Âşi ajung ĂŽn domeniul extravaganĂžei Âşi luxului, aÂşa cĂŁ discuĂžia despre opĂžiuni este ĂŽntr-adevĂŁr inutilĂŁ.

nu stiu la a8 sa aiba hud; nu stiu la bmw sa aiba suspensia reglabila; nu stiu la mb sa aiba trapa cu celule fotoelectrice pentru mentinerea temperaturii in habitaclu...etc. daca am deschis topicul, l-am deschis pentru a culege informatii. ceea ce nu poti sa compari (fara sa fie redundant) este kg cu metru sau volumul cu timpul...in rest pot sa compar ce doresc, aici sau in alta parte, micule "Peron". prietene, lasa oamenii sa gandeasca si sa genereze reactii si atitutdini din partea celorlalti vis-a-vis de ceea ce ii intereseaza. nu mai fi asa pripit si impulsiv, chiar daca inteleg ca ai scuza varstei...in rest numai bine, dupa cum spuneam, astept opinii la obiect (cat de bine functioneaza aceeasi optiune la marci diferite, spre exemplu). daca vrei si stii, daca nu...

lol, lasa-l man, asta doar sufera pe aici, nu e clar ? nu inteleg de ce il bagati in seama.

In realitate probabil oscileaza intre nova si solenta, nu s-a hotarat inca pe ce sa cheltuie aia 5000 de euro sau cat a luat pe e39-ele tip cazan cu "zgomot in zona alternator", "pixelare display" si "probleme/zgomot motor de la pompa servo" :)

On Topic, foarte multe gadgeturi are Nissan GTR, am mers cu ala de la Carlex, e tare masina, insa e ca si cum ai conduce intr-un.... iPhone gen :twoup:

salut! (ca asa e politicos desi dialogul nu duce intr-acolo). 1 - ai spus ontopic dar ai fost offtopic, vorbeam de audi, bmw, nu de nissan. da, nu-i bai, daca ai ceva de spus, spune ca doar suntem o tara de vorbitori de vorbe...idei mai putine, da vorbe din plin.

2. daca baiatul iti este intim de sari asa sa-i iei apararea, nu-mi da te rog de inteles. in ce priveste nova, solenza sau cei cosmaruri mai ai tu, de asemenea nu se ridica la un nivel de interes f mare nici pentru mine nici pentru altii. acum, in ce priveste "cazanul", parerile tuturor, sau a majoritatii nu s-au indreptat in aceasta directie, dar nu asta are importanta, caci, dupa cate vad eu pe aici e plin de pasionati bmw cu proprietati de prin anii 80 (316, 318, 320, 518, 520 etc)...oamenii au si ei ce pot. eu atat pot si accept sa am deocamdata, un 530i, modelde care mai exista doar unul pe forum (nu ca asta imi face ziua frumoasa). daca esti un snob parvenit, mai ai o sansa, daca esti unul autentic, las-o balta, sau mai bine o las eu.

revin cu rugamintea de a emite idei ontpic: repet - AUDI VS BMW (NU NISSAN!!!) succese

nu stiu la a8 sa aiba hud; nu stiu la bmw sa aiba suspensia reglabila; nu stiu la mb sa aiba trapa cu celule fotoelectrice pentru mentinerea temperaturii in habitaclu...etc. daca am deschis topicul, l-am deschis pentru a culege informatii. ceea ce nu poti sa compari (fara sa fie redundant) este kg cu metru sau volumul cu timpul...in rest pot sa compar ce doresc, aici sau in alta parte, micule "Peron". prietene, lasa oamenii sa gandeasca si sa genereze reactii si atitutdini din partea celorlalti vis-a-vis de ceea ce ii intereseaza. nu mai fi asa pripit si impulsiv, chiar daca inteleg ca ai scuza varstei...in rest numai bine, dupa cum spuneam, astept opinii la obiect (cat de bine functioneaza aceeasi optiune la marci diferite, spre exemplu). daca vrei si stii, daca nu...

A8 din 2011 va avea HUD: http://www.germancarblog.com/2005/06/audi-...with-laser.html

BMW are suspensie reglabilă, se numeşte EDC. (Electronic Damper Control)

http://www.bmw.com/com/en/insights/technol...er_control.html

EDC există chiar şi pe E39, ca opţiune.

Nu ţi-am spus că nu ai dreptul de a face orice comparaţie doreşti, eu doar mi-am spus părerea, părere pe care mi-o pot spune indiferent dacă-ţi place sau nu.

Vârsta este irelevantă, există destui oameni care au 30 de ani degeaba, sau chiar mai mulţi...

Nu cred că vei primi multe opinii relevante pentru că pe forum nu prea sunt proprietari de Mercedes S-klasse şi Audi A8, chiar şi posesorii de seria 7 sunt destul de puţini.

Edited by Ciupanezu

salut! as vrea sa lansez o discutie despre gadgeturile si dotarile pe care le are seria 7 si cele ale a8. punctual si informat. care ce are sau nu are fata de celalalt; care vi se par folositoare si care nu; as aprecia daca s-ar vorbi si din experienta (nu ar fi o idee rea sa se compare a8 si cu serie 5, devreme ce acesta din urma e ticsit la randul lui cu tehnologie - hud, spre exemplu, dispune doar 5-ul nu si vechiul 7). multumiri!

Nu stiu cum sa-ti spun insa astfel de masini reprezinta clasa lux-bussines,cand vrei sa achizitionezi astfel de masini nu prea intrebi pe forum,mergi direct la test drive.Astfel de masini sunt facute pt oameni de afaceri,top manageri de multinationale,oameni politici cu sofer,etc...nu te apuci sa intrebi pe un forum unde majoritatea au masini de clasa mica achizitonate SH.Aici e Romania,nu Germania! ;aici intrebi daca e buna motorina de la vapoare pe dizal,cum sa pui GPL pe motoare pe benzina,cum sa inmatriculezi masina pe bulgaria,cum sa cauti piese la dezmembrari,etc..chestii d-astea.Nu te apuci sa faci versus-uri intre seria7,S-klasse si A8 pt. ca nu are cine sa-ti raspunda.Bafta!