Jump to content

Vibration Absorber 30Hz

Recommended Posts

Stie cineva daca exista vre-un silicon sau solutie pt a lipii aceasta piesa ? eventual care sa reziste la fluctuatii de temperatura ....cat este de importanta ? pot merge si fara ea ? sunt atat de zgarcit incat nu dau 70 euro pe o bucata de fonta imbracata in cauciuc ..... :) ..... cu banii astia prefer sa-mi fac revizia la masina ..... :)

Din cauza acestei piese rupte se aude un zgomot metalic sub masina, multi mecanici mi-au spus sa schimb bucsile rotilor spate, rulmentul de la cardan sau probleme cu cardanul chiar banuiau cutia automata :twoup: ,am vazut topicuri pe forum deschise de diferiti useri cu automate care se plangeau de aceleasi simptome , fara piesa asta prinsa pe toba nu se mai aude absolut nimic .......

http://img38.imageshack.us/img38/4120/79565456.jpg

http://img149.imageshack.us/img149/3213/38982497.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/5855/09072010004.jpg

http://img641.imageshack.us/img641/1196/09072010002.jpg

http://img13.imageshack.us/img13/9123/09072010003.jpg

Edited by edy1092

si cum ti se manifeste sunetul ? ca un huruit cand accelerezi in intervalul de cuplu ?

da ! era un huruit metalic, dar nu facea mereu .... se auzea un zanganit cand bagam masina in garaj cu spatele si loveam cu rotile spate in bordura( eu bagam mana in foc, ca sunt bucsile de sub pragurile spate), se mai auzea cand puneam frana brusc sau cand treceam peste denivelarile din asfalt dar niciodata nu se auzea cand acceleram ci doar atunci cand deceleram .

Primul zgmot l-am auzit iarna la temperaturi sub -5 grade....cand plecam dimineata si acceleram foarte foarte usor pana in 1300 ture si luam piciorul de pe acceleratie se auzea acel zgomot metalic , ma dispera, de un an jumate ma chinui sa gasesc de unde vine acel huruit .....

Acum inteleg, dupa ce am descoperit aceast atenuator de vibratii ca huruia doar cand intra evacuarea in vibratii .... este dezlipit, nu consider ca improvizez, exista adezivi ce sudeaza tabla aia de cauciuc .... la fel a si fost facut

Edited by edy1092

Las-o naibii de treaba, nu tine nici mama adezivului acolo. Cauciucul ala a fost turnat acolo, nu lipit.

Zona este extrem de solicitata la vibratii, ca asta si face piesa, preia vibratiile. Nici macar legata cu sarma nu merge. S-ar putea sa tina, dar piesa nu-si mai indeplineste rolul daca contactul intre placa metalica si cauciuc nu este perfect.

Nu te mai zgarci si ia o piesa noua sau macar una SH daca nu-ti permiti noua.

Daca nu stiti voi ca exista un adeziv , asta nu inseamana ca nu exista .... AM REZOLVAT

Rog un moderator sa stearga acest topic ma f** in el de fier .... a fost greseala mea ca intreb pe bmwclub, orice as intreba pe acest forum oricum nu gasesc rezolvare la nimic NICIODATA ....

Edited by edy1092

Inca unul care incurca forumul cu un service :twoup: .

Esti destul de mare ca sa intelegi ca un forum este doar un loc unde oamenii socializeaza, schimba impresii, isi dau cu parerea. De aceea acest gen de activitate se si numeste social networking.

Forumul nu este nici Mafalda, nici service, nici manual de reparatie, nici prospect de utilizare, nici mama omida! Cand vei pricepe bine treaba asta, viata ti se va parea mai frumoasa :) .

Pana atunci insa, ai mare grija la limbaj si la tonul folosit. Asa cum in viata reala ti se intoarce spatele daca te ratoiesti aiurea, si pe un un forum ti se poate inchide usa-n nas.

Mai bine ti-ai face treaba de moderator, te-am rugat sa stergi acest topic cu un scop, forumul asta asa cum ai specificat si tu nu este mafalda, haide sa-i lasam se chinuie cu aceasta problema toti prorpietarii de automate ca numai eu stiu vre-o 10 ce se plang de sunete metalice pe sub masina .....

Cat despre solutia voastra de a cumapara 1kG DE FIER imbracat in CAUCIUC ma ducea si pe mine capul sa-l cumpar de nou .... eu am intrebat altceva, daca stie cineva vre-un adeziv !..... am inteles , nu stie nimeni .... intre timp am lipit, am montat, am rezolvat ....

Multumesc !

Edited by edy1092

am observat si eu ca de ceva vreme sunt sanctionati aia care se supara ca sunt luati la misto... si nu aia care fac misto... keep up the good work

probabil ca ar trebui tratat ca atare acest aspect...

Edited by Rhaziel

Treaba mea ca moderator este sa am grija ca niciun individ sa nu se dea in stamba, asa cum ai incercat tu.

Nu poti solicita stergerea unui topic. Topicurile raman pentru posteritate.

14. Mesaje. In momentul in care v-ati inregistrat pe bmwclub.ro, tot ceea ce postati public devine proprietatea acestui forum. Dreptul de autor si responsabilitatea continutului va apartine, dar in momentul in care benevol ati postat aici public, mesajele devin proprietatea bmwclub.ro. Nu cereti sa va fie sterse mesajele sau conturile pentru ca asta nu se va intampla, cu exceptia cazurilor justificate (ex: posturi dublate din greseala). Daca acest lucru nu va convine, sunteti invitati sa nu postati nimic.

Referitor la problema ta, am incercat sa-ti explic ca piesa aceea este extrem de solicitata la vibratii (doar de aceea e pusa acolo, sa amortizeze vibratiile intr-o zona cu multe vibratii) si ca niciun adeziv nu va rezista prea mult. In fabrica piesa a fost turnata, nu lipita.

In final zici ca ai lipit piesa totusi. Cu ce anume?

am observat si eu ca de ceva vreme sunt sanctionati aia care se supara ca sunt luati la misto... si nu aia care fac misto... keep up the good work

probabil ca ar trebui tratat ca atare acest aspect...

Sunt sanctionati doar cei care se supara ca vacarul pe sat si devin mitocani sau se apuca sa jigneasca.

Cred ca ai observat ca misto-urile apar doar cand apare cineva cu niste pretentii absurde. Daca la un misto nevinovat se raspunde cu o mitocanie sau o jignire, este cat se poate de clar cine va fi sanctionat. Nu poti sanctiona o simpla gluma si nici nu poti tolera o jignire.

Mai bine ti-ai face treaba de moderator, te-am rugat sa stergi acest topic cu un scop, forumul asta asa cum ai specificat si tu nu este mafalda, haide sa-i lasam se chinuie cu aceasta problema toti prorpietarii de automate ca numai eu stiu vre-o 10 ce se plang de sunete metalice pe sub masina .....

Cat despre solutia voastra de a cumapara 1kG DE FIER imbracat in CAUCIUC ma ducea si pe mine capul sa-l cumpar de nou .... eu am intrebat altceva, daca stie cineva vre-un adeziv !..... am inteles , nu stie nimeni .... intre timp am lipit, am montat, am rezolvat ....

Multumesc !

cred ca cel mai elegant era sa postezi aici cum ai rezolvat...