Jump to content

vanzare auto la schimb cu altul + diferenta de pret

Robert.M

Recommended Posts

Vreau sa schimb masina mea un 520d e39 cu un 530d e39 automat + diferenta de bani. Pb e ca nu suntem din acelasi judet si o sa ne int la jumatatea drumului. V-as ruga sa imi spuneti si mie cam cum este procedura deoarece la jumatatea drumului - sibiu- nu putem sa mergem la adm. financiara sa luam stampilam fisele de inmatriculare. eu sunt din vl el din cj.

am o retinere sa las masina mea cu toate actele noului proprietar fara sa o scot de la fisc. deoarece poate el nu o inscrie la timp sau o vinde mai departe asa cu numerele mele. eu cand am luat masina mea stiu ca cel care a vandut-o mi-a dat actele dupa ce am mers cu el la fisc cu contractul de vanz cump si a scos-o din evidenta.

Va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre.

iti trimite copie BI prin mail/fax, faci contract de vanzare-cumparare si fisa de inmatriculare le trimiti prin posta/curier sa le semneze, identificare RAR, iei vizele de la financiar si certificatul fiscal, scrii pe spatele talonului "instrainat catre...", semnezi si pui data...

:twoup: la fel va trebui sa faca si el, astfel incat atunci cand va dati masinile de la unul la altul, sa puteti da si actele...

dupa aceea, direct la inmatriculari cu ea (dupa ce o inregistrezi pe rolul tau fiscal, si iti platesti restul de taxe de talon si de inmatriculare, nr.preferential, etc).

succes!

SFAT: nu lua nicio masina daca nu are identificarea facuta recent de RAR !

daca e sa faceti schimbul la sibiu ma suni si va duc eu la ACR si faceti actele acolo plus fisa de radiere, hartie de pastrare numere etc.

Lasa-mi pm daca esti interesat

daca vrei va duc si la auto test sa va faca o verificare in mare la masini(suspensie, articulatii, frana, alte defecte vizibile de accident, scurgeri de lichide...) si e si cam moca, doar vreo 60 ron

sal. merci pt sfat. dar tu zici ca tre sa fac contractul de vanz/cump si sa scriu pe talonul meu instrainat catre ... si sa o scot de la fisc pana sa ma int cu el ? ca eu nu am vazut inca masina lui fata in fata. asta e pb nu vreau nici sa fac 1 mie de drumuri.

si inca ceva certificatul de autenticitate de la rar il scot si ma duc cu el si asa il pun si pe celalat baiat sa faca. intreb ca am inteles ca certificatul de autenticitate e de datoria cumparatorului sa il faca parca ? se poate scoate dinainte sa vinzi masina.

pasii:

1. fiecare dintre voi face cate un contract de v-c (asta dupa ce v-ati trimis in prealabil copii ale C.I. si CIV) prin care vinde masina celuilalt

2. fiecare completati cate o fisa de inmatriculare (la birourile de acte auto)

3. semnati AMANDOI atat contractelel, cat si fisele de inmatriculare (ATENTIE, fiecare va fi o data vanzator, iar a doua oara cumparator)... pentru expeditie, puteti folosi posta sau curierul rapid... asta doar ca sa semnati personal documentele :twoup:

4. scoateti-va fiecare masina de pe rolul fiscal si obtineti certificatele fiscale...

5. intre timp, fiecare isi face identificarea la RAR pt propria masina... e de datoria oricarui cumparator sa se asigure ca acesta identificare EXISTA !!! :)

apoi va puteti intalni bine-merci la Sibiu sau unde vreti voi, si va scrieti pe taloane "instrainat catre..." cu data si autograful de rigoare :)

daca faceti toti pasii astia, pana la a completa pe verso-ul talonului "instrainat catre..." , nu sunt decat niste bani cheltuiti... dar riscurile raman minime !!!

in rest, va recomand un restaurant bun in Sibiu... dar asta cand sunteti gata cu actele :(

• 3 months later...
pasii:

Salut,

As dori si eu cateva lamuriri la cele zise aici, si pe cat posibil completari pentru a face acest topic cat mai BUN (btw chiar apare destul de sus pe Google). Deci:

1. Fiecare dintre voi completeaza cate un contract de v-c (asta dupa ce ai in prealabil copii ale C.I. si CIV) prin care vinde masina celuilalt. Contractele se iau de la orice "magazin de specialitate", sunt identice fie atat in B cat si in BV?

2. Fiecare completati cate o fisa de inmatriculare (la birourile de acte auto) – Asta va trebui la administratia financiara pentru “noua masina”?

3. Semnati AMANDOI atat contractele, cat si fisele de inmatriculare (ATENTIE, fiecare va fi o data vanzator, iar a doua oara cumparator).

4. Scoateti-va fiecare masina de pe rolul fiscal si obtineti certificatele fiscale. Asta se face la Administratia Financiara? Radierea cand se face?

5. Intre timp, fiecare isi face identificarea la RAR pt propria masina; e de datoria oricarui cumparator sa se asigure ca acesta identificare EXISTA.

6. Apoi va puteti intalni in la 1/2 drumului sau unde vreti voi, si va scrieti pe taloane "instrainat catre..." cu data si autograful de rigoare. Again cum se procedeza cu radierea (nici unul dintre proprietari nu vrea sa si pastreze numerele).

Mersi!

Edited by laf_c