Jump to content

Care e nivelul corect la ulei

Bursucel

Recommended Posts

Are ceva daca nivelul uleiului pe joja este putin mai mult peste maxim ? Cam 2.5 cm in sus...

Deh, mecanici nu gluma...

Cam mult 2.5 cm peste maxim, e vorba de mult ulei in plus. Scoate cu o seringa mare pana la nivel.

2.5cm e posibil sa ai si peste 1L acolo.

toata zona de masurare de pe joja nu cred ca are mai mult de 5-6 cm, deci 2,5 cm peste mazim e ceva....

e simplu: mie imi intra dupa carte 4 litri de ulei, deci, nivelul optim e acolo unde ti-l arata joja exact dupa ce ai bagat cantitatea recomandata de ulei... in cazul meu 1-2mm sub maxim. :twoup: Edited by Rhaziel

Am verificat acum vreo 2 zile uleiul si era aproape de minim, asa ca mi-am zis sa completez... Am tot turnat, cate 100 ml, verificand in permanenta joja, pana cand a trecut putin peste jumatate, intre gradatia min - max.

Astazi cand am verificat din nou uleiul (la 10 min dupa oprirea masinii) am observat ca era exact la max.

Aveti idee de unde aceasta diferenta? Nu am procedat corect prima oara?

Daca tot se vb de nivelul de ulei, am si eu o intrebare. Saptamana trecuta am facut si eu schimbul de ulei si toate filtrele. Am vazut ca in carte scrie ca la modelul meu intra 5,5 L, dar eu am golit decat 5 litri cu toate ca era la nivel uleiul (adica la jumate intre minim si maxim) si cand am bagat uleiul a intrat decat 5 L tot asa pana ja jumate intre minim si maxim. De ce scrie ca intra 5,5 si defapt la mine a intrat 5 (nici aia intregi ca a mai ramas 100-150 g in bidon)? Sau 5,5 intra pana la nivelul maxim? In cazul asta trebuie sa completez pana la maxim pe joja?

Am verificat acum vreo 2 zile uleiul si era aproape de minim, asa ca mi-am zis sa completez... Am tot turnat, cate 100 ml, verificand in permanenta joja, pana cand a trecut putin peste jumatate, intre gradatia min - max.

Astazi cand am verificat din nou uleiul (la 10 min dupa oprirea masinii) am observat ca era exact la max.

Aveti idee de unde aceasta diferenta? Nu am procedat corect prima oara?

Am avut grija sa fac verificare pe loc drept si pentru linistea mea astazi am fost si la Contempo cu masina sa pun o intrebare - raspunsul a fost ca atat timp cat nu a depasit gradatia "max" pot sa stau linistit.

Mi s-a spus ca ideal este sa nu depaseasca, insa ca probleme pot aparea daca se depaseste destul de bine limita maxima - toata bucata de plastic gradata, sa fie in ulei.

In concluzie... am lasa-o asa.