Jump to content

Taxe vamale U.S.A.

iuli_dizzy

Recommended Posts

Masina a fost produsa pt USA sau pt Europa? Daca a fost produsa pt USA nu are certificat eur1 si atunci taxa e asa cum zicea si Calin, 30% din valoarea de catalog. Daca a fost produsa in Germania pt Europa, dar cuiva i-a placut si a importat-o in USA, ar trebui sa aiba certificat eur1 si atunci e ca si cum ai aduce-o din Germania.

O intrebare... Cat te-ar costa transortul? si mai ales... CUM o transporti de acolo?

nu e pus la misto site-ul. stiu pe cineva din Chicago care a luat de la ei masina

119461[/snapback]

Ma rog, se poate, nu stiu ce sa zic. Una e sa iei direct de la sursa, si alta sa iti livreze cineva masina prin posta cu actele in torpedou.....

Oricum de cumparat mai trebuie sa astept pina la anu'.....iar pina atunci imi iau viza de tranzit C1/D.Daca ajungi odata in America cu viza asta iei usor viza turistica.

Viza C1/D e pentru personalul de pe nave.Am deja 2 prieteni care o au.

119466[/snapback]

Ma amuz teribil cand te aud ca se ia usor viza turistica daca ai o viza de tranzit. Nu are legatura una cu alta. Iar daca iei viza C1/D si nu te duci pe vas pe perioada pe care este emisa, e si mai greu sa primesti alt fel de viza.

Daca eu stiu persoane care au luat viza turistica dupa ce au ajuns prin America cu viza de tranzit(eu ma refer la marinari...la alte categorii nu stiu daca o acorda asa usor).Si majoritatea companiilor de crewing prefera sa iti dea actele necesare sa iti iei viza C1/D, chiar daca nu o folosesti intr-un voiaj...e mai bine sa o ai in caz ca nava se stie ca ajunge si prin state.

Daca eu stiu persoane care au luat viza turistica dupa ce au ajuns prin America cu viza de tranzit(eu ma refer la marinari...la alte categorii nu stiu daca o acorda asa usor).Si majoritatea companiilor de crewing prefera sa iti dea actele necesare sa iti iei viza C1/D, chiar daca nu o folosesti intr-un voiaj...e mai bine sa o ai in caz ca nava se stie ca ajunge si prin state.

119477[/snapback]

Daca tu vrei doar sa o pui in pasaport, fara sa ajungi pe vas la munca (pentru ca asta e motivul pentru care se dau C1/D), data viitoare cand vei cere alt tip de viza vei avea 99% sanse sa fi refuzat. Daca ceri tranzit fara sa faci nici un tranzit, pierzi multa credibilitate.

Daca iti pui viza C1/D, mergi la munca pe perioada in care iti este contractul pe vas, si apoi incerci sa iei turistica, sansele de a lua B1/B2 vor fi cu .... 0.01% mai mari. :blink:

Am 2 persoane cu viza C1/D valabila pana in 2008 care au fost refuzate la ambasada cu viza H2B, pe motiv ca asa a vrut muschiu consulului respectiv......

pai viza H2B e pentru muncitori sezonieri.....nu e turistica....oricum nu e locul aici sa ne certam pe vize.....

119482[/snapback]

Nu conteaza ce fel de viza este. Este vorba de un statut: turist, muncitor sezonier, schimb cultural etc. Se discuta de schimbarea statutului, viza e doar "o chestie frumos colorata" care te ajuta sa intri si sa iesi.

Ideea e sa nu iti faci o parere falsa despre cum merg lucrurile. Multi cred ca au gasit smecheria cu care sa isi puna lejer viza, asta am avut impresia din ce ai scris.

Sa revenim la topic.....