Jump to content

Se merita sa dau un E34 525 TDS pe un E34 520i

CountPorcula

Recommended Posts

Da amandoua sunt cu cutii manuale,...... o sa va zic ce ma hotarasc deseara dupa ce fac test driveul cu ea,... oricum eu inclin sa raman la a mea desi au crescut taxele,.... macar stiu cum merge stiu ce defectiuni (minore) are,... poate o dau pe aia si peste 3 zile imi cade motorul :twoup:, banuiesc ca o fi avand ceva avantaje dieselul sau o fi avand ceva defectiuni a lui daia vrea schimb,....

Mie E34 525i mi-a luat 15,5% in Bucuresti. Nu merg la consum, dar incerc pe cat posibil sa n-o tin in cozi interminabile (o iau pe stradute). Oricum, acum e mai liber orasul.. sa zic ca mi-ar lua 17-18 cand e Bucurestiul aglomerat.

Un 520i probabil ca va lua cu 1% mai putin. Tu zici ca esti din Cluj... acolo va consuma si mai putin. Fara forje ai sanse sa o duci in 12% in oras. Afara mai putin de 8% nu cred ca are cum sa ia.

Daca a lui e 520i de 150 cai si e in stare buna, eu zic ca merita schimbul. Fuge un picut mai bine (cu conditia sa nu ii dai de la mai putin de 2500 rpm), consumul e foarte apropiat, dar scapi de sunetul ala enervant de tractor si ai sunet de 6 in linie benzina. :twoup:

Ţie ĂŽţi consumă puţin pentru că probabil mai ieşi şi pe autostradă, e un consum mixt, sau mergi printr-un oraş cu trafic lejer.

Un E34 525i consumă destul de mult ĂŽn Bucureşti, ĂŽn jur de 17%.

Vorbesc de diferenta in acelasi regim si drumuri regulate care le fac.Asta e semnificativ, nu consumul in sine, asta am vrut sa subliniez. Si eu cred ca chiar daca consumul creste datorita traficului sau orasului mai aglomerat, proportia se pastreaza.

Am mers zilnic cu ambele motorizari 52 de km/zi, in conditii similare, (acelasi drum practic 5 zile / saptamana macar 6 luni cu TDS-ul si de un an si ceva cu i-ul) Asa ca stiu ce vorbesc cand vine diferenta de consum intre 525TDS si 525i...

Nu conduc intr-un oras gen Bucuresti, 80% din kilometri ii fac in regim de autostrada, la ore de varf ce e drept. Restul prin oras. Ce nu e pe autostrada e o taraiala bara la bara pe mai multi kilometri si cand intru si cand ies de pe ea..

Chiar si acum cand traficul a scazut foarte mult datorita concediilor si vacantei scolare, tot 10 si ceva imi ia ca merg merg mult mai tare ca e drumul liber .. :twoup:

Edited by DOMI

gresit!

in aglomeratie si un diesel consuma mult. la drum intins benzinarul se mai potoleste si consuma uniform, insa la diesel proportional cu distanta scade consumul si poti sa-ti depasesti propriile recorduri de consum, iar diferenta intre cele 2 tipuri de motoare va iesi foarte mult in evidenta.

dap. orice motor peste 2l, indiferent ca e diesel sau benzina consuma mult in oras..

Cine cred ca isi i-a vreun 2.5D, 3.0D si o sa consuma 10l in oras se insala amarnic, mai ales intr-unul aglomerat.

Masini cu adevarat economice in oras sunt dieseluri pana in 1.5l.

Ronin am mers in oras cu ele.. proportia se pastreaza sa stii. Cu TDS am scos vreo 12.5, cu I am scos 15, ambele in Bucuresti, medie facuta dupa vreo cateva sute de km in cateva zile. Si I-ul e automat, si la stop&go se cunoaste bine, ca nu am cutie moderna la care sa se decupleze convertizorul cand stau la stop..

Edited by DOMI

Vorbesc de diferenta in acelasi regim si drumuri regulate care le fac.Asta e semnificativ, nu consumul in sine, asta am vrut sa subliniez. Si eu cred ca chiar daca consumul creste datorita traficului sau orasului mai aglomerat, proportia se pastreaza.

Am mers zilnic cu ambele motorizari 52 de km/zi, in conditii similare, (acelasi drum practic 5 zile / saptamana macar 6 luni cu TDS-ul si de un an si ceva cu i-ul) Asa ca stiu ce vorbesc cand vine diferenta de consum intre 525TDS si 525i...

Nu conduc intr-un oras gen Bucuresti, 80% din kilometri ii fac in regim de autostrada, la ore de varf ce e drept. Restul prin oras. Ce nu e pe autostrada e o taraiala bara la bara pe mai multi kilometri si cand intru si cand ies de pe ea..

Chiar si acum cand traficul a scazut foarte mult datorita concediilor si vacantei scolare, tot 10 si ceva imi ia ca merg merg mult mai tare ca e drumul liber .. :twoup:

Păi asta ĂŽnseamnă că acel consum pe care l-ai menţionat este mixt dacă majoritatea km ĂŽi faci ĂŽn regim extraurban.

Ceea ce vreau să subliniez este că acel consum pe care ĂŽl ai tu ĂŽn Luxemburg este total irelevant ĂŽn România.

Autostrăzile sunt doar nişte fantezii ĂŽn România, iar cei mai mulţi oameni circulă ĂŽn regim urban.

Edited by Ciupanezu

Am fost ieri seara cu masina tipului la test drive,.... exteriorul este mai ok ca la mine culoare mai frumoasa, nu are nici o urma de rugina,... interiorul insa e departe, nu e distrus dar se vede ca e vechi,... eu am interior piele, scaune electrice intretinut in stare super + ca intradevar a lui trage mai slab. Cred ca i-a fost segmentat motorul pt ca apas pedala si masina "uita" sa plece. Si el cred ca a crezut la fel la a mea fiind diesel si dieselul nu trage pana nu ii intra turbo. Tinand cont ca turbo imi intra pe la >2200 rpm cred ca i s-a parut melc + ca e turbo de generatie veche care e totusi diferit de astea noi dar l-am dus o tura in stil mai sportiv si a vazut ca trage ok pt o masina de 17 ani. In concluzie nu mai fac nici un schimb,.... macar pe a mea o cunosc acuma ca dau cu 500 ron in plus la impozit nu ii asa problema, sa le steie in gat la Boc si la Basescu cu taxele lor de p**a.

Un E34 525i consumĂŁ destul de mult ĂŽn BucureÂşti, ĂŽn jur de 17%.

Hai ne mai minti si tu....nici 330i nu consuma atat, dupa spusele multor useri.

sa te mint si eu, dupa spusele mele care merg cu asa ceva in Buc. Mie imi ia peste 20% fara a o forja si fara trafic intens. In bara la bara ia 23%, in weekend 15%.