Jump to content

Masini puse la vanzare in Romania

Bartolomeus

Recommended Posts

Ce parere aveti de http://www.autovit.ro/mercedes-benz-c-220-C27924238.html ? As vrea sa o vad weekend-ul asta. Momentan are 227000 km.. :ninja:

dar tie nu ti se pare scumpa??!!! de ce nu te pui tu si calculezi cat e taxa si iti cauti tu ceva pe dincolo?mie mi se pare obosita aceea de pe autovit, fa si tu o comparatie

http://www.autoscout24.ro/Details.aspx?id=225580162&cd=634915862610000000&asrc=st

De curiozitate, te bate gti-ul?

NU :D 50-130 sunt cam pe acolo si dupa ii fac cu mana. Am tot zis ca facem niste teste mai detaliate pe autobahn dar nu am apucat, singurele teste sunt cu el in fata si eu in spate. Sunt cam tot pe acolo zic eu. Vara asta sigur o sa apucam sa facem teste mai multe. Singura comparatie bot la bot cu o masina echivalenta cu Golful ar fi un Seat Leon Cupra cu nu stiu ce intake profi si evacuare modificata (~240 cai mi-a spus omul?), de la 50 il fac.

cris.g, eu unul nu as cumpara din tara, dar cum crezi. Fata de RO am ales km mult mai multi, dar pe germania, cu carte service. Bine, experienta mea e redusa fata de a altora de pe forum, doar 3 masini din DE, niciuna din tara. Pe stilul if it ain`t broke don`t fix it.

Eu am stat la cautari 2-3 luni, am fost fixat pe optiuni cum zici, intr-adevar nu am gasit ce am vrut complet. M-am apucat sa ma documentez la ce pot renunta si face retrofit ulterior. Senzorii au fost cea mai buna optiune de renuntat si nici nu cred ca ii mai pun, mai bine pun un RWD camera ca sa nu stric aspectul la bara.

Am vazut ca vorbeai ulterior de scaune incalzite. Nu e costisitor retrofitul (nu mai stiu, ~1000ron piesele parca), dar nu il poti face numai la scaunele non-sport. Asa ca, mai bine senzorii.

Referitor la bani - din cate stiu eu trebuie sa ii declari, parca aveai voie cu maxim 5000E. WLF stie sigur mai bine.

Legat de evacuare. Nu e cinstita comparatia, dar seat leon cupra de care vorbeam mai sus, cu admisia si evacuarea modificata, si cu blow off valve, suna.... INCREDIBIL, GTI-ul parea pocnitoare pe langa ea, de a mea nu mai zic, mi se desumflau rotile cand il auzeam.

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/884952_436960616391741_1390427490_o.jpg

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/262113_125274607560345_4722208_n.jpg

Indiferent daca e de la noi sau din afara, nu iau decat o masina cu istoric complet la reprezentanta si evident verificata la reprezentanta marcii. Ca si optiuni nu renunt la xenon oem si scaune incalzite, restul mai negociez. :) Tin mai mult la an, rulaj si istoric, pentru ca intentionez sa tin masina multa vreme.

Nu sunt fan tuning, prefer masinile asa cum le-a facut fabrica. In schimb retrofit e ok, atunci cand merita costurile.

GTI-ul este o masina foarte echilibrata din toate punctele de vedere: motor, suspensie, sportivitate, sound, confort, costuri, dimensiuni, aspect - de aceea e prima pe lista. 330d e (momentan) singurul model pentru care sunt dispus sa renunt la GTI, e mai confortabila si fuge mai bine, dar costurile sunt mai mari, sound-ul e mai putin incitant si e putin mai mare decat am nevoie. Sa vedem cum o fi norocul. :)

Informatia cu declaratul banilor la vama chiar mi-ar fi utila, desi sper sa nu fiu nevoit sa plec cu cash la mine, as prefera transfer dar asta e in functie de ce gasesc - autohaus sau privat.

dar tie nu ti se pare scumpa??!!! de ce nu te pui tu si calculezi cat e taxa si iti cauti tu ceva pe dincolo?mie mi se pare obosita aceea de pe autovit, fa si tu o comparatie

http://www.autoscout...0000000&asrc=st

tu vezi ce comparatie ai facut frate? ala ce l-ai pus e break si are 122cp.

tu vezi ce comparatie ai facut frate? ala ce l-ai pus e break si are 122cp.

da, in loc sa copiez linkul cu toate rezultatele cautarii cu toate C-urile diesel de la 2005 cu mai putin de 200.000 km am pus linkul cu unul din rezultate;in fine, ideea era ca masina pe care o prezenta el mie personal mi se pare scumpa.

330d Coupe vs GTI(banuiesc ca ultimul GTI, nu chiar 7-le), la prima vedere as zice 330, dar in aceeasi suma de bani vei gasi un 330d cu multi km si mai veche iar asta pe termen lung se va traduce in costuri de mentenanta mai ridicate si taxe mari. Daca alegerea nu ar tine cont de aspectele financiare atunci as lua un 330d cu km putini. Altfel iei un GTI mai nou si cu mult mai putini km. DSG-ul face toti banii si e foarte fun de condus, apoi e mai usor de crescut puterea la GTI fara a avea consecinte daunatoare, cum se poate intampla la 330d! Singurul lucru care nu imi place la GTI e FWD care te va dezavantaja daca ii cresti puterea mai mult, dar exista solutii! Altfel, mi se pare mult mai atragator GTI-ul plus ca are va avea si mai multe optiuni! Eu nu am declarat niciodata la vama banii, mai simplu ar fi sa faci transfer bancar ca sa nu umblii cu cash dupa tine! Edited by mik15

Ai punctat bine, la aceiasi bani gasesc GTI 6 mai nou, mai dotat si cu mai putini km decat un 330d (sedan, pentru ca am nevoie de 4 usi). Spre exemplu la 20-21k gasesc 2010-2011 cu 20-30.000 km. Tuning-ul nu ma intereseaza, va ramane stock oricare dintre ele.

E mai simplu transfer, asa prefer si eu, dar daca e sa iau de la persoana fizica e mai complicat. Sau nu?

Edited by cris.g

si pe persoana fizica poti face transfer, doar ca dureaza, dar ii dai un avans sa o rezervi si in felul asta o tine pana ii intra banii in cont! Eu am facut asa dandu-i avansul cand eram inca in tara, fara ca macar sa fi vazut masina live, totul a fost ok la final, depinde de cum il simti pe om :) ! Altfel poti trece si cu cash, daca mergeti in 2, ii puteti impartii, parca 10k e limita pana la care nu trebuie sa declari, cel putin asa era inainte! Oricum, trebuie sa ai tu ghinion sa dai de niste vamesi care sa te caute :) ! Edited by mik15

Informatia cu declaratul banilor la vama chiar mi-ar fi utila, desi sper sa nu fiu nevoit sa plec cu cash la mine, as prefera transfer dar asta e in functie de ce gasesc - autohaus sau privat.

se declara sumele mai mari de 10.000 euro/persoana la vama

Nu e vorba frica de a declara banii, dar prefer sa fac transfer decat sa plimb 20k dupa mine. Si nici nu stiam cum se procedeaza, ce presupune, deci in vama ii zic lu' nenea de acolo ca am suma X la mine si gata, asta e tot? Ma gandeam la cine stie ce aiureli, deh, m-am invatat ca atunci cand ai de-a face cu institutiile de la noi, totul sa fie complicat. :(

nu declara nimic daca nu esti intrebat. trebe sa ai mare ghinion sa te intrebe cneva ceva. totusi, sa mergi cu atat cash la tine nu e recomandat. nu se stie niciodata ce intampini pe drum. te poti gandi chiar la o talharie...dar si aici trebe sa ai mare ghinion. :)

Nu e vorba frica de a declara banii, dar prefer sa fac transfer decat sa plimb 20k dupa mine. Si nici nu stiam cum se procedeaza, ce presupune, deci in vama ii zic lu' nenea de acolo ca am suma X la mine si gata, asta e tot? Ma gandeam la cine stie ce aiureli, deh, m-am invatat ca atunci cand ai de-a face cu institutiile de la noi, totul sa fie complicat. :(

Eu l-am intrebat pe vames in aeroport si mi-a spus ca nu se declara. Contrariat, am intrebat si unmilitian de acolo si la fel mi-a raspuns.

Avantajul de a merge cu banii dupa tine e ca poti pleca cu masina imediat, pe cand la transfer, mai stai 1 zi sau 2

din tara ai voie sa scoti maxim 10k. cash, de persoana, legal.

in otopeni e cam problema, pentru ca la control s-ar putea sa-i gaseasca si ramai fara ei.

si la nemti comisioanele bancare sunt mari, eu am dat 3% la un 15k, deci aproape 500.

cel mai bine e cu masina,,la nadlac e mai lejer cu vama.

• Like 1

In mod normal, un transfer bancar un UE intre tari, daca specifici 'cost shared', este gratis (euro catre euro). Din pacate, in Romania inca se ia un comision, ca suntem mai putin in Europa. Daca totusi bifezi shared, si in Romania platesti comisionul, banca Germana care primeste banii nu mai trebuie sa-ti ia nimic.

Am tot vazut ca se posteaza aici e90 320d cu motorul de 177cp, si am o curiozitate: am inteles ca e recunoscuta problema acestor motoare (scrie si pe wiki :frantics: ) si nu inteleg de ce se mai cauta. Am vazut si sfaturi de genul "ascult-o bine, si daca nu are sunet de lant, e ok s-o iei". Inteleg ca aceasta problema apare vrei-nu vrei, mai devreme sau mai tarziu. Pentru cei care cumpara masina ca sa mearga 10k km sa zicem ca ar fi ok, dar pentru noi ceilalti? Cu ce ma incalzeste ca e ok acum, daca stiu oricum ca sansele sa pice la un moment dat (dupa ce merg 40-50-80k km) sunt destul de mari?

Intreb si eu, pentru ca as vrea sa-mi iau un e90 320 lci, si cum benzinare sunt extrem de putine (mi-ar placea mai mult 320i), m-am uitat si pe la diesel, pentru ca ai de unde alege.

Incep sa ma gandesc mai serios s-o iau din Germania, desi n-am mai facut treaba asta, si nu mi-e foarte clar ce si cum :ermm:

Edited by chriss