Jump to content

centura

b3b3lusha

Recommended Posts

Foarte naspa accidentul si masina ciufulita....eu am avut doua accidente niciunul din vina mea si nu am purtat centura...daca o purtam la primul imi rupea gatul si muream pe loc iar la cel de-al doilea imi afecta foarte tare ca era proaspat operata. Si acum conduc un BMW (nu pe cel cu care am avut al 2lea accident) cu destul de multi cai si o capacitate cilindrica destul de mare pentru o fata dar sa stiti ca si daca merg in localitate sau in afara ei tot nu imi pun centura...in schimb mai reduc viteza....

Acum daca tot ai deschis topicul , nu doresti sa detaliezi despre cele 2 accidente , ce masini au fost implicate , de ce nu si poze , ca sa stim si noi de ce sa ne ferim , sa invatam din greselile altora .

E bine ca ai scapat .

sa nu mai purtam centura ? la e36 tot asa viteaz ma vedeam si eu pana mi-a iesit o solenza in fata la 100 daca nu tineam strans covrigul imi luam zborul prin parbriz ,de atunci nu mai sufar de comoditate si o pun , asa ar trebui sa faci si tu ,nu e un moft ,e chiar sexy o fata cu centura si sus si jos :twoup:)))

exista cazuri si cazuri.

eu port tot timpul centura, este buna dar nu totdeuna.

ex de caz: un prieten se ducea la munte in al sau golf 3, viteza cam 80 in serpentine, nu a mai luat curba si a intrat intr-un copac. lovitura a fost frontala, pasagera din dreapta a scapat cu cateva zgarieturi, si el a scapat ca prin minune.

nu purta centura, a tinut strans volanul, de la lovitura a ajuns pe bancheta spate (a ajuns "pe sus"), iar in locul soferului statea motorul (o parte din el).

daca purta centura avea cel putin picioarele zdrobite.

masinile noi sunt facute in asa fel (bineinteles, la o anumita limita de viteza) ca habitaclul sa ramana cat mai intact.

• 3 weeks later...
exista cazuri si cazuri.

eu port tot timpul centura, este buna dar nu totdeuna.

ex de caz: un prieten se ducea la munte in al sau golf 3, viteza cam 80 in serpentine, nu a mai luat curba si a intrat intr-un copac. lovitura a fost frontala, pasagera din dreapta a scapat cu cateva zgarieturi, si el a scapat ca prin minune.

nu purta centura, a tinut strans volanul, de la lovitura a ajuns pe bancheta spate (a ajuns "pe sus"), iar in locul soferului statea motorul (o parte din el).

daca purta centura avea cel putin picioarele zdrobite.

masinile noi sunt facute in asa fel (bineinteles, la o anumita limita de viteza) ca habitaclul sa ramana cat mai intact.

Las-o usor cu exagerarile ca la 80 la ora nu-ti ajunge motorul in habitaclu.

Eu unul prefer sa-mi pun centura din mai multe motive:

1) siguranta mea, la primul(si ultimul accident) am strambat volanul de l-a luat dreq.(si nu aveam decat 50-60 la ora). PS: dar departe de a ajunge motorul in habitaclu

2) sa scam de politai care debia ma astepta sa-mi dea amenda

3) sa scap de beepaitul ala enervant

Eu de obicei nu purtam centura in oras dar...

Am facut mai multe accidente(minore si unu baban),din care doar la 1 am fost vinovat(minor).

De fiecare data centura si-a facut datoria si m-a scos teafar cu 1 singura exceptie:

Eram primul la semafor,s-a facut verde si am plecat ca tot omul.Am fost izbit in lateral(partea mea,usa-roata fata) de un Hyunday SantaFe care

a trecut pe rosu.Era un colonel de politie mort de beat.Ca idee eu am fost aruncat in partea dreapta iar pe locul soferului era intrat ala cu jeepu pana la schimbator.Volan turtit ,usa facuta ferfelita si intrata in scaunu soferului si facut si ala varza.

Acum..tot timpul port centura si cu Dumnezeu inainte :twoup:

Edited by alexnos

Foarte naspa accidentul si masina ciufulita....eu am avut doua accidente niciunul din vina mea si nu am purtat centura...daca o purtam la primul imi rupea gatul si muream pe loc iar la cel de-al doilea imi afecta foarte tare ca era proaspat operata. Si acum conduc un BMW (nu pe cel cu care am avut al 2lea accident) cu destul de multi cai si o capacitate cilindrica destul de mare pentru o fata dar sa stiti ca si daca merg in localitate sau in afara ei tot nu imi pun centura...in schimb mai reduc viteza....

sa stii ca exista totdeauna o solutie de a evita sa mai faci accidente la volan, cu sau fara centura.

eu am avut doua accidente niciunul din vina mea si nu am purtat centura...daca o purtam la primul imi rupea gatul si muream pe loc

Centura nu este pentru gat. :twoup: Centura nu are cum sa rupa gatul.Pe langa asta, nu se stie daca mureai pe loc sau dupa 1/2 ora...

Niciodata nu suntem de vina cand suntem implicati intr-un accident, altii sunt de vina.Este o chestie generala, din pacate cei de la asigurari nu sunt de acord cu asta. :)

De ce nu dai mai multe detalii despre accident? Cu ce masina erai?

As fi de acord cu tine daca accidentul l-ai fi avut cu o Dacia, dar nu cu un BMW. In BMW chiar te protejeaza centura, nicidecum sa-ti rupa gatul sau sa mori pe loc. Am fost implicat in accident frontal la viteza de 85 km/h cu BMW si noroc ca am avut centura. Nu stiu ce s-ar fi intamplat in caz contrar dar bine n-ar fi fost.

[As fi de acord cu tine daca accidentul l-ai fi avut cu o Dacia,

Deoarece sunt un fost posesor de Dacia pot sa spun ca centura nu era pentru gat.

Stiu ca acum conducem numai BMW-uri si Dacia este de ras, insa centura de la Dacia nu a fost conceputa pentru protectia/ruperea gatului.

Ma rog, cine a avut Dacia stie.Stiu ca nu sunt multi pe acest forum...

Edited by Bavaria

[As fi de acord cu tine daca accidentul l-ai fi avut cu o Dacia,

Deoarece sunt un fost posesor de Dacia pot sa spun ca centura nu era pentru gat.

Stiu ca acum conducem numai BMW-uri si Dacia este de ras, insa centura de la Dacia nu a fost conceputa pentru protectia/ruperea gatului.

Ma rog, cine a avut Dacia stie.Stiu ca nu sunt multi pe acest forum...

N-am spus ca centura la Dacia a fost conceputa pentru ruperea gatului. M-am referit la faptul ca centura in Dacia nu te protejeaza la un impact cum te protejeaza intr-un BMW. Stiu foarte bine ce inseamna Dacia si cat de mult esti protejat in ea. Am avut 2 Dacia si inca mai am una si o mai conduc, ca nu m-am nascut in BMW. Eu mi-am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni din cauza unui accident stupid din cauza ca purta centura de siguranta...si era intr-un Logan.

Dacia nu se poate compara cu un BMW la nivel de protectie contra accidentului.

La asta m-am referit si eu. De aceea am intrebat cu ce masina a avut accident si de ce a afirmat ca ar fi murit pe loc daca avea centura.

Am interpretat eu gresit:

"In BMW chiar te protejeaza centura, nicidecum sa-ti rupa gatul sau sa mori pe loc. "

Am crezut ca in Dacie iti rupe gatul. :twoup:

Am crezut ca in Dacie iti rupe gatul. :twoup:

Nu centura iti rupe gatul...motorul :)

Eu am avut ocazia. Din fericire nu ma aflam in Dacia respectiva si nici altcineva in ea.

Am vazut la un impact frontal (Bmw cu Dacia) cum poate intra motorul prin bord, pe sub volan exact in locul soferului. Din fericire nu era nimeni in Dacia respectiva. Era in stationare.