Jump to content

Masini puse la vanzare in Romania

Bartolomeus

Recommended Posts

In legatura cu gpl-ul,in unele tari se plateste impozitul foarte mic pentru autovehiculele dotate cu astfel de sisteme de alimentare...in concluzie populatia merge pe doua fronturi,atat pentru costurile mai mici ale combustibilului cat si pentru impozit.

In Romania nu conteaza,nu se tine cont ca o masina alimentata cu combustibil alternativ(gpl,gaz metan)polueaza mult mai putin fata de una pe benzina.

PS.in cazul platii taxei de poluare dobitocii astia de la mediu ar trebui sa tina cont de aceste lucruri!

Edited by kolea

am dat de una si mai tare :p

http://www.autovit.ro/renault-laguna-C19713752.html

Are "celule fotovoltaice" :thumbsup: , destul de multe dotari la banii aia :D

E si pagina 309 masina, am vazut-o si eu..pare interesanta, mai ales ca una noua similara e peste 25.000E. Ca veni vorba, ce masina vrei sa iti iei, acum ca 535d l-ai dat? :rolleyes:

Salutare! Am nevoie urgent de niste sfaturi!

Am vb cu cineva ieri care tocmai in noaptea respectiva a adus o masina din germania spre vanzare. Masina este okay, dar m-a pus pe gand un lucru. A zis ca trebuie sa astepte 2 zile pt brief-ul masinii deoarece masina a fost in leasing in germania, si banca trimite brieful prin DHL in urmatoarele zile... Vi-se pare normal acest lucru? Pe numarul de inmatriculare al masinii este trecut data 09-08-11. Asta este data cand s-a emis numarul de inm. sau data la care expira? La ce trebuie sa fiu atent cand verific actele la o masina adusa din strainatate?

Edited by vortex

Salutare! Am nevoie urgent de niste sfaturi!

Am vb cu cineva ieri care tocmai in noaptea respectiva a adus o masina din germania spre vanzare. Masina este okay, dar m-a pus pe gand un lucru. A zis ca trebuie sa astepte 2 zile pt brief-ul masinii deoarece masina a fost in leasing in germania, si banca trimite brieful prin DHL in urmatoarele zile... Vi-se pare normal acest lucru? Pe numarul de inmatriculare al masinii este trecut data 09-08-11. Asta este data cand s-a emis numarul de inm. sau data la care expira? La ce trebuie sa fiu atent cand verific actele la o masina adusa din strainatate?

Din cate stiu eu atunci expira leasing-ul.Actele ca actele, o verifici la politie, la rar, suni eventual la firma de leasing de acolo si intrebi etc.

Din cate stiu eu atunci expira leasing-ul.Actele ca actele, o verifici la politie, la rar, suni eventual la firma de leasing de acolo si intrebi etc.

Asa arata numarul de inmatriculare:

http://imageshack.us/photo/my-images/5/c201721748.jpg/

E cu galben la margine si nu cu rosu ca de obicei. O fi numar de leasing sau tot numar temporar?

Ideala la 200k km? Sincer mi s-a luat de atatia km. Nici la 535-ul asta nu cred ca as putea baga mana in foc pt km aia.. Pt 1 luna si jumate cat am avut masina am platit 286 lei impozit, las-o in pana mea de legislatie.

In Germania sunt irelevanti km unei masini sh ,nu e ca la noi unde 200.000 km rivalizeaza cu 1 milion la ei.

Plus ca aici nu gasesti asa ceva,530u meu e adus anu trecut in tara si nu am nici un strs cu el la 200.000.

Am gasit masini la 250.000 intretinute ireprosabil.Oricand o masina de genu in pofida uneia din RO.

ala e numar pentru 5 zile, de obicei se da local sau pentru masini fara TUV, astea le stiu eu, pot fi mai multe motive pentru eliberarea lor...

@dumi - de curiozitate, cu cat ai dat 535-ul? Are un prieten un Golf VI, luat de nou in 2009, are momentan 120k km, merge super bine masina, toti km facuti in RO, e foarte multumit de ea, motorizare de 1.6, la cati km face el lunar baga cam de cca 3000RON benzina/luna, ce m-a surprins in mod placut e ca masina nu scartaie deloc prin interior, foarte legata dupa gropile din RO, toate reviziile facut le Porsche in si post garantie. Cel mai bine o iei noua!

ala e numar pentru 5 zile, de obicei se da local sau pentru masini fara TUV, astea le stiu eu, pot fi mai multe motive pentru eliberarea lor...

Poti fi mai explicit te rog? sunt paralel in tema si nu vreau sa risc o tzeapa. Ce inseamna daca masina nu are TUV? Data de pe numarul de inmatriculare e data expirarii sau data cand a fost emisa?

data de pe numar e data de expirare...

asa cum a spus mai sus, TUV este inspectia tehnica, fara de care teoretic nu se poate vinde masina daca nu este valida, insa practic se face dar doar cu numere pe 5 zile, se presupune ca le iei pentru a te putea deplasa sa faci inspectia...dar omul pleaca cu ea din DE pana in RO :), pe riscul sau, normal!

Edited by mik15

In Germania sunt irelevanti km unei masini sh ,nu e ca la noi unde 200.000 km rivalizeaza cu 1 milion la ei.

Plus ca aici nu gasesti asa ceva,530u meu e adus anu trecut in tara si nu am nici un strs cu el la 200.000.

Am gasit masini la 250.000 intretinute ireprosabil.Oricand o masina de genu in pofida uneia din RO.

eu nu sunt de accord cu chestia asta. 200.000 is 200.000 si in ro si in germania.da ca se duc articulatiile mai repede sunt de accord, dar alea se schimba

data de pe numar e data de expirare...

asa cum a spus mai sus, TUV este inspectia tehnica, fara de care teoretic nu se poate vinde masina daca nu este valida, insa practic se face dar doar cu numere pe 5 zile, se presupune ca le iei pentru a te putea deplasa sa faci inspectia...dar omul pleaca cu ea din DE pana in RO :), pe riscul sau, normal!

Sa inteleg ca, efectiv numarul de pe masina a expirat si daca vreau sa o cumpar trebuie sa o iau cu trailerul sau trebuie facut RAR-ul si scos numere rosii? (masina se afla in alt judet decat mine)