Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

probleme schimbare antigel

nath

Recommended Posts

salut,

m-am decis sa schimb antigelul pt ca am observat ca nu prea mai era in vasul de expansiune...

stiu ca trebuie scos tot lichidul vechi, dar neavand rampa sa il scot si pe cel din motor, am zis ca il schimb decat pe cel din vas...

am desfacut stutul ala pe unde iese apa din radiator si a inceput sa curga antigelul vechi, dar am impresia ca a cazut si un fel de siguranta cu dimensiunile de maxim 1x1cm(poza atasata) si nu stiu de unde a cazut...

si inca ceva...stiu ca toata cantitatea de antigel (radiator + motor) e de 6-6,5 litri...dar mie nu mi-au intrat decat vreo 2,5....stie cineva de ce?

mentionez ca am un e36 316 din '95...

multumesc anticipat de ajutor

in primul rand, vezi ca radiatorul are un surub de plastic in partea de jos stanga prin care se poate scurge lichidul din instalatie.

surubul e nr 9 din diagrama.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Seda...iator/radiator/

ai putea sa faci in asa fel incat botul masinii sa fie ceva mai jos ca si lichidul din motor sa se scurga aproape in intregime.

in primul rand, vezi ca radiatorul are un surub de plastic in partea de jos stanga prin care se poate scurge lichidul din instalatie.

surubul e nr 9 din diagrama.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Seda...iator/radiator/

ai putea sa faci in asa fel incat botul masinii sa fie ceva mai jos ca si lichidul din motor sa se scurga aproape in intregime.

ala este cel pe care l-am desfacut si eu si pe acolo a curs lichidul...

nici in schema asta nu vad sa fie vreo siguranta ceva...ma poate ajuta cineva sa-mi spuna de unde este? daca este de la radiator sau zone adiacente?

cat despre a doua chestie, am suspensii sport si botul este putin lasat spre fata (nu stiu daca este indeajuns, dar...)...sper sa se mai goleasca vasul ca sa mai pot completa macar pana la 4 litri pusi de mine...

salut,

m-am decis sa schimb antigelul pt ca am observat ca nu prea mai era in vasul de expansiune...

stiu ca trebuie scos tot lichidul vechi, dar neavand rampa sa il scot si pe cel din motor, am zis ca il schimb decat pe cel din vas...

am desfacut stutul ala pe unde iese apa din radiator si a inceput sa curga antigelul vechi, dar am impresia ca a cazut si un fel de siguranta cu dimensiunile de maxim 1x1cm(poza atasata) si nu stiu de unde a cazut...

si inca ceva...stiu ca toata cantitatea de antigel (radiator + motor) e de 6-6,5 litri...dar mie nu mi-au intrat decat vreo 2,5....stie cineva de ce?

mentionez ca am un e36 316 din '95...

multumesc anticipat de ajutor

nu cred ca are nici o legatura cu masina acel plastic.

nu cred ca are nici o legatura cu masina acel plastic.

asta speram si eu...dar avand in vedere ca e tot albastru, la fel ca dopul robinetului de scurgere si l-am observat dupa ce a inceput sa curga lichidul (recunosc ca nu am inspectat locul de sub masina inainte de a da drumul la lichid)...

inca o problema...azi am plecat cu ea la servici (distanta relativ scurta: drumul taberei - apaca), mers normal, fara ture...

daca pana acum nu-mi trecea sub nicio forma acul de temperatura de jumate, acum pe o distanta asa scurta a ajuns pe rosu...

care poate fi problema?

inca o problema...azi am plecat cu ea la servici (distanta relativ scurta: drumul taberei - apaca), mers normal, fara ture...

daca pana acum nu-mi trecea sub nicio forma acul de temperatura de jumate, acum pe o distanta asa scurta a ajuns pe rosu...

care poate fi problema?

mai trebuie sa o si aerisesti un pic dupa ce bagi antigelul ..

si plasticul ala nu are lagatura cu radiatorul sau cu ceva de la masina