Jump to content

cum aveti ambreiajul

Recommended Posts

salut...observasem de mult ca ambreiajul meu este foarte tare...am schimbat kitul de ambreiaj si volanta si toti mi-au zis ca o sa se schimbe dar nu s-a intamplat asa...azi am condus masina lu` tata (un logan 1.6 90cp) si apoi cand am trecut pe bmw am zis ca nu se poate...nici nu puteam sa apas pe ambreiaj asa de tare era fata de logan...am inteles ca este hidraulic...exista vreo solutie sa fie mai moale?

voi cum il aveti, ma refer la cei cu e46 fl diesel

o fi doar la mine asa?

chiar nu mai suport...am facut febra la picior azi

Edited by afumatu

schimba cilindrul receptor

ce inseamna asta? cat costa? si ce garantie am eu ca daca il schimb o sa fie mai moale ambreiajul? ma refer sa nu dau banii degeaba pe el si sa nu se schimbe

Solutia?

Cutie automata :twoup:

sa stii ca ma gandesc pe viitor la o masina cu cutie automata...si am vazut ca acum sunt destul de performante

P.S

am mers cu o skoda octavia 2 cu cutie dsg 140 cp si mi-a placut foarte mult mai ales cu sistemul kick down adik se ducea bine in turatii

in primul rand ai schimbat volanta si kit ambreaj noi?

eu ti-am spus o cauza posibila

inainte sa am probleme cu ele...la fel era ambreiajul. TAREEEE

dupa ce le-am schimbat, NOI bineinteles, ambreiajul la fel de TAREEEE

claudiu eu cand am schimbat cilindrul receptor (comandat de la tine :twoup:), ambreiajul era prea moale, si pierdea lichid de frana pe la cilindru.

e posibil sa fie si invers?

adica sa fie prea tare.. presiune prea mare..

Edited by increatul

La mine, 320d 136cp, pedala de la ambreiaj este f moale si tine sus, nu am schimbat nimic la ea nici cilindrul receptor...nici lichid de frana....cu toate ca lichidul ar trebui, mai ales ca din greseala am bagat dot 3 :twoup:

@afumatu, deci solutia e cilindrul ala, cam 80% (nu zic nici eu 100%) ,e ieftin un pic peste 100ron, se schimba in 15 min.

cilindrul receptor e cel de pe cutie?

nu cred ca are cum sa fie pe cutie...daca increatul a zis ca se schimba in 15 min...

@increatul da-mi te rog detalii cu cilindrul ala? unde e? ce lichid trebuie sa cumpar ca sa il schimb?

din imaginea asta care ar fi cilindrul receptor? asta daca e potrivita imaginea :twoup:

post-25872-1280351756_thumb.png

Schimbã lichidul de frânã ºi aeriseºte instalaÞia.

Si la mine e la fel, de 4-5 ori mai tare ca la o masina normala. Am schimbat lichidul, am aerisit, tot degeaba. Noroc ca am piciorul tare, nu prea simt, cand m-am urcat in e46, am crezut ca trec cu pedala prin podea, asa am apasat...

Schimb eu gunoiul ala de receptor.

Schimbã lichidul de frânã ºi aeriseºte instalaÞia.

ce lichid sa pun si ce cantitate?

schimb-ul lichidului de frana si ambreaj cand le-ai facut ultima oara?

am masina de 1an juma dar eu nu i-am facut nimic de genul asta

daca te vaiti asa cand apesi un ambreiaj normal... stai sa apesi un Sachs Performance sa vezi cum e ! :twoup:

pai asta ar trebui sa fie normal, ca nu cred ca a iesit asa tare din fabrica...e ceva defect pe acolo de e asa tare

Al meu e tare..dar e parfum pe langa ambreiajul de la munca..conduc o autobasculanta roman:))

ce sa zic, tu esti norocos :)

Lichid DOT 4, marca BMW, Castrol sau ATE.

Ai nevoie de 1 litru.

Mergi la un service cu instalaÞie pentru schimbarea lichidului ºi aerisirea sistemului de frânare.

ms mult...

dar mai ajuta-ma cu o chestie....este legata de servo...mi se pare ca si volanul merge greu? de la ce sa fie? sa ii fac la fel o curatare a sistemului si sa ii schimb lichidul? deci trag de volan mai rau ca la o dacie ( pe loc)