Jump to content

Aura sound

Recommended Posts

Vrei sa-ti pui Bass Shaker ?

Pai asta parca creeaza vibratiile nu si unde sonore ce se pot auzi.

Nu e chestia aia care se pune in contact cu caroseria si o face sa vibreze si se lauda ca foloseste intreaga masina ca si membrana ?

Vrei sa-ti pui Bass Shaker ?

Pai asta parca creeaza vibratiile nu si unde sonore ce se pot auzi.

Nu e chestia aia care se pune in contact cu caroseria si o face sa vibreze si se lauda ca foloseste intreaga masina ca si membrana ?

117683[/snapback]

Da,vibreaza.Nu stiu exact cum se monteaza.Tocmai din cauza asta eram curios care este efectul,cum se simte.

Montatul nu e dificil in principiu. Teoretic trebuie sa aibe contact ferm cu un element de caroserie cat mai rigid.

Ar trebui sa vezi inainte cum se aude. Ideea nu e sa-ti vibreze masina si copacul de pe marginea strazii, ci sa ai un bas de calitate. Cred ca conteaza mult si locul unde-l montezi. Trebuie facute ceva incercari. Altfel risti sa obtii doar un zdranganit de table.

Montatul nu e dificil in principiu. Teoretic trebuie sa aibe contact ferm cu un element de caroserie cat mai rigid.

Ar trebui sa vezi inainte cum se aude. Ideea nu e sa-ti vibreze masina si copacul de pe marginea strazii, ci sa ai un bas de calitate. Cred ca conteaza mult si locul unde-l montezi. Trebuie facute ceva incercari. Altfel risti sa obtii doar un zdranganit de table.

117688[/snapback]

Pai eu ma gandeam sa il montez sub scaun.Nu stiu sigur daca are treaba cu caroseria sau nu,deoarece se foloseste si pentru casa,pentru sisteme audio.Am citit reviewuri ca se monteaza sub canapea,scaune...etc,deci cred ca provoaca singur vibratiile.

Pai eu ma gandeam sa il montez sub scaun.Nu stiu sigur daca are treaba cu caroseria sau  nu,deoarece se foloseste si pentru casa,pentru sisteme audio.Am citit reviewuri ca se monteaza sub canapea,scaune...etc,deci cred ca provoaca singur vibratiile.

117690[/snapback]

Pai nu are cum sa provoace singur vibratii. Doar nu tzopaie prin masina :blink:).

La cat e de mic nu are cum produce unde sonore de frecventa joasa el insusi. Neavand membrana trebuie pus in contact cu o suprafata destul de mare careia sa-i transmita vibratiile. Altfel nu se aude nimica.

Aici se vede ca e pus pe o placa de lemn.

Edited by paul

Pai nu are cum sa provoace singur vibratii. Doar nu tzopaie prin masina :blink:).

La cat e de mic nu are cum produce unde sonore de frecventa joasa el insusi. Neavand membrana trebuie pus in contact cu o suprafata destul de mare careia sa-i transmita vibratiile. Altfel nu se aude nimica.

Aici se vede ca e pus pe o placa de lemn.

117693[/snapback]

Da ,asa este.Nu prea imi dau seama de efect,asta este problema.Subwoofer normal ,de pus sub scaun,nu am gasit.Nu vreau sa tai in spate.

Uite ce zic unii aici http://hometheater.about.com/cs/loudspeake...ubwoofera_3.htm

Produce vibratii, nu si unde acustice. Ca sa-l simti trebuie sa stai efectiv pe el, sa fii in contact cu el.

117697[/snapback]

Inseamna ca este destul de dificil de montat in masina,sub scaun.E clar,trebuie sa gasesc o masina care are asa ceva ,altfel nu pot sa imi dau seama daca merita sau nu.

Inseamna ca este destul de dificil de montat in masina,sub scaun.E clar,trebuie sa gasesc o masina care are asa ceva ,altfel nu pot sa imi dau seama daca merita sau  nu.

117699[/snapback]

Parerea mea e ca-l poti pune orinde in contact cu caroseria ca efectul va fi acelasi. Adica il poti pune in portbagaj, nu neaparat sub scaun. Viteza undelor sonore in metal e mult mai mare decat in aer, asa ca nu vei simti probabil nici o diferenta.

Oricum e musai sa asculti sau mai bine zis sa simti unul, inainte de a purcede la treaba.

Si pe mine ma batea gandul la un moment dat sa pun unul, dar si asa ai mei sar pe mine sa dau muzica incet in masina ... Asa ca ar fi lipsit de sens sa pun ceva ce nu voi putea folosi decat cand sunt singur in masina :blink:.

Edited by paul

• 2 weeks later...
Seat-urile vin din fabrica cu linie audio Aura. Si eu pe seat tot aura am. deci nu e chiar no name avand in vedere ca nici seat nu e o marca chiar slaba.

123856[/snapback]

Nu stiu daca este acelasi lucru, dar oricum sistemul de pe Seat este foarte bun, vreau sa spun ca se aude mult mai bine pe seat decat pe bmw.

Ma refer la un Seat leon din 2001 care dotat cu un cd player Aura si un BMW E46 din 2003 cu sonorizare de serie, nu putem sa fac comparatie intre sistemul audio de pe Seat cu cel de pe BMW Harman Kardon. :blink: ma refeream doar la dotarile de serie.