Jump to content

Masini puse la vanzare in Romania

Bartolomeus

Recommended Posts

nu, chas3, tu nu m-ai inteles pe mine. Ce rost are sa-ti cumperi o masina pe care altcineva, un necunoscut, si-a personalizat-o el dupa placul inimii. Pentru mine asta nu conteaza si nu dau doi bani pe scrisul ala "Individual" daca n-a fost de noua a mea. Normal, cand ti-o cumperi de noua e altceva. Ti-o faci tu frumos cu ce lemn vrei, cusaturi, piele s.a.m.d.

E ca si cum ti-ai face un costum la comanda doar ca nu-ti vine bine.

Acelasi lucru il spuneam si eu: macar daca era individual sa fi avut si el un hi-fi individual, o clima in spate, etc... chestii care nu se gasesc pe orice e60 ... altfel nu-si merita banii

nu va mai luati de boldy..el nu are nici o vina. de vina e cererea de astfel de masini si clientii care le si cumpara. pentru ca d-nul boldy/boldi nu ar avea zeci de anunturi pe autovit si nu ar avea un rulaj asa de mare de masini daca nu le-ar si vinde. eu il felicit, speculeaza prostia si ingamfarea..la urma urmei, cine nu vrea 320d (318d), din 2008 (2006-2007) cu 80-100mii km (160-250mii km) la un pret de 12.000-13.000E..m-am uitat acum vreo 2 saptamani la o masina de-a lui mai in amanunt si am cautat una similara in germania, pe mai multe situri de profil, dar si la cateva autohausuri mai mici..o masina similara cu cea pe care o avea d-nul boldy/boldi la vanzare (respectand specificatiile date de acesta) costa cu minim 2500E mai mult in Germania, diferenta ajungand si la 5000E. Am presupus ca d-nul boldy/boldi nu a fost cinstit 100% si am cautat si o masina cu un an mai veche si cu vreo 100.000km in plus..si cea mai buna varianta gasita costa cu 1200E mai mult..deci, presupunand ca boldy ar primi un discount de 1000E la masina (poate chiar mai mult), adaugand cheltuielile de transport, deranjul cu aranjarea masinii (dat km inapoi, detailing interior-exterior etc..), am realizat ca d-nul boldy iese in pierdere la fiecare masina pe care o vinde..singurele modalitati prin care ar iesi in castig ar fi sa cumpere masini lovite si reparate (pretul este considerabil mai mic fata de o masina similara neimplicata in vreun accident) sau sa nu plateasca tva la cumpararea masinilor in germania. oricum..e tare d-nul boldy/boldi, eu il felicit.

sau sa nu plateasca tva la cumpararea masinilor in germania. oricum..e tare d-nul boldy/boldi, eu il felicit.

Pai da, s-a mai discutat, asta face, si el si altii de prin zona Cluj/Zalau. Dar nu le ia din Germania, le aduce din Franta sau Belgia.

"nu va mai luati de boldy..el nu are nici o vina." - exact, daca lumea e plina de prosti...de ce sa nu-i "arzi" ?:twoup:

"de vina e cererea de astfel de masini si clientii care le si cumpara. pentru ca d-nul boldy/boldi nu ar avea zeci de anunturi pe autovit si nu ar avea un rulaj asa de mare de masini daca nu le-ar si vinde. eu il felicit, speculeaza prostia si ingamfarea..la urma urmei, cine nu vrea 320d (318d), din 2008 (2006-2007) cu 80-100mii km (160-250mii km) la un pret de 12.000-13.000E..m-am uitat acum vreo 2 saptamani la o masina de-a lui mai in amanunt si am cautat una similara in germania, pe mai multe situri de profil, dar si la cateva autohausuri mai mici..o masina similara cu cea pe care o avea d-nul boldy/boldi la vanzare (respectand specificatiile date de acesta) costa cu minim 2500E mai mult in Germania, diferenta ajungand si la 5000E. " -------- exact, dar nu e singurul care vinde masini "ieftine si bune", doar ca la el ajuta mult pozele in plus fata de restu` :) Eu am tot spus ca-n Germania un 318 chel, doar ca avea 70 000 km, era 13 000 si ceva, acolo, in vara anului 2009 ...etc... :)

"Am presupus ca d-nul boldy/boldi nu a fost cinstit 100% si am cautat si o masina cu un an mai veche si cu vreo 100.000km in plus..si cea mai buna varianta gasita costa cu 1200E mai mult..deci, presupunand ca boldy ar primi un discount de 1000E la masina (poate chiar mai mult), adaugand cheltuielile de transport, deranjul cu aranjarea masinii (dat km inapoi, detailing interior-exterior etc..), am realizat ca d-nul boldy iese in pierdere la fiecare masina pe care o vinde..singurele modalitati prin care ar iesi in castig ar fi sa cumpere masini lovite si reparate (pretul este considerabil mai mic fata de o masina similara neimplicata in vreun accident) sau sa nu plateasca tva la cumpararea masinilor in germania. oricum..e tare d-nul boldy/boldi, eu il felicit. " -------- nu cred ca face cu tva...ca am inteles ca masinile sunt cam praf...eventual doar multi km dati inapoi...de lovite sau nu...nu stiu :twoup:

sau sa nu plateasca tva la cumpararea masinilor in germania. oricum..e tare d-nul boldy/boldi, eu il felicit.

Pai da, s-a mai discutat, asta face, si el si altii de prin zona Cluj/Zalau. Dar nu le ia din Germania, le aduce din Franta sau Belgia.

Sau asa...dupa ce-am vazut la numere...Belgia gramada, masini "ceas" cred :twoup:

Macar de le-ar lua fara TVA din Germania...macar ai lua o masina buna :twoup:

Edited by hornetb

Asta e de genul "bine a facut ca ti-a dat in cap la colt de strada, e vina ta ca umbli fara cutit/pistol/etc la tine pe strada". Tot vina ta e ca iti dispar si oglinzile, daca esti naiv si iti cumperi masina cu oglinzi asa meriti.

Nu nu, nu-i deloc de genul acesta...ce ziceam noi inseamna ca esti gutufan punand botu` ...ce zici tu e cu totul altceva...

Ce zicem noi e ceva de genu` "pierdut banii la alba neagra", ceea ce bine le face, daca-s prosti...ce zici tu e "furat pe strada", ceea e cu totul altceva...

Prima chestie presupune o intelegere total gresita a problemei...precum si o vointa clara a "prostului" ...ce zici tu e fara voia "victimei" :twoup:

Ai atitudinea asta pentru ca stii cateva chestii in plus despre masini si ti se pare ok ca cineva naiv sau cu putine cunostiinte in domeniu, sa ia teapa. Mai mult ca sigur daca iti luai vreo teapa de la photoshoparu` ala, nu vedeai asa situatia si te simteai pacalit. Bine, tu poti afirma ca "nu dom'le, ma impacam cu ideea si imi asumam fapta", dar sa fim seriosi, ai avea alta conceptie daca ai fi in cealalta barca.

Una peste alta, inselaciunea tot inselaciune e, nu trebuie sa se numeasca (,) caritas ca sa fie clasificata ca atare, alba neagra tot ilegala e, sa vinzi tuica in amalaj de whisky e ilegal, etc. Mai incercam cu un exemplu: te duci sa iti pui benzina, stiind ca tot omul ca la peco alimentezi. Bagi pompa si cand colo, apa in loc de benzina. Iar cand te duci sa te burzuluiesti la angajatii peco-ului, esti intrebat senin "de ce nu ai gustat dom'le inainte sa alimentezi?". Sau mai bine, imagineaza-ti un model de legislatie bazat pe "orice merge, daca ala care ia teapa nu e expert in domeniu".

Ai atitudinea asta pentru ca stii cateva chestii in plus despre masini si ti se pare ok ca cineva naiv sau cu putine cunostiinte in domeniu, sa ia teapa. Mai mult ca sigur daca iti luai vreo teapa de la photoshoparu` ala, nu vedeai asa situatia si te simteai pacalit. Bine, tu poti afirma ca "nu dom'le, ma impacam cu ideea si imi asumam fapta", dar sa fim seriosi, ai avea alta conceptie daca ai fi in cealalta barca.

Una peste alta, inselaciunea tot inselaciune e, nu trebuie sa se numeasca (,) caritas ca sa fie clasificata ca atare, alba neagra tot ilegala e, sa vinzi tuica in amalaj de whisky e ilegal, etc. Mai incercam cu un exemplu: te duci sa iti pui benzina, stiind ca tot omul ca la peco alimentezi. Bagi pompa si cand colo, apa in loc de benzina. Iar cand te duci sa te burzuluiesti la angajatii peco-ului, esti intrebat senin "de ce nu ai gustat dom'le inainte sa alimentezi?". Sau mai bine, imagineaza-ti un model de legislatie bazat pe "orice merge, daca ala care ia teapa nu e expert in domeniu".

Nu am deloc atitudinea asta "pentru ca stii cateva chestii in plus despre masini si ti se pare ok ca cineva naiv sau cu putine cunostiinte in domeniu, sa ia teapa" - am atitudinea asta pentru ca ce zicem noi e una, ce zici tu e cu totul asta.

Si apropo de asta, iti spun sincer si fara ironie ca nu ma pricep la masini, iar eu daca as vrea sa-mi cumpar o masina din Romania nu m-as duce singur sau cu altu` la fel de "cunoscator" ca mine :twoup: Deci n-as avea cum sa ma plang dupa aia ca am luat teapa. Daca as lua masina din RO, l-as lua pe prietenul ala al meu care se pricepe, care vede daca un element a fost vopsit sau nu...care vede daca s-a umblat pe la motor, daca a fost lovita sau nu...mai mult sau mai putin grav, etc...daca motorul "suna bine" sau nu...etc...ma rog, chestii in mare, pe care eu nu le-as vedea sau de care eu nu mi-as da seama, dar el da. Desigur, niciun om nu-ti poate garanta ca masina ce o iei e 100 % buna sau ca nu va pica nimic de pe ea dupa aceea. Dar unu` cat de cat priceput stie daca pretul e prea mic...si daca da...descopera cat de cat motivele...

Eu mi-am luat singur din Germania ca stiam de unde-mi iau, aveam incredere in tot...in omul ala, in cei care o vindeau, firma serioasa, etc...asa din tara n-aveam tupeu, ca habar n-am si intrat la categoria "am luat teapa" :)

"ai avea alta conceptie daca ai fi in cealalta barca. " - dupa cum ziceam mai sus, n-as fi avut cum sa fiu in barca gresita :) Pentru ca atunci cand te duci sa dai 10 000 + pe o masina, cred ca-ti permiti sa dai niste bani s-o verifici...daca chiar nu ai nicio cunostinta care se pricepe...

"Una peste alta, inselaciunea tot inselaciune e, nu trebuie sa se numeasca (,) caritas ca sa fie clasificata ca atare, alba neagra tot ilegala e, sa vinzi tuica in amalaj de whisky e ilegal, etc. " - absolut, omu` inseala, dar bine le face la prosti si naivi :twoup: Si aia cu "CARITAS" si-au meritat soarta, si aia de la alba neagra si-o merita...etc...

"Mai incercam cu un exemplu: te duci sa iti pui benzina, stiind ca tot omul ca la peco alimentezi. Bagi pompa si cand colo, apa in loc de benzina. Iar cand te duci sa te burzuluiesti la angajatii peco-ului, esti intrebat senin "de ce nu ai gustat dom'le inainte sa alimentezi?". - tu iar dai exemple aiurea, scuza-ma ca-ti zic...sau cel putin astea de pana acum, mai ales asta :twoup: Eu cand bag benzina...n-am de unde sa vad ce bag :twoup: Pe cand atunci cand te duci sa iei o masina care-i evident cu 2000 - 5000 mai ieftina decat tot ce e pe mobile.de, e totuna cu ce ar fi daca as baga benzina cu 2,5 ron L si dupa aia am pretentii sa fie super ok...in loc sa bag cu 5 ron L... :twoup:

Masina cand te duci sa o iei...o vezi...o poti verifica...pe cand benzina n-ai cum sa o verifici :twoup:

"Sau mai bine, imagineaza-ti un model de legislatie bazat pe "orice merge, daca ala care ia teapa nu e expert in domeniu"." - nu, legea (din pacate), intr-un stat de drept, trebuie sa protejeze "tot prostu`", dar daca legea n-o face...trebuie sa te protejezi singur...sa iei masuri :angry:

Geez, stai linistit, nu ma refeream ca esti vreun mecanic :twoup:

Ma refeream doar ca stii ca o masina trebuie verificata, etc.

In rest ce sa zic, mi-ai demolat efectiv toata explicatia ca inselaciunea e ilegala :)

"Ma refeream doar ca stii ca o masina trebuie verificata, etc" - pai scuza-ma, cand te duci sa dai 10 000 + pe o masina si nu stii ca trebuie sa o verifici, inseamna ca esti tampit :) Ma rog, pentru mine 10 000 E e o suma...pentru altii sunt convins ca e ca si cum ar fi pentru mine o masina de 2000 E...zici "da-o dracu, ca-i ieftina" ...deci inteleg un tip care-si permite...sa n-o verifice, asumandu-si riscurile, dar cand iti iei o masina de 2000 E sau de 10 000 E, acesti bani fiind pentru tine "o suma" ...cu sensul de "ceva bani" :twoup: ...atunci obligatoriu o verifici :twoup:

"In rest ce sa zic, mi-ai demolat efectiv toata explicatia ca inselaciunea e ilegala :twoup:" - e ilegala, dar e cam grea demonstrarea acestei infractiuni in aceasta situatie, ca sa nu mai vorbim de condamnarea ei :twoup:

Ca sa nu mai reamintesc de exemplele pe care le dai tu :twoup:

Bine, asta nu o sa se intample foarte curand spre niciodata, sa fie condamnat samsarul. Ziceam asa, pe topicul asta, ca stim cu totii ca masinile sunt pocnitori, dar totusi tu il stimezi pe gainar. In fine, fiecare cu orientarile lui, tu il poti felicita, dar eu n-am pentru ce, nici macar pentru photoshop-uri pentru ca sunt de facute mantuiala majoritatea.

Bine, asta nu o sa se intample foarte curand spre niciodata, sa fie condamnat samsarul. Ziceam asa, pe topicul asta, ca stim cu totii ca masinile sunt pocnitori, dar totusi tu il stimezi pe gainar. In fine, fiecare cu orientarile lui, tu il poti felicita, dar eu n-am pentru ce, nici macar pentru photoshop-uri pentru ca sunt de facute mantuiala majoritatea.

Pai "il stimez" asa amuzat, ironic...ca ma bucur ca arde prostovani :twoup: Ca am boala pe ei de cand mi-a zis ala in targ, cand eram cu fosta masina, prin 2008...170 000 km reali la bord...si-mi ziceau multi ca "super masina, dar are multi km" ...si plecau :)

Si normal ca ma bucur cand omu` arde gutufani, bravo lui :) Mai da-i in plm de prosti :twoup:

Pozele mi se par ok, dar nu-s expert in photoshop...oricum masinile arata super in poze :twoup: