Jump to content

Vibratii in volan

r0n1n

Recommended Posts

Am observat, de ceva timp, ca atunci cand depasesc 120km/h, volanul incepe sa vibreze.

De la ce poate sa fie?

Discurile sunt ok, probleme la articulatii nu am.

Edited by r0n1n

Eu am avut ambele probleme. De la roti neechilibrate aparea pe la 90/100 dar daca treceam peste 120 nu se mai simtea.

A 2-a oara imi vibra pe la 120..si degeaba acceleram ca vibra tot mai tare pana ce nu mai vedeam bine drumul :twoup:. Mecanicul tot zicea sa echilibrez rotile la un atelier ca lumea. Atunci m-am ĂŽmprietenit cu 10mii de angajați la vulcanizĂŁri in cj. In timp daca e de la directie va scadea viteza la care vibreaza....mie imi vibra la 80/90 depindea de drum.

Ca si fun fact : daca mergeam tragand dreapta nu vibra..doar daca mergeam drept si pe drum nashpa se simtea la viteze mai mari.

dai jos rotile de pe masina spala jantele pe interior apoi echilibreazale la o firma ce are aparatele calibrate, o jumate de an am tot echilibrat in Cj si nu dispareau acele vibratii pana am gasit o vulcanizare ce nu-si bate joc de clienti.

Ocoliti Auto Marinero de pe varianta manastur-zorilor (din Cluj) , lucreaza ieftin dar degeaba, dupa 3 echilibrari consecutive in aceeasi zi am aflat ca recordul a fost de un client ce a revenit de 11 ori pt echilibrare,

La fel si vulcanizarea-spalatoria de pe pod ( tot manastur-zorilor ) lucreaza foarte scump dar la fel de prost.

Ce vulcanizare ai gasit profi in cj?

n-am spus ca in Cj , de gaseam in zona nu umblam o juma de an descentrat, in PL mi-am facut. Am auzit ca pe Campinei-Plevnei ar fi ceva unguri ce apreciaza si munca dar si banu'.

Mai era cineva pe aici pe forum cu aceleasi simptome si la fel a incercat cu reechilibrat de roti (de vreo 3 ori), a facut geometria la vreo 2 service-uri in CT, a schimbat bielete anti-ruliu, brate...si pana la urma problema a fost rezolvata prin reglerea directiei la reprezentanta.

Salut,

Ma bag si eu in discutie...

Prima oara a inceput sa-mi vibreze volanul acum un an, pe la 70-80 la ora. am echilibrat rotile, a disparut vibratia 2-3 zile. apoi iar - si mai tare. apoi am schimbat cauciucurile, dupa o saptamana a inceput sa-mi vibreze din nou, pe la 100-110. Am indreptat jantele, dupa 1 saptamana doua - din nou vibratii. Acum a inceput sa vibreze volanul si la frana.

Acum 2 saptamani am inlocuit bielete antiruliu si bucse bascula. Nici o vibratie. Duminica, dupa 900 de kilometri de la inlocuire bucse, etc, din nou vibreaza "timid" pe la 120-130.

Urmeaza sa mai inlocuiesc discurile de frana, tot ce mai e la articulatii, rotile cu totul, si in final masina, probabil.

• 2 weeks later...