Jump to content

motor de 2,5l-192CP pe seria 8?

jak

Recommended Posts

Sunt pe cale de a cumpara un 850 cu motorul ''distrus" si as vrea sa-i fac un ''transplant de inima'' cu un motor mai mic, dar zic eu destul de puternic(192 CP , nu-s deloc putini !), voi ce parere aveti ? dpdv mecanic , este posibil cu usurinta?

va multumesc anticipat!

Seria 8 a mai fost numita "the sporty E34". Deci probleme nu o sa ai. Mi se pare un compromis bun intre look shi consum/performantza.

119354[/snapback]

itzi mulumesc mult !:blink: sa inteleg din raspunsul tau ca s-ar mai potrivi si alte cateva piese( ...ici-colo...) ? ar fi minunat, ca s-asa e foarte rar ca model pe la noi...

• 4 weeks later...
pacat ?! ... ai idee cat poate consuma un motor de 5000cc ?... minim 25L/100Km , in oras... intradevar, diesel pe seria 8, e un pic exagerat ; totusi deja m-am apucat sa montez motorul de 2,5L(192cp)... in 2-3 saptamani e gata ! vedem atunci daca motorul asta reuseste s-o traga bine (e drept, e un pic cam grea...)

mi se pare ceva de genul Bugatti Veyron cu motor de Golf 2.0tdi. adica daca iti iei seria 8 iti iei pt prestigiu care implica caroserie +motor.Daca vrei consum , motorul de 2400 e pe E34 care e o masina f buna de altfel.Dar nu atat de exclusivista ca si seria 8.Daca in schimb ti s-a stricat v12-le sau ai gasit o caroserie fara motor , atunci la seria 8 eu zic ca 192 cp sunt suficienti pt a te deplasa linistit fara sa te faci de ras ..are 1900kg. rezulta de aici 9.8 kg/cp --spre comparatie 320d de 150cp are 1500kg aproximativ deci 10kg/cp si o acceleratie de 8,9s 0-100km/h. :blink: deci tot pe acolo se va incadra si seria 8 cu motor de 2.5i.E posibil sa fie chiar mai bine deoarece motorul de 2.5 e mai usor decat cel de 5 l.Bafta Edited by Cosminbad

asta e ...daca omul asta a putut sa puna a pus.Ceea ce vad eu e ca toate seria 8 au motoare lipsa ? se strica sau le folosesc la altceva ...care e explicatia ?

131551[/snapback]

CONSUMA INCREDIBIL DE MULT !!! de stricat... nu prea se strica...Sper sa traga bine si cu cei 192cp , mai pui ceva calutzi si din filtru sport, evacuare(a ramas cea dubla si f mare in diam.)... ce sa mai, abia astept s-o termin. Deja am un client pt ea, nici macar nu m-am apucat bine...

daca motorul chiar e distrus go on, dar daca motorul e bun si faci asta pentru consum atunci mai bine cumparati un seria 3 sau 5 cu motorul asta, si nu ucide unul din putinele exemplare ramase de seria 8. ai mila!!

131810[/snapback]

:blink: nu , nu e grav... i-a iesit doar o biela prin bloc ... :)

• 3 months later...
mi se pare ceva de genul Bugatti Veyron cu motor de Golf 2.0tdi. adica daca iti iei seria 8 iti iei pt prestigiu care implica caroserie +motor.Daca vrei consum , motorul de 2400 e pe E34 care e o masina f buna de altfel.Dar nu atat de exclusivista ca si seria 8.Daca in schimb ti s-a stricat v12-le sau ai gasit o caroserie fara motor , atunci la seria 8 eu zic ca 192 cp sunt suficienti pt a te deplasa linistit fara sa te faci de ras ..are 1900kg. rezulta de aici 9.8 kg/cp --spre comparatie 320d de 150cp are 1500kg aproximativ deci 10kg/cp si o acceleratie de 8,9s 0-100km/h. :blink: deci tot pe acolo se va incadra si seria 8 cu motor de 2.5i.E posibil sa fie chiar mai bine deoarece motorul de 2.5 e mai usor decat cel de 5 l.Bafta

131562[/snapback]

fratelo 2.5 ala trage bine o masina de 1400kg gandestete ca are doar 240nm fata de 460nm cat dezvolta v12-le, omu isi v-a da seama ca are intradcevar 192 de cai dar sunt mai degraba ponei pusi pe 8, ca sa nu mai zic de grupul 8-ului foarte luuuung 3.08 daca a fost automata. Mie unu imi pare un fel de blasfemie chestia asta dar in fine, e doar parerea mea.

pai si daca motorul e "distrus", atunci ati dori sa ramana 8-ul cu motorul de 5 litri si sa stea in paragina in parcare sau in garaj?? Mai bine 192 de cai decat un V12 "mort", si in plus unde s-ar putea gasi alt motor de 5 litri original pt seria 8, ca in zilele noastre gasim motoare de 5l doar la M sau modele de seria 7 :blink: :). Oricum, succes cu transplantul si parerea mea e ca e mai bine sa circuli cu un 8 cu 192 de cai decat sa il tii in fata blocului de frumusete fara sa te bucuri de el, parerea mea :) :)

• 4 weeks later...
Sunt pe cale de a cumpara un 850 cu motorul ''distrus" si as vrea sa-i fac un ''transplant de inima'' cu un motor mai mic, dar zic eu destul de puternic(192 CP , nu-s deloc putini !), voi ce parere aveti ? dpdv mecanic , este posibil cu usurinta?

va multumesc anticipat!

119343[/snapback]

Pui si niste poze sau ai deschis topicul doar de dragul discutiilor ???? fara suparare !!!

VREMMMM POZEEEE CU MASINA !!! :blink:

• 1 month later...
masina a plecat demult in Rep. Moldova :blink: ...oricum nu recomand acesta operatie...in fine , nici nu au apucat baietii s-o termine bine... motorul care mi l-au pus ,se pare ca tot nu era in ''toate mintile lui''...poze parca aveam intr-un telefon...

oricum era o idee proasta de la inceput , daca tineai mortis sa schimbi motorul treb sa te gandesti si la taxe si impozite... impozitul era vreo 1500E ca popa asigurarea nu mai vb ...mai bine pastrai motorul de 5000 v12 macar sa sti pt ce platesti atataaa , iar de omologat motorul mai mic nu se putea poate doar cu ceva aranjamente valoarea maxima este cu 1.6X mai mica sau mai mare deci de la 5000 la 3125 probabil puteai sa pui un motor de 3500 sau un motor s52 m3 de 3.2l si 321 cai