Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Miroase puternic a motorina HELP..

Renzzo76

Recommended Posts

daca poate cineva sa ma ajute cu vreun sfat, am un 318D e46 05/2002 si a inceput sa se simta miros de motorina doar in exterior, iar azi cand am ridicat capotam-a lovit un val puternic de miros de motorina...ce poate sa fie??

precizez ca tot azi am mers timp de o ora numai cu viteza 1-a din cauza unui accident, formandu-se coada mare de masini nu am avut incotro...

HELP... :twoup:

Cu mototrina din rezervor cum stai? Nu a scazut mai mult decat trebuie? Nu stiu ce sa-ti zic...motorina miroase prea strident ca nu e volatila, doar daca intra in contact cu o suprafata calda/fierbinte sau daca este intinsa pe suprafete mari. E strident mirosul? Probabil o scurgere ceva. Ridica masina si uite-te atent la tot traseul de la rezervor pana la filtru si pompa de motorina, daca ai scurgeri sigur vei observa praful amestecat cu motorina, apoi acelasi lucru sub capota la pompa de inalta presiune rampa si injectoare.

Cu mototrina din rezervor cum stai? Nu a scazut mai mult decat trebuie? Nu stiu ce sa-ti zic...motorina miroase prea strident ca nu e volatila, doar daca intra in contact cu o suprafata calda/fierbinte sau daca este intinsa pe suprafete mari. E strident mirosul? Probabil o scurgere ceva. Ridica masina si uite-te atent la tot traseul de la rezervor pana la filtru si pompa de motorina, daca ai scurgeri sigur vei observa praful amestecat cu motorina, apoi acelasi lucru sub capota la pompa de inalta presiune rampa si injectoare.

salut...mersi pt raspunsul prompt,....am urcat-o pe cric si m-am uitat sub ea acum...este mozolita toata de motorina cu prraf.. :twoup:...cand am ridicat capota si am dat jos capacele de deasupra motorului am vazut vreo 2 furtune cu tesatura pe deasupra umede...cred ca sunt de presiune dupa cum arata....

ps. nici nu prea mai trage motoru... :)

furtunele retur motorina de la injectoare :twoup: schimba-le!

se gaseste la metru furtunul si se taie pe marime! ai grija cand scoti "T-urile" de la injectoare in care intra furtunele sa nu le rupi fiindca gasesti foarte greu la bucata si pe original vine doar setul complet!

chill.. asta e o problema generala la diesel ... adica sunt prea coapte furtunele si cedeaza! in 15min nu ai ce face si ai rez problema!

Edited by CuzKo

furtunele retur motorina de la injectoare :) schimba-le!

se gaseste la metru furtunul si se taie pe marime! ai grija cand scoti "T-urile" de la injectoare in care intra furtunele sa nu le rupi fiindca gasesti foarte greu la bucata si pe original vine doar setul complet!

chill.. asta e o problema generala la diesel ... adica sunt prea coapte furtunele si cedeaza! in 15min nu ai ce face si ai rez problema!

mersi pt sfat...

acum e tarziu dar maine ami fac de lucru...sper sa gasesc furtunele si sa ma descurc sa le schimb...

o sa las un mesaj daca am reusit.. :twoup:

Edited by Renzzo76

Apropo de furtunele de retur (care la mine ma aveau o chemare si o pateam si eu), vroiam sa stiu daca pe retur se face presiune ?

Sunt tentat sa le inlocuiesc cu acelasi tip de furtun care vine la vacuum, iar intre ele este o mica mica diferenta de diametru interior.

furtunele retur motorina de la injectoare :) schimba-le!

mersi pt sfat...

acum e tarziu dar maine ami fac de lucru...sper sa gasesc furtunele si sa ma descurc sa le schimb...

o sa las un mesaj daca am reusit.. :twoup:

am rezolvato...am cumparat furtun de retur la metru si furtun de 8 pentru alea 2 din plastic, care ies din filtru si le-am prins cu coliere...multumesc din nou

ps. toate erau prajite.....