Jump to content

Problema arcuri fata,e36 2.0...

Recommended Posts

Salut,problema se agravaza zic eu din ce in ce mai mult,nu-mi dau seama de ce...,poate ca si am folosit masina destul de mult pot sa spun in ultimul timp,dar...este o senzatia aiurea,deci pe spate e foarte rigida,si pe fata acum....a devenit ''saltea'',imi da o senzatie ca se dezmembreaza cateodata, pt.ca nu mai ai control,adica partea din spate tare si cea din fata...moale,la viteze mici este ok,dar daca pleci cu masina tare ,si franezi intr-o curba un pic, ai senzatia ca partea din fata se dezmembreaza, este foarte ciudat, pt.ca in spate fiind arcurile foarte tari si in fata acum uzanduse...e....,este grav parerea mea,pt. mine,eu am in mapa masinii factura si modelul de telescoape si arcuri care le am pe fata,eu daca va trebuii sa iau altele sport,va trebuii sa stiu cat de tari sunt,cat de ridicata sta masina,daca se potrivesc pe taler,este nasol pt. mine.....,vroiam sa-i iau o bara din aceia stabilizatoare,imi e sa nu se rupa vreo oala, este destul de batrana masina,dar ce se intampla daca merg cu arcurile asa?se poate duce si altceva?

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

din nou!?! cred ca este al 10-lea topic cu suspensia buclucasa de pe masina ta.., eu unul nu inteleg de ce nu-ti iei una stock sh, preturile sunt rezonabile pentru e36, iar pe cea de pe masina sa o dai unui pasionat care nu face muntele.. :twoup:

p.s. in curba nu se franeaza, se franeaza innainte de curba, eventual se ajusteaza putin in curba, si se accelereaza pe iesire.

Edited by Gago

Pai probleme cu suspensia am toamna tarzie cand incep ploile,se fac gropi,noroi pe unele drumuri si binenteles iarna cand se fac sloiuri pe mijlocul stradutelor,prin parcari,adica acolo unde nu este curatata zapada,primavara,vara cand este timpul frumos nu am probleme,dar acum s-au dus arcurile fata si balanseaza,simti ca partea din fata a masini pluteste si cea din spate se taraste,simti ca nu ai control la viteze mai mari,ar trebuii schimbate arcurile dar trebuie sa stie cineva ce arcuri trebuie sa iau, sa fie compatibile cu talerul,telescopul,sa stea masina frumos,ce sa mai zic...bine macar ca am hartia cu modelul de arcuri care le am pe masina si scrie acolo dimensiunile,daca nu se intampla nimic merg cu ele asa,astea sunt masini sa le iei cap- coada sa le schimbi absolut tot,dar putini fac asta.

Cauta un psiholog bun si poate te ajuta cu situatia ta "delicata" !!!!!!!!!!!!!

Tu ai probleme mari omule , te tot plangi de aceiasi chestie . Odata ti s-a oferit un schimb de suspensie cu una normala si tot nu ti-a convenit.

mai degraba amortizoarele decat arcurile, arcurile nu se schimba decat in cazuri exceptionale cand caroseria fata de strada nu mai sta corect incarcata echilibrat sau/si descarcata, sau daca este vreunul rupt. Edited by Gago

Salut,problema se agravaza zic eu din ce in ce mai mult,nu-mi dau seama de ce...,poate ca si am folosit masina destul de mult pot sa spun in ultimul timp,dar...este o senzatia aiurea,deci pe spate e foarte rigida,si pe fata acum....a devenit ''saltea'',imi da o senzatie ca se dezmembreaza cateodata, pt.ca nu mai ai control,adica partea din spate tare si cea din fata...moale,la viteze mici este ok,dar daca pleci cu masina tare ,si franezi intr-o curba un pic, ai senzatia ca partea din fata se dezmembreaza, este foarte ciudat, pt.ca in spate fiind arcurile foarte tari si in fata acum uzanduse...e....,este grav parerea mea,pt. mine,eu am in mapa masinii factura si modelul de telescoape si arcuri care le am pe fata,eu daca va trebuii sa iau altele sport,va trebuii sa stiu cat de tari sunt,cat de ridicata sta masina,daca se potrivesc pe taler,este nasol pt. mine.....,vroiam sa-i iau o bara din aceia stabilizatoare,imi e sa nu se rupa vreo oala, este destul de batrana masina,dar ce se intampla daca merg cu arcurile asa?se poate duce si altceva?

Ai urcat maÂşina pe elevator ca sĂŁ vezi ce jocuri ai ĂŽn articulaĂžie?

Geometria când ai fãcut-o ultima oarã?

I-am schimbat la articulatie pivotii si bucsele,in rest alte piese care nu tin de asa ceva,dar problema acum este ori arcurile,ori telescoapele,buna ar fi una reglabila pe fata dar nu mai imi vine sa investesc intr-o suspensie reglabila pe fata,trebuie sa-i fac rugina la aripile spate,sa-i dau o vopsea,mai trebuie una alta.....

Pai probleme cu suspensia am toamna tarzie cand incep ploile,se fac gropi,noroi pe unele drumuri si binenteles iarna cand se fac sloiuri pe mijlocul stradutelor,prin parcari,adica acolo unde nu este curatata zapada,primavara,vara cand este timpul frumos nu am probleme,dar acum s-au dus arcurile fata si balanseaza,simti ca partea din fata a masini pluteste si cea din spate se taraste,simti ca nu ai control la viteze mai mari,ar trebuii schimbate arcurile dar trebuie sa stie cineva ce arcuri trebuie sa iau, sa fie compatibile cu talerul,telescopul,sa stea masina frumos,ce sa mai zic...bine macar ca am hartia cu modelul de arcuri care le am pe masina si scrie acolo dimensiunile,daca nu se intampla nimic merg cu ele asa,astea sunt masini sa le iei cap- coada sa le schimbi absolut tot,dar putini fac asta.

Deci:

De ce umblii cu masina prin parcuri??? Si eu am probleme cu suspensia pe la coptul ciresilor....toamna tarziu este debitmetrul si vanos-ul la E46

Nu arcurile trebuiesc schimbate Bogdane ci amortizoarele sau telescoapele cum le spui tu (ca la modelul Colibashi).

Te duci frumos la dezmembrari sau la magazinul de piese auto straine si ceri in baza seriei de caroserie sa-ti furnizeze contra cost amortizoare si arcuri. Acei baieti sau fete de acolo nu au de unde sa stie ca tu ai suspensie sport si iti vor oferii suspensie standard. Atunci masina va fi sigur carnoasa si ridicata ca in visele tale cele mai tari. Cu spatele nu cred sa ai probleme, doar asieta trebuie vazuta...daca ai Ground control, o poti ridica sau lasa asa cum ii place ochiului tau de bemveist fanatic...

Bafta

PS: suspensia veche, o poti scoate la mezat pe forum si poate cineva interesat o va analiza si cumpara...

Eu tot cred ca acest user este o facatura si cineva face misto de noi . :twoup:

Nu e...este unicul Bogdyy :)

Invatacelul tatalui Urs...Admirator de Borbet XXXXL si ochelari Romeo Fantastik....Martorul demarajelor in praf si curbe cu tata Urs la volan facand misto de alte modele bavareze ce-i intunecau orizonturile deja rosii de dansatoare...balerine....sabii ninja prin buzunare...etc

Edited by DanS

Nu e...este unicul Bogdyy :twoup:

Invatacelul tatalui Urs...Admirator de Borbet XXXXL si ochelari Romeo Fantastik....Martorul demarajelor in praf si curbe cu tata Urs la volan facand misto de alte modele bavareze ce-i intunecau orizonturile deja rosii de dansatoare...balerine....sabii ninja prin buzunare...etc

Mai bine de atat nu se poate zice :)

Ai uitat sa spui ca TATA URS e adolescentul de 40 de ani (era ca acum a mai crescut) si ca a avut numai eleve virgine la viata lui !!

Edited by sax1987

Eu vroiam sa stiu daca cei de la magazin,pot sa-si de-a seama dupa actele ce le am referitoare la suspensia fata,adica scrie acolo dimensiunile celor de pe masina,si as dori sa stiu daca imi pot da niste arcuri care sa se potrivesca pe taler,masina sa stea la o inaltime decenta,adica ca inaltime macar sa fie ca acum sau putin mai inalta,eu nu as vrea sa le schimb sincer,dar masina se comporta destul de nasol la tinuta de mers,mai ales sportiv,si apropo Dane,inteleg glumele tale cateodata putin mai...''accentuate'', dar daca treci pe aici,te invit la un test drive cu...noua Dacie Duster,s-au inscris destul de multi la achizitionarea acestui model in ciuda carcotasilor....,mai ales ca acum este si criza,dar cine are bani pusi deoparte.....,eh hai ca nu mai vorbesc de masini noi ca nu ma ajuta cu nimic.

Bai Sax,eu penibil ca tine pe acest forum nu am vazut,tu nu vezi ca nu poti spune o gluma buna,mai te crezi si mare cunoscator,eu zic sa-ti vezi de taraba aia a ta si lasa-i pe altii cu tarabele lor,daca mai faci un off topic pe topicul meu trimit pm la administrator.

Bai Sax,eu penibil ca tine pe acest forum nu am vazut,tu nu vezi ca nu poti spune o gluma buna,mai te crezi si mare cunoscator,eu zic sa-ti vezi de taraba aia a ta si lasa-i pe altii cu tarabele lor,daca mai faci un off topic pe topicul meu trimit pm la administrator.

UNicul penibil de aici esti tu ! Eu nu ma cred cunoscator si nici nu sunt . Tu esti "cunoscator" !!!!!!!!!!!!!! Tui ce crezi ca aia de la magazin au glob de cristal si ghicesc ce ai tu pe cazanul tau??

Ai deschis 10 topicuri cu aceiasi subiect , ai primit zeci de sfaturi si continui sa te plangi :twoup: Esti bolnav , cred eu! Ai nevoie de ajutor profesionist (poate te ajuta poate nu ).

Ce tot vrei ? Schimba amortizoarele si arcurile cu altele noi plus toate bucsele si restul pieselor de directie si suspensie si ai rrezolvat. Cand termini de schimbat tot fa si geometria .

Edited by sax1987

Bogdane, nu trebuie sa arati nici un act in afara de talon. Masina ta la origine a avut suspensie standard. Ceea ce ai tu ca acte aditionale sunt certificatele suspensiei puse de fostul proprietar.

Nu le arati pe acestea...numai talonul

Edited by DanS

Eu vroiam sa stiu daca cei de la magazin,pot sa-si de-a seama dupa actele ce le am referitoare la suspensia fata,adica scrie acolo dimensiunile celor de pe masina,si as dori sa stiu daca imi pot da niste arcuri care sa se potrivesca pe taler,masina sa stea la o inaltime decenta,adica ca inaltime macar sa fie ca acum sau putin mai inalta,eu nu as vrea sa le schimb sincer,dar masina se comporta destul de nasol la tinuta de mers,mai ales sportiv,si apropo Dane,inteleg glumele tale cateodata putin mai...''accentuate'', dar daca treci pe aici,te invit la un test drive cu...noua Dacie Duster,s-au inscris destul de multi la achizitionarea acestui model in ciuda carcotasilor....,mai ales ca acum este si criza,dar cine are bani pusi deoparte.....,eh hai ca nu mai vorbesc de masini noi ca nu ma ajuta cu nimic.

Eu nu stiu cum ai facut 1600 de posturi :twoup: , sfat vinde bmw-ul ne faci de ras

bogdyy este un pic mai special, totusi nu poti da sfaturi sa lase masina ca ne face de ras.....sunt altii si mai si

oricum, sunt multe topicuri de genul asta (nu ma refer doar la bogdyy, mai e ala cu seria 7 etc), de aceea eu nu ma plictisesc de bmw club :twoup:

bogdyy:cum au spus si colegii de mai sus, daca cumperi amortizoarele (de aici e problema) ii dai doar talonul si o sa fie cele standard(model confort)compatibile cu tipul tau de masina. sunt foarte bune pt. drumurile din romania, foarte comode. la un e36 nu cred ca dai mai mult de 700 ron ambele(doar fata)...si daca tot esti la capitolul asta eu zic sa iei si flansele de amortizoare (inca 200 ron)

baga mare aici sa citeasca si ochii mei :)

Edited by turmentatu

Uff,mai dar nu exista unul sa inteleaga o treaba,normal ca daca le arat talonul cei de la magazinul de piese o sa-mi aduca tot ce tine de suspensie cea ce este original,aia cu, care a proiectat-o neamtul,nu unul cu rahat la creier,cum a fost fostul proprietar,dar,dar....eu pe spate am suspensie sport,nu intelege-ti ca daca mie imi aduc cei de la magazin niste arcuri normale, masina va sta ca o salupa,ce este asa greu de inteles,eu vreau sa-i iau ceva tot ce tine de rahatul asta de suspensie sport,da-o in masa cat o s-o mai tin,doar nu o sa ma casatoresc cu ea,cat de cat ma tarasc cu ea asa nula cum este,un amic a renuntat la e36 si si-a vrea un opel corsa,modelul cu stopurile pe stalpii din spate,gen cum este la ford focus,e din 2001 modelul parca,e atat de modern,interior placut si este in jur de 2 mii euro inscrisa si chiar m-ar bate gandul si pe mine,asa ca de aceia as dorii sa ai iau 2 panarame de arcuri sport sa fie in ''ton'' cu suspensia de pe spate,este o masina care nu este buna decat sa inghita bani si practica 0,dar asta este am luat-o trebuie sa suport consecintele.

Uff,mai dar nu exista unul sa inteleaga o treaba,normal ca daca le arat talonul cei de la magazinul de piese o sa-mi aduca tot ce tine de suspensie cea ce este original,aia cu, care a proiectat-o neamtul,nu unul cu rahat la creier,cum a fost fostul proprietar,dar,dar....eu pe spate am suspensie sport,nu intelege-ti ca daca mie imi aduc cei de la magazin niste arcuri normale, masina va sta ca o salupa,ce este asa greu de inteles,eu vreau sa-i iau ceva tot ce tine de rahatul asta de suspensie sport,da-o in masa cat o s-o mai tin,doar nu o sa ma casatoresc cu ea,cat de cat ma tarasc cu ea asa nula cum este,un amic a renuntat la e36 si si-a vrea un opel corsa,modelul cu stopurile pe stalpii din spate,gen cum este la ford focus,e din 2001 modelul parca,e atat de modern,interior placut si este in jur de 2 mii euro inscrisa si chiar m-ar bate gandul si pe mine,asa ca de aceia as dorii sa ai iau 2 panarame de arcuri sport sa fie in ''ton'' cu suspensia de pe spate,este o masina care nu este buna decat sa inghita bani si practica 0,dar asta este am luat-o trebuie sa suport consecintele.

Bogdane, deja ma ia de cap....

Cine te opreste sa iei si arcuri normale pentru spate?

Dar eu unul poate ma insel dar tu insisti cu arcurile...de unde ai tras concluzia ca astea sunt?

Mergi la un atelier si o sa-ti spuna aia de ce e masina barca pe fata...Atunci vei sti ce sa cauti....