Jump to content

Masini puse la vanzare in Romania

Bartolomeus

Recommended Posts

Sal all,

Ce parere aveti de masina asta? http://autovit.ro/bmw-320-C14511566.html

Vi se pare un pret corect? dar km? Se poate demonta suportul de telefon (tot kitul handsfree.. inclusiv microfonul de langa navi) fara sa ramana urme pe bord?

La un simplu search pe google.. proprietarul nu pare sa fie samsar.. adica nu am mai gasit alte anunturi..

Multumesc!

Salut...tinand cont de titlul acestui post - "Masini puse la vanzare in Romania" ...deci nu "BMW-uri puse la vanzare in Romania" ...presupun ca nu-i o problema daca postez aici...referitor la acest anunt - http://autovit.ro/opel-astra-C14489618.html - am fost astazi si-am vazut aceasta masina cu un prieten care vroia sa si-o cumpere.

Dupa cum vedeti in anunt...masina este "tehnic si optic impecabila", ba mai mult decat atat - "se accepta orice test autorizat" Si chestia care ne da pe spate rau de tot si ne gadila orgoliile de pasionati - "Masina pt cunoscatori si pretentiosi."

La telefon omu` a recunoscut (dupa ce la bazait prietenul asta al meu 5 zile cred, ca-i stresant :twoup: ) ca are vopsita o aripa si nu mai stiu ce.

Ca sa n-o lungesc mult, ajungem acolo (cu un prieten care-i samsar, ca stiu ca va place termenul) si vede:

- masina vopsita toata (trasa o zgaraietura dupa ce a vopsit-o...undeva in spate...ca sa concentreze toata atentia prostilor care vin sa o vada pe aceea zgaraietura, asa fac astia :) ) ...mai putin plafonul

- bara din fata ...cand a miscat putin de ea...mai ca nu a cazut, mi-a fost frica sa nu cada s-o adunam pe pe jos de pe acolo ...adica masina fusese lovita frontal, nu rau rau, doar bara, aripi...capota indoita si-a fost indreptata frumos la ciocanel sau cum dracu a facut-o, putin chit pe ea, una alta :)

A fost vopsita binisor, dar tot se vedea "coaja de portocala". Si in 5 zile cat l-a bazait asta...de la 5990 E abia a lasat-o la 5750 E...de ziceai ca-i super buna masina, impecabila, ba chiar ii zicea "n-ai unde sa pui un ac" - auzi expresie ...de buna ce e...cand colo era tocmai invers, n-ai unde sa pui un ac de naspa ce era :(

Nu l-am chemat pe el, stiam ca masina este in benzinaria Rompetrol din Targu Jiu...si ne-am dus direct la ea si-am vazut-o. Nici nu l-am mai sunat sa vina la masina, ca n-avea niciun rost. Prietenul asta al meu care vroia s-o cumpere...se luase de interior...ca scaune scamosate...etc...dar exteriorul era praf :(

L-am sunat dupa aia pe drum...luandu-l la misto ca vopseaua aia era mai mult albastra decat neagra, el "cum sa fie albastra?" .

I-am zis ca nu erau doua elemente vopsite...ci toata...ca bara aia aproape cadea (a pus doar bara, fara faguri, etc...omu` a luat-o lovita si-a facut-o)...si asa mai departe...

El tot o dadea ca sa vedem cum merge masina, ca una alta, etc...

Nu-l critic ca-i daduse km inapoi la 94 000 ...desi masina probabil avea 180 000...dar pentru asta nu poate baga nimeni mana-n foc...doar am presupus noi :D

Zic ca nu-l critic pentru asta...pentru ca pe lumea asta-s multi tampiti...care vor masini de 5 ani sau 10 ani...cu 100 000 km...si-atunci baietii le dau ce vor :D.

Eu cand m-am dus cu fosta masina-n targ...170 000 km reali, se uitau toti la ea...mama, ce frumoasa, neagra, piele crem...super...wow...da` ce multi km are...si plecau dezamagiti :D Pe cativa tampiti i-am intrebat cati km vor sa aiba masina peste o saptamana ca asa le-o aduc...si mi-au zis ca-i iau la misto...le-am zis in gand ca daca viata si-a batut joc de ei si i-a luat la misto...eu de ce n-as face-o :punk: Se speriau ca tampitii desi langa mine era un 5-ar cu 2 ani mai nou decat 3-arul meu si avea cam 130 000 km...

Ca sa nu mai vorbim ca masina asta avea un pret ok in conditiile in care ar fi fost buna...dar praf cum era....nu cred ca faceau nici 4000 E...

O sa mai caut masina din cand in cand...sunt convins c-o sa stea mult si bine cu ea asa...dar cine stie ce prost apare :P

Cam asta e...

Ah, ca sa nu mai vorbim ca atunci cand a introdus anuntul...a bifat ca masina are filtru de particule, ceea ce n-ai sa gasesti pe opel-uri din 2005...si-atunci autovit (site-ul) arata automat ca-i 422 E taxa...

Daca dai la calculator taxa pe site...si bagi luna a 3-a, an 2005, euro 4...da taxa de 568 E parca ...adica inca 150 E in plus :lol:

Omu` se bazeaza ca da de un prost pana la urma...care vine de la mama dracu de nu stiu unde...si prostu` gandeste ( " am venit pana aici, pierd 50 sau 100 E drumul...mai bine o iau si gata :twoup: ) ...cum au venit pana la mine-n Bucuresti sa vada o Skoda Fabia...o prietena de-a mea din Severin (s-o cumpere pentru ea) cu tatal sau si cu fratele sau.

Am bagat masina la autotestu` ala sau cum ii zice din Autovit, din targ...masina era vopsita toata...nu stiu ce drac mai avea...eu n-as fi luat-o in vecii vecilor...ei puteau sa o ia...dar nu la banii aia...

Le-am zis ca pot sa stea la mine pana seara...sau chiar pana dimineata...poate mai lasa ala din pret...mult mai mult, le-am zis ca mergem si mai cautam, ii duc cu masina, nu-i costa nimic ...etc (chiar ma oftica sa-i arda ala) ...si tot n-au vrut bai dobitocii...au luat-o...ca au facut "atata drum si bani cheltuiti" ...si s-au ........ pe ei de nici 100 de E...pierzand astfel 4000 E sau cat au dat pe rahatu` ala de masina...

Abia abia le-a lasat ala 2 mil...cam cat facuse testarea masinii, nimic mai mult, desi masina era vopsita toata :)

De rasu` lumii...

La fel si aici...o sa zica unul ca a facut atata drum...si-o ia...ca sa nu piarada 100 E, pierde 6000 E :)

Anunturile care includ la sfarsit una din mentiunile "pentru cunoscatori" sau "pentru pretentiosi" ar cam fi de evitat ! Parerea mea !

Nu neaparat...ca uite si la masina mea...daca e s-o cumpere unu`...la banii pe care-i vreau eu pe ea...trebuie sa fie numai unul cunoscator, care sa stie ce-nseamna o masina buna, ingrijita, intretinuta, sa stie ce inseamna o masina de 150 000 km...ce-nseamna una de 250 000 km...etc :(

Ce-nseamna sa vrei neaparat trapa si sa ai...ce bine da...etc :(

Adica sa fie unul nebun ca mine...care sa-si ia de 15 000 E seria 3...si nu seria 5...cum iti poti lua lejer chiar si la 12 000 sau 13 000 E ...benzinar...adevarat :D

Dar eu m-am gandit ca decat seria 5 din 2004 cu 300 000 km (ca vroiam si optiuni destule) ...mai bine seria 3, 2006, cu 150 000 Km...si cand am gasit-o pe asta cu 107 000 km...cu tot ce vroiam pe ea...ce rost avea sa mai stau pe ganduri :D Dar multi si-ar fi luat seria 5...ca vorba unui prieten "apari cu seria 3...eh...merge...apari cu seria 5...se face liniste :D " :punk:

Una e sa te vada lumea-n seria 5...si alta-n seria 3 ...nu conteaza ca ai un seria 5 praf :P

Edited by hornetb

Anunturile care includ la sfarsit una din mentiunile "pentru cunoscatori" sau "pentru pretentiosi" ar cam fi de evitat ! Parerea mea !

Nu neaparat...ca uite si la masina mea...daca e s-o cumpere unu`...la banii pe care-i vreau eu pe ea...trebuie sa fie numai unul cunoscator, care sa stie ce-nseamna o masina buna, ingrijita, intretinuta, sa stie ce inseamna o masina de 150 000 km...ce-nseamna una de 250 000 km...etc :twoup:

Ce-nseamna sa vrei neaparat trapa si sa ai...ce bine da...etc :)

Pai da, dar asta nu inseamna ca trebuie sa si mentionezi tu in anunt ca e numai pentru cunoscatori ! Vine el cunoscatorul si fara sa se vada trecut in text ! :)

Nu neaparat...ca uite si la masina mea...daca e s-o cumpere unu`...la banii pe care-i vreau eu pe ea...trebuie sa fie numai unul cunoscator, care sa stie ce-nseamna o masina buna, ingrijita, intretinuta, sa stie ce inseamna o masina de 150 000 km...ce-nseamna una de 250 000 km...etc :twoup:

Ce-nseamna sa vrei neaparat trapa si sa ai...ce bine da...etc :)

Pai da, dar asta nu inseamna ca trebuie sa si mentionezi tu in anunt ca e numai pentru cunoscatori ! Vine el cunoscatorul si fara sa se vada trecut in text ! :)

Pai da...dar daca mentionezi...gadili orgoliul prostului ...si ca sa-ti arate ca-i "cunoscator" si ca "stie" ...o ia :(

Eu nu inteleg un lucru: ce tragediati atat daca o masina este revopsita complet? Asta inseamna neaparat ca e coaja, data peste cap, terminata, etc?! :)

Eu spre exemplu, am si un Golf care are o culoare foarte frumoasa, argintiu sidefat si nu a fost vopsit niciodata, niciun element, deci e de inteles ca nu a suferit niciun eveniment neplacut. Insa mai o urma de pietricele pe capota, mai o mica zgarietura pe usi, cate un mic "dent" d-ala de la cate un cretin care deschide usile in parcare si le proptesc in usa mea, mai o mica exfoliere de lac pe bara spate... Sunt lucruri nesemnificative si normale pana la urma, odata cu trecerea catorva ani peste ea, dar ca sa le remediez profesionist, atunci necesita automat o revopsire la fiecare element. Mie personal, mi-ar placea sa revopsesc complet masina, abia nu se mai vede nicio diferenta de nuanta intre elemente nevopsite si cele vopsite si o "reimprospatare" per ansamblu a masinii.

Si acum, reversul medaliei: in cazul in care vreau sa o vand la ceva timp dupa ce as revopsi-o, ce ar insemna sa concluzioneze eventualul client? "Dom'le, cred ca ati revopsit-o, prea nu are niciun semn de uzura exterioara! Inseamna ca a fost calcata de tren, data peste cap, aruncata din avion, un gunoi luat de la fiare vechi!" :twoup: :)

Edited by Bobo1987

Pai da, e marketing. Marketing pentru prosti. Iar prosti sunt cacalau, sunt majoritari.

Exact :(

Eu nu inteleg un lucru: ce tragediati atat daca o masina este revopsita complet? Asta inseamna neaparat ca e coaja, data peste cap, terminata, etc?! :)

Eu spre exemplu, am si un Golf care are o culoare foarte frumoasa, argintiu sidefat si nu a fost vopsit niciodata, niciun element, deci e de inteles ca nu a suferit niciun eveniment neplacut. Insa mai o urma de pietricele pe capota, mai o mica zgarietura pe usi, cate un mic "dent" d-ala de la cate un cretin care deschid usile in parcare si le proptesc in usa mea, mai o mica exfoliere de lac pe bara spate... Sunt lucruri nesemnificative si normale pana la urma, odata cu trcere catorva ani peste ea, dar ca sa le remediez profesionist, atunci necesita automat o revopsire la fiecare element. Mie personal, mi-ar placea sa revopsesc complet masina, abia nu se mai vede nicio diferenta de nuanta intre elemente nevopsite si cele vopsite si o "reimprospatare" per ansamblu a masinii.

Si acum, reversul medaliei: in cazul in care vreau sa o vand la ceva timp dupa ce as revopsi-o, ce ar insemna sa concluzioneze eventualul client? "Dom'le, cred ca ati revopsit-o, prea nu are niciun semn de uzura exterioara! Inseamna ca a fost calcata de tren, data peste cap, aruncata din avion, un gunoi luat de la fiare vechi!" :twoup: :)

Nu nu...stai linistit...nu inseamna ca toate sunt asa, dar 95 % din cazuri asta e motivul :( Si una e sa fie vopsita...si alta e sa se mai vada si-un chit...una alta...de unde rezulta clar c-a fost o lovitura :D

Pai da, e marketing. Marketing pentru prosti. Iar prosti sunt cacalau, sunt majoritari.

Draga Adrian...ca tot mi-am amintit...tu esti acela care scria in post-ul meu de vanzare a masinii ...

"Pe bune, topicul asta e fara sens.

Tu nu vrei cu adevarat sa vinzi masina si asta e un pret care nu reflecta starea pietei auto romanesti.

O fi un pret corect intr-o lume perfecta, dar nu ai cum sa o dai la banii astia in lumea noastra, romaneasca. "

Uite mai sus "starea pietei auto romanesti" ... :D Cam asta e 90 % din ea...desigur...exista si exceptii :D

Pai si eu ce ti-am zis mai omule? :twoup:

Eu nu ti-am zis de rau si nici nu ti-am zis ca e masina ta nasoala sau manarita.

Ti-am zis doar ca nu ai cum sa iei pretul ala pe ea avand in vedere ca piata e plina de masini de c*cat de la samsari care s-au p*sat efectiv pe cei care vand masini in regula, obligandu-i sa le dea pe preturi de nimic.

Asta am zis.

Nu stiu ce ai inteles tu...

Cand piata e plina de masini ieftine si "tzipla" vandute de afaceristii astia, lumea crede ca alea sunt preturile normale si ca sunt multe masini super la pret de nimic. Preturile lor dau din pacate tonul pietei. Marea majoritate a conducatorilor auto din tara nu sta pe forumuri sa se informeze si nici nu cerceteaza amanuntit o masina inainte sa o cumpere.

Ar mai fi o problema atunci cand cumperi din Romania, masini aduse de ...afara: in mod paradoxal, au pret mai mic decat in tara de unde ai adus-o (la aceeasi motorizare si dotari), dar au MUULT MAI PUTINI KM!! Am umblat prin Autovit cateva saptamani la rand si nicio masina din 2007 (mai exact "MODEL" 2007) nu au peste 120.000km!!!!!!

Daca va uitati pe "moble.de" (de exemplu), acest numar de km il fac masini diesel de 1 an si jumatate! Chiar si aici, pe forum, sunt multe masini de vanzare, fabricate in 1999, 2000 si/sau 2001 care au "numai" 120.000 km!!!

Nu inteleg de ce se fac comentarii numai asupra catorva dotari (gen: xenon din fabrica sau nu, scaune incalzite sau nu, stergatoare care stau intr-o pozite ciudata) dar NIMENI nu comenteaza numarul de km teribil de mic si lipsa cartilor de service??!!!

Daca tot se comenteaza 98% si se cumpara ..... 2%, macar sa fie vizate aspecte importante!

Ar mai fi o problema atunci cand cumperi din Romania, masini aduse de ...afara: in mod paradoxal, au pret mai mic decat in tara de unde ai adus-o (la aceeasi motorizare si dotari), dar au MUULT MAI PUTINI KM!! Am umblat prin Autovit cateva saptamani la rand si nicio masina din 2007 (mai exact "MODEL" 2007) nu au peste 120.000km!!!!!!

Daca va uitati pe "moble.de" (de exemplu), acest numar de km il fac masini diesel de 1 an si jumatate! Chiar si aici, pe forum, sunt multe masini de vanzare, fabricate in 1999, 2000 si/sau 2001 care au "numai" 120.000 km!!!

Nu inteleg de ce se fac comentarii numai asupra catorva dotari (gen: xenon din fabrica sau nu, scaune incalzite sau nu, stergatoare care stau intr-o pozite ciudata) dar NIMENI nu comenteaza numarul de km teribil de mic si lipsa cartilor de service??!!!

Daca tot se comenteaza 98% si se cumpara ..... 2%, macar sa fie vizate aspecte importante!

Perfecta dreptate ai!!!

Maine o sa ma duc personal sa vad masina si sa confrunt cartea service cu istoricul de la bavaria si o sa revin cu detalii.

In anunt scrie import Belgia deci nu vad ce-ai putea sa vezi la bavaria;si 2 la mana ma amuza descrierea: "fabricatie 2005,model 2006" adica e model mai nou! :twoup:

Edited by THX-1