Jump to content

Cum fac masina sa tina directia?

r0n1n

Recommended Posts

De vreo 2 luni masina nu mai tine directia drept, banuiesc ca de la numeroasele gropi luate, jantele sunt acum patrate.

Adica dc merg drept si iau mainile de pe volan trage fie stanga fie dreapta.

Dc indrept si echilibrez rotile de pe fata se rezolva sau trebuie facuta si geometria?

Edited by r0n1n

asta la mine se rezolva cu schimbarea bucselor de pe brate. asta e primul semn ca s-au inmuiat prea mult, cand soseaua e inclinata pe o parte masina trage in partea respectiva, gropile de asemenea imi influenteaza directia cand bucsele sunt duse. faci o verificare a suspensiei si iti vor spune ce trebuie schimbat pt siguranta banilor investiti cu cap.

Bucsele de la bascula le-am schimbat recent iar alte probleme de suspensie sau articulatie nu sunt.

Dilema mea este dc se rezolva problema doar prin indreptarea si echilibrarea rotilor fata sau trebuie facuta si geometria.

nu stiu sigur, dar de obicei nu. atata timp cat nu se umbla la directie.

LE: ma refer ca nu trebuie facuta si geometria neaparat, daca nu se umbla la directie, dar de rezolvat poate se rezolva doar prin indreptarea rotilor.

Edited by increatul

Indreapta jentile si dupa aia fa geometria...in mod normal...daca ai probleme la articulatie nu or sa-ti faca geometria...daca nu ai probleme la articulatie dupa indreptatul jantelor si geometrie nu ar trebuii sa mai ai probleme

De la roti nu ar trebui sa vibreze volanul?

roti dezechilibrate spate produc vibratii de la o anumita viteza in sus, pe fata vibratiile se simt si in volan.

geometria alterata face in general sa iti traga directia intr-o singura parte nu in ambele aleatoriu.

la mine asa s-au manifestat problemele astea.

La mine nu trage numai intr-o singura parte, in functie de drum, trage cand stanga cand dreapta.

Rotile sunt fata 225/45/17, spate 245/40/17.

Caseta stiu ca are legatura cu jocul din volan, ceea ce eu nu am.

Edited by r0n1n

La mine nu trage numai intr-o singura parte, in functie de drum, trage cand stanga cand dreapta.

Rotile sunt fata 225/45/17, spate 245/40/17.

Caseta stiu ca are legatura cu jocul din volan, ceea ce eu nu am.

caseta are legatura cu jocul in volan daca sunt si rotile dezechilibrate mult sau cauciucurile strambe.

cel mai bine iti zice un mecanic cand "o sa trage de roti" unde ai joc dar incearca sa pui roti pe 16 si cu 205 latime si ne spui cum se comporta pe acelasi drum pe care ai sesizat fenomenul de :

Tramlining- = tendinta masinii de a urma denivelarile drumului, devenind astfel instabila lateral; cu cat latimea pneului e mai mare, cu atat efectul e mai vizibil/puternic .

arunca un ochi aici

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=30023

La problemele de directie, nu ar trebui sa traga masina doar in stanga sau doar in dreapta?

Si pe drumurile noastre nu prea ai cum sa tii masina drept... Nici eu nu reuseam acest lucru, chiar dupa ce am facut geometria anul trecut...

Da o fuga la AutoSoft si vezi care e problema,aia de acolo sunt niste profesionisti!

Profesionisti??? :twoup:)) sunt cei mai varza, am fost acum 2 luni sa-mi fac geometria la ei dupa ce am schimbat cate ceva pe la directie si nu au fost in stare sa mi-o faca calumea, prima oara tragea dreapta, m-am intors la ei, m-am luat cu vrajeli cu greutatea jantei... etc mi-au schimbat rotile intre ele... la fel, tot tragea dreapta, am mai revenit de vreo 2 ori dar degeaba. Pana la urma am facut-o la Sama, mult mai scump dar macar au facut-o calumea.