Jump to content

Cauciucuri mari si mici !

dvz

Recommended Posts

Salut ,

in primul rand vreau sa imi cer scuze daca nu am pus topicul unde trebuia.

am si eu o intrebare referitor la cauciucurile pe care le am acum pe masina, un BMW E34.

Cauciucurile de pe spate sunt 225/15/60 iar cele de pe fata 195/19/16. In cartea masinii scrie ca tre sa fie toate 205/15/60 . Credeti ca faptul, ca am pe spate cauciucuri mai late si pe fata unele mai mici decat cele indicate de fabricaNt imi va afecta masina. Nu ma refer acum la consum pt ca asta nu e asa de relevant. Ma refer la faptul ca nu asi vrea sa imi stric ceva pe la masina lasand cauciucurile astea.Cauciucurile sunt de iarna, sunt OK, carnoase cum se zice pe la noi :blink: Asa am cumparat masina si pana acum nu i-am facut mari reparatii sau schimbari.

voi ce ziceti , ce ma sfatuiti sa fac???

multumesc !!!

Edited by dvz

Ceva din dimensiunile date de tine imi tot restarteaza calculatoru' :)

Acu', ca sunt pe safe mode, mai zile odata. Shi vezi ca prima cifra e latzimea cauciucului, a 2-a e inaltzimea (talonul) - k procent din prima, iar a 3-a e diametrul jantei in inch.

Hai, zile corect, sa merg dreaq shi eu cu calculatorul normal... :blink:

Salut,

fai o reinstalare si o sa mearga ca uns.....

nu stiu exact in ce ordine se zic dar .... pe spate an 15/60/225 iar pe fata am 15/60/195 . In cartea masinii scrie ca tre sa fie 15/60/205.

nu stiu daca e bine sa fie diferenta asa mare intre cauciucurile de pe spate si cele de pe fata. arata OK din spare pt ca sunt late dar alea de pe fata arata si sunt la latime cam mici, masina e mare (E34)..... deci....

se poate intampla ceva ? la defectiuni ma refer .

stiu ca imi creste consumul si pierd timp la starturi dar .... ceva mai rau se poate intampla ???

merci !!!!

ps: si legat de calc, fa-i o reinstalare sau dai cu "spray" pt virusei, dupa care cred ca o sa mearga :blink:

Edited by dvz

Deci ai 225/60/15 spate shi 195/60/15 fatza. Pai ai oaresce diferentza de diametre aici :blink:

Ia baga un ochi la Tyre size calculator sa vezi diferentza dintre ele. La fel, sa vezi diferentza intre ce ai tu pe spate shi ce e in manulaul mashini, sa itzi dai seama de factorul de eroare la vitezometru.

In alta ordine de idei, mai late e cool, cashtigi shi ceva stabilitate, insa pierzi la consum shi demaraj. E un echilibru in toate :)

PS - Eroarea mi-o dadea acel 195/19/16, care suna a SF... :blink:

117231[/snapback]

am gresit eu ca ma uit si la meci si mai citesc si cateva chestii pe aici pe site.

multimesc mult !!!! HAI STEAUAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gresit eu ca ma uit si la meci si mai citesc si cateva chestii pe aici pe site.

multimesc mult !!!! HAI STEAUAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

117234[/snapback]

Shi eu :) Dar imi scot peri albi... La stelishti LE E FRICA!!! Nici o intrare prin alunecare, nici un pressing, intra aia ca in branza in apararea noastra... :blink:

Shi eu :) Dar imi scot peri albi... La stelishti LE E FRICA!!! Nici o intrare prin alunecare, nici un pressing, intra aia ca in branza in apararea noastra... :blink:

117235[/snapback]

Daca nu face iar Carlos vre-o "parada" ii incalecam pe obositi. Cred ca mai da Dica 1 gol. il vad ca are pofta de gol in seara asta ( SPERRRRRRR !)