Jump to content

Carsoft pe E36

vimann

Recommended Posts

A avut cineva succes cu carsoft pe e36 mai vechi ? Al meu e din '93 cu m40 pe el si vreau sa iau o interfata, ar fi pacat s-o cumpar degeaba

la ce te referi cand spui "succes"...conectare, test, activare, programare?

Edited by DanS

In primul rand conectarea si functiile carsoftului, am citit despre destui care care nu au reusit sa-si vada masina cu carsoft sau nu mergeau comenzile

Eu cred ca merge.

Despre ce comenzi vorbesti...Activarea actuatoarelor...reset...citire valori?

Nu mergea nimic. Personal m-ar interesa sa comunice cu tot ce se poate comunica(m40 are niste limitari, ma multumesc cu ce are) ca sa vad erorile si resetarea airbagului. Prefer sa fac eu diagnoza cand am chef Edited by vimann

Merge ok, am testat eu vreo 4, e36 pana in 1995 (ODB I). Cu unul singur am avut probleme cu DME-ul ( nu am putut sa-l accesez) , dar avea ceva modulul propriu zis. Iti trebuie mufa

rotunda pentru ODB I.

Edited by DSF

Merge ok, am testat eu vreo 4, e36 pana in 1995 (ODB I). Cu unul singur am avut probleme cu DME-ul ( nu am putut sa-l accesez) , dar avea ceva modulul propriu zis. Iti trebuie mufa

rotunda pentru ODB I.

ODB I ?

Stiam de OBD1 dar in fine... Te referi la ADS cand spui "mufa rotunda" ?

A avut cineva succes cu carsoft pe e36 mai vechi ? Al meu e din '93 cu m40 pe el si vreau sa iau o interfata, ar fi pacat s-o cumpar degeaba

Din experientele mele cu carsoft ai nevoie de laptop cu port serial PE EL. Cu adaptor USB to Serial nu merge iar cu adaptor PCMCIA to Serial merge dar face unele figuri.

rotunda pentru ODB I.

M-ai convins, merg pe mana ta si iau carsoft.

Stiam si eu de problema cu usb-ul, laptop cu port serial am deja.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Revin cand am luat interfata

am avut si eu carsoft 6.5 lam vandut la un prieten care are un e46 323 automat si zice ca este multumit de el :) :) :twoup: am folosit un laptop cu port serial si tot nu am reusit sa vad datele in timp real la un 318is din 92 luna 5,am putut doar sa resetez inspectia si o eroare de la inchidere centralizata parca,nu se conecta mai la nimica

nu merita bani pentru un m40

inaite sal cumperi fa proba cu unu sa vezi daca esti multumit de ce poate face la un m40

La M42 (318is) pot citi/reseta tot in afara de ABS. Live data nu merge.

pai si ce poti citi cu carsoft la m42

eroare de la airbag daca ai,modulu de la geamuri,inchidere centralizata si ce ar mai putea fi??????

eu zic ca nu merita sa dai 200ron pe el pentru un m40 + ca va trebui un laptop cu port serial

eu am folosit si laptop cu port serial si am probat si cu un usb cu serial care avea un CD cu draivar

parerea mea este,ca nu este bun de nimic pentru m40

inaite sa-l cumperi probeazal sa vezi ce poate face pe m40 sau mergi la careva care are

Edited by spanac

La a mea pot citi/reseta:

DME

Inst. Cluster

AIRBAG

ZKE/ZVM

HKL

adica cam tot ce are masina pe ea mai putin ABS-ul.

Pe carsoft am dat putin peste 200 ron parca de pe ebay, am facut nenumarate diagnoze pe care daca le-as fi facut la service m-ar fi costat inzecit fata de interfata + laptopul vechi cu port serial.

Inainte sa iau interfata mi-am spus ca ma duc sa vad intai ca se conecteaza ceva cu masina mea, asa ca am fost la o persoana care avea o dracie de tester si o folosea pe aproape orice, Brainbee ST6000. La mine s-a conectat numai la motor :twoup: Am fost la un service in alta parte, mi-au spus ca e prea veche masina(probabil aveau testere numai obd2,n-am mai stat la taclale). Din pacate nici nu am de unde sa probez un carsoft inainte sa-l iau...

Intrebare rapida. Daca fac engine swap cu un 1.8is mai nou,sa zicem 97(upgrade oricum aveam de gand la anul),la motorul ala ar merge toate functiile ? Sau masina trebe schimbata cu totul ?

Si eu folosesc Carsoft cu adaptor, dar la masinile mai vechi nu ma pot conecta pe DME si Live Data.

Pe masinile mai noi, dupa 1997, nu am probleme...

Foloseste un laptop cu port serial nativ si o sa mearga conectarea la DME. Live Data tot nu va merge.

Intrebare rapida. Daca fac engine swap cu un 1.8is mai nou,sa zicem 97(upgrade oricum aveam de gand la anul),la motorul ala ar merge toate functiile ? Sau masina trebe schimbata cu totul ?

Cumpara motorul + instalatia electrica a motorului + modul EWS + cipurile din chei.

• 2 weeks later...

Eu am folosit cablu serial - usb, testata aceiasi interfata pe XP, Vista, Windows 7 si n-am avut probleme. ( atata timp cat stii sa mapezi un port serial in windows si sa-l selectezi in carsoft)

E diferenta mare intre interfete ( toate sunt clone chinezesti), acum depinde cat de bine sunt facute. A mea e 10cmx5cm, am vazut si jumatate ca dimensiuni.