Jump to content

Masini puse la vanzare in Romania

Bartolomeus

Recommended Posts

Ma dau si eu cu parerea: de la un punct incolo e greu de estimat valoarea unui lucru strict dintr-un anunt.

In 99% din cazuri, din experienta mea, nu exista chilipiruri. Unde e ieftin, e o problema.

In schimb oameni lacomi exista, deci pot sa inteleg critica pretului.

Insa cat ar trebui sa fie un E39 intretinut?

In sensul in care, un exemplar curat si fara rugina ar putea sa fie 6-7k euro? Dpmdv, da. 

Avem cum sa ne dam seama din anuntul respectiv in ce stare e masina respectiva? Nu stiu, eu unul nu, dar pare curata.

PS: acum un an am urmarit cateva luni bune internetul si anunturile din Germania (mobile, kleinanzeigen, autoscout) pentru un E90/E82. Concluzia dupa minim 4-5 luni, nenumarate drumuri batute si masini vazute, e cum am scris mai sus: nimic din ce e ieftin nu a fost bun, iar nu tot ce era scump era bun.  Dar raspunsul a fost intre cele scumpe, cum as spune ca va fi si cazul unui E39 curat, pentru cine cauta.

Un E39 intretinut poate valora si 20 k in ochii unora . Acum eu vad un E39 525i cu 255k km vandut de turci acum intrebarile mele catre ei ar fi :

1. caiet service are?  de aici pot vedea daca :

-schimburile de ulei sunt facute la timp si la intervale rezonabile

-bujii/bobine au fost schimbate vreodata

-lichid servo, racire, cutie automate, diferential au fost schimbate vreodata

-pompa de apa curea accesorii schimbate vreodata

-garnitura capac tacheti si valva DISA schimbate vreodata

-suspensii inlocuite vreodata 

-tratamentul anticoroziv reinoit vreodata 

Daca are operatiunile de mai sus facute da merita clar cei 6500 eur. Daca nu ... 🙂  . ceva imi spune ca multe elemente sunt originale si abia asteapa sa fie schimbate de "un pasionat" 

Plus: rugina= ce inseamna rugina , poze si asa mai departe, ceva ce pare "banal" se poate lasa cu o schimbate de element asa cum am constata prin proprie experienta . Ar mai fi si de astia 6500 eur ce alte masini pot lua, poate "merita" un E34 sau poate un E60 sa poate un E28 🙂 

Edited by alex230ro

Ai dreptate, dar daca ar fi sa fiu realist, o masina cu ce spui tu acolo se duce in 8k. O persoana care a facut lucrurile astea, a bagat bani in ea, (in Germania, unde preturile sunt altele ca in RO) nu o va vinde pe suma de care mentionezi.

Cel putin eu asa vad lucrurile. Nimeni nu da lucruri bune pe 2 lei. Ba, asa cum am spus mai sus, unii vor sa vanda lucruri de 2 lei pe 4 lei, si aici trebuie grija.

6500 mi se pare decent pentru un E39, chiar daca nu are schimabt tot ce trebuie schimbat. La varsta asta, mai important mi se pare sa fie fara rugina (sau minima), istoric service, fara accident si preferabil fara revopsiri. Deja iti garantez ca, cu filtrele astea, cauti acul in carul cu fan, si acul oricum va fi scump.

• De acord! 1

M-am uitat aseara cu zoom, pe tv la pozele din anunt (sunt chior, 😀, dar, nici chiar asa, intentia era sa vad detalii). Si, pe langa rugina, am observat si ca farul dreapta este busit si lipit. Ca urmare, ma astept si la altele, chiar daca, in poze, masina pare ok.

Hai sa va spun experienta mea cu cabrio, pe care l-am achizitionat cu 4100 euro plus restul: am cautat un an si jumatate, obsesie, nu alta. Cand aproape ca renuntasem, vineri dimineata, l-am vazut. Nu era perfect dar, avea defecte minore si usor de rezolvat. Foarte important, fara rugina. Am avut noroc, recunosc, fiind cu motor de 2.0 benzina, avea reparatia facuta super bine. Altfel, numai tigai, superevaluate. Ce era ok, se dadea imediat, nici o sansa ca eu din ro sa pot sa iau. Si, foarte important, vanzatorul a avut rabdare si incredere in mine (am plecat dupa ea la doua saptamani distanta).

E39 nu am gasit fara rugina. Si fara alte probleme. Si fara sa pape ulei. Poate sunt, nu zic nu, dar, unele persoanele fizice, chiar si autohaus-uri nu raspund la mesaje, ca urmare, daca nu vorbesti cu ei in germana, slabe sanse. Asa ca, sansele sa gasesti o masina corecta scad.

Am incercat mai multe variante/ abordari, degeaba.

Aseara am decis sa renunt la cautari, voi pune doar un filtru cu ce imi doresc cu adevarat sa cumpar si gata (adica rezultat cautari 0 in momentul de fata).

-Unu, nu am garaj pentru ea, doar pentru cabrio, asta este o mare problema pentru mine.

-Doi, sa cumpar inca o masina de care nu am nevoie care sa ma duca anul asta in 10k euro si, dupa, anual, vreo 600 euro si sa stea in soare, vant si ploi, iarasi nu e ok.

Recunosc, asteptarile mele au fost altele, acum vad realitatea si o accept.