Jump to content

Masini puse la vanzare in Romania

Bartolomeus

Recommended Posts

Iata dezlegarea "misterului" [1] Firma din UE de la care cumpara cetateanul roman face o factura catre un SRL din Romania si o inregistreaza in contabilitate. Aceasta factura va fi achitata de catre cetateanul roman,nu de catre firma . Astfel firma din UE este ok , dar cetateanul roman nu prea... [2] Cetateanul roman a conditionat achizitionarea masinii si de emiterea unei a doua facturi catre el persoana fizica (deci cu tot cu TVA). Aceasta factura ,firma din UE nu o va inregistra in contabilitate si nu o va incasa niciodata de la nimeni,dar ii va fi foarte utila cetateanului roman in tara... :thumbsup: In acest mod ambele parti sunt multumite si colaborarea continua... :thumbsup:

Deci tu zici ca aia de dincolo fac doua facturi? Una pe firma si alta pe persoana fizica. Imi e greu sa cred ca se complica in halul asta. Mai degraba romanul arunca factura originala si face alta falsa. O factura dincolo e o foaie scoasa la imprimanta, ce dracu.

Iar chestia cu plata facturii de catre om, iar e imposibila, de exemplu Australe nu accepta plati decat facute din contul firmei care cumpara masina. Nu poti sa platesti tu persoana fizica, si nici nu poti sa platesti cash.

Uite iti dau un exemplu simplu. Am cumparat mai demult o Laguna de pe autovit, luata de pe Australe. Mi-au dat si o factura din Franta, era nevoie de ea. Acum cand am cumparat singur masina de pe Australe, am descoperit ca pe factura (o foaie scoasa la imprimanta), sunt trecuti si km masinii. Pe factura de la Laguna, nu mai erau trecuti, pentru ca fusesera dati inapoi. Deci cu alte cuvinte era modificata, eliminasera km.

Edited by WLF

Eu fac comert intracomunitar cu alte marfuri si am si cativa cunoscuti care aduc masini. Povestea este valabila la achizitionarea de orice fel de marfuri din UE cand vanzatorul este persoana juridica iar cumparatorul persoana fizica si se doreste evitarea platii de TVA. In modalitatea mai sus descrisa factura capata si stampila in original castigand credibilitate.

Nu cunosc nimic despre "Australe" dar referitor la platile facute de catre persoane fizice iti pot spune ca noi incasam lunar destule plati de la asemenea persoane pe firma din UE pentru marfurile noastre. Acest sistem se practica demult la comertul cu alte produse in UE ,iar cei cu masini de aici au preluat ideea.

Nu cunosc nimic despre "Australe" dar referitor la platile facute de catre persoane fizice iti pot spune ca noi incasam lunar destule plati de la asemenea persoane pe firma din UE pentru marfurile noastre. Acest sistem se practica demult la comertul cu alte produse in UE ,iar cei cu masini de aici au preluat ideea.

bun, dar vinzatorii de buna credinta, spre exemplu delar-ii care vind si masini sh cu rulaj mic. accepta plati de la persoane fizice, din moment ce toata documentatia s-a facut pe persoana juridica?

Edited by muzica9

bun, dar vinzatorii de buna credinta, spre exemplu delar-ii care vind si masini sh cu rulaj mic. accepta plati de la persoane fizice, din moment ce toata documentatia s-a facut pe persoana juridica?

Cam jumatate dintre ei accepta pentru a nu pierde clienti ( concurenta ce vrei ...)

Iata dezlegarea "misterului" [1] Firma din UE de la care cumpara cetateanul roman face o factura catre un SRL din Romania si o inregistreaza in contabilitate. Aceasta factura va fi achitata de catre cetateanul roman,nu de catre firma . Astfel firma din UE este ok , dar cetateanul roman nu prea... [2] Cetateanul roman a conditionat achizitionarea masinii si de emiterea unei a doua facturi catre el persoana fizica (deci cu tot cu TVA). Aceasta factura ,firma din UE nu o va inregistra in contabilitate si nu o va incasa niciodata de la nimeni,dar ii va fi foarte utila cetateanului roman in tara... :thumbsup: In acest mod ambele parti sunt multumite si colaborarea continua... :thumbsup:

Si ce se intampla cu factura reala facuta pe SRL. Ea apare in baza de date , nu o sa fie verificari de la finante de aici?

Si ce se intampla cu factura reala facuta pe SRL. Ea apare in baza de date , nu o sa fie verificari de la finante de aici?

Nu stiu la care verificari te referi. Aici,in Romania te prezinti cu factura pe persoana fizica cu TVA-ul platit

Edited by Euu

Ma refeream la factura care a fost facuta catre SRL, cea reala, neamtul a inregistrat-o si apare in registrul intracomunitar. Daca cei de la finante de aici vad ca s-a emis o factura catre o firma din Romania, iar acea firma nu o inregistreaza nu o sa fie probleme?

Ma refeream la factura care a fost facuta catre SRL, cea reala, neamtul a inregistrat-o si apare in registrul intracomunitar. Daca cei de la finante de aici vad ca s-a emis o factura catre o firma din Romania, iar acea firma nu o inregistreaza nu o sa fie probleme?

Tot ceea ce se intampla referitor la SRL-ul din Romania nu este relevant intrucat acesta este "al nimanui". Prinde orbul,scoate-i ochii...

Salutare, am vazut urmatorul e39 525d aut http://www.autovit.ro/bmw-525-C23259219.html As dorii mai multe informatii referitor la modelul asta in special dezavantajele fiind automat,astept de la cei care au acelasi model sa-mi spuna cunsumul real si costurile intretinerea (cam 8mil filtre si ulei am inteles),daca o conectez pe tester inainte de cumparare se vede absolut orice problema sau putin mai mult decat la e36.. Multumesc anticipat.

I-am trimis un mail pe autovit si i-am zis ca masina la care m-am uitat eu nu corespunde anul de fabricatie(pe autovit era 2004 si pe realoem era 03/2004),ca de ce a pus alt an.......si la telefon tot cu amenintari...

Nu este finalul conversatiei.