Jump to content

E46 "un nou inceput"

Goccio

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Gata toata masinuta. Imi place mult cum a iesit!

Legat de nari inca nu sunt hotarat daca sa le las asa sau sa le fac negre si in cazul asta negru lucios sau mat...

A iesit super,mie imi place.A mea e albastra si vreau sa ii vopsesc si eu bandourile.Imi poti spune si mie prin ce procese au trecut pentru a rezista vopseaua pe ele,cam cat te-a costat?Si cum le dau jos ? Mersi.

Multumesc!

De dat jos nu e greu, insa trebuie putina atentie. Toate sunt prinse in cleme, iar pentru a le da jos iti trebuie o surubelnita cu cap drept(eu asta am folosit). La bari am inceput de la unul dintre colturi, bagat surubelnita cu grija si una cate una se desfac toate clemele, care sunt atat in partea de sus cat si cea de jos a bandourilor. Fara frica, plasticul e unul flexibil trebuie sa te chinui pentru a rupe ceva(asta la bari).

La portiere este putin mai dificil ca au cleme dintr-un plastic casat, situate pe mijloc. Nu recomand sa tragi de bandou pana se desprinde, ca risti sa rupi clemele, baga cu grija surubelnita in dreptul fiecareia pana iese. Evita pe cat posibil indoirea bandourilor astea, ca au insertii de aluminiu in ele si nu-si mai revin la forma initiala perfect dreapta, fac mici "valuri".

Cat despre vopsit, nu recomand sa faci chestia asta in regim DIY, in garaj, mai ales daca nu ai experienta in asa ceva, ca sa nu mai vorbim de obtinerea noantei corecte... chiar daca sa zicem ca ar iesi bine pe moment, in timp o sa te trezesti ca iesi cu masina din spalatorie si gasesti zone cu vopsea lipsa pe bandouri. Asadar du-le la un vopsitor profesionist!

Sper ca am fost cat se poate de explicit, daca ai vre-o nelamurile nu ezita sa intrebi, spor la treaba!

Edited by Goccio

Multumesc!

De dat jos nu e greu, insa trebuie putina atentie. Toate sunt prinse in cleme, iar pentru a le da jos iti trebuie o surubelnita cu cap drept(eu asta am folosit). La bari am inceput de la unul dintre colturi, bagat surubelnita cu grija si una cate una se desfac toate clemele, care sunt atat in partea de sus cat si cea de jos a bandourilor. Fara frica, plasticul e unul flexibil trebuie sa te chinui pentru a rupe ceva(asta la bari).

La portiere este putin mai dificil ca au cleme dintr-un plastic casat, situate pe mijloc. Nu recomand sa tragi de bandou pana se desprinde, ca risti sa rupi clemele, baga cu grija surubelnita in dreptul fiecareia pana iese. Evita pe cat posibil indoirea bandourilor astea, ca au insertii de aluminiu in ele si nu-si mai revin la forma initiala perfect dreapta, fac mici "valuri".

Cat despre vopsit, nu recomand sa faci chestia asta in regim DIY, in garaj, mai ales daca nu ai experienta in asa ceva, ca sa nu mai vorbim de obtinerea noantei corecte... chiar daca sa zicem ca ar iesi bine pe moment, in timp o sa te trezesti ca iesi cu masina din spalatorie si gasesti zone cu vopsea lipsa pe bandouri. Asadar du-le la un vopsitor profesionist!

Sper ca am fost cat se poate de explicit, daca ai vre-o nelamurile nu ezita sa intrebi, spor la treaba!

Nu ma pricep eu insa am niste prieteni care au mai facut asa ceva dar erau sceptici in ceea ce priveste bandoul dupa bara,ambele de fapt.Rezista pe cauciucul acela?avand in vedere ca ai vopsit-o de ceva timp,a sarit vopseaua vrun pic?la tine se vede foarte usor ca diferenta e mare de culoare.

In ceea ce priveste vopseaua,ma duc cu codul culorii si o comand bagata in spray direct,nu asta ar fi problema.

Pe tine cat te-a dus totul?

Eu o am acum in service ca de bine ce am luat-o imediat nu m-a vazut unu si s- a suit pe mine.I-am rugat pe astia sa imi vopseasca bandourile si au zis ca nu are rost,ceva de genu, ca oricum se curata.Refuz sa cred asta si la tine a iesit super,deci trebuie sa reziste:

• 4 weeks later...

Merci! si ce sa zic spor la treaba daca vrei s-o faci alba :twoup:

Cel mai ieftin te-ar ajunge c-o colantare... cam 500ron, am mai vazut din bleo-marin in alb prin colantare si iesise foarte bine, nici nu-ti dadeai seama ca-i colant. Asta asa ca o sugestie, tu sti.

Am mai facut o modificare, la ornamentele din bara(stanga, dreapta) le-am facut gri in genul celor de la motoarele 3.0

Edited by Goccio

• 2 months later...
  • 2 months later...