Jump to content

sarit bucsa amortizor

Recommended Posts

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=33&fg=45

este vorba despre piesa nr 7, cand ma intorceam din concediu am dat intr-o groapa mai tare pe partea dreapta si mi s-a rupt bucsa care tine capatul superior al telescopului. Marea problema e ca am luat alta, si in 2 zile s-a rupt si asta. ce naiba o avea ? :twoup: sa fie de la amortizor ? arc ? sa nu o fi montat corect ?

Edited by ins1dez

raspunsul corect doar la banat car

succes

bai bombonel :twoup: la ce reclama le faci ar trebui sa te plateasca astia de la banat car :) Tu nu te-ai plictisit de tine ? ca eu da :)

cu bombonel sa vorbesti cu familia ta ok?

am incercat sa-ti sugerez ca la un service o sa gasesti raspunsul corect

se pare ca e prea mult pentru capacitatea ta de intelegere

offtopic: bombonel tare al dracu esti! atata timp cat te bagi cu mine in seama si ma iei si la misto cu banat car(e a nu stiu cata oara cand imi spui de ei) te iau si eu la misto.. Se pare ca nici capacitatea ta de intelegere nu se descurca prea bine :))) :twoup:

ontopic: de ce rupe amortizoru piesa ? o fi patit ceva cand s-a rupt prima oara ?

de unde ai tras concluzia ca te iau la misto daca iti spun sa te duci la banat car ( service bmw)?

de exemplu ti-a trecut prin cap ca poate ti-a fugit oala de la amortizor? si aia e cauza?

daca nu voiai sa se bage nimeni in seama cu tine la ce ai mai deschis topic-ul asta?

de unde ai tras concluzia ca te iau la misto daca iti spun sa te duci la banat car ( service bmw)?

de exemplu ti-a trecut prin cap ca poate ti-a fugit oala de la amortizor? si aia e cauza?

daca nu voiai sa se bage nimeni in seama cu tine la ce ai mai deschis topic-ul asta?

pai daca vroiai sa dai un sfat... puteai sa-mi zici ce ar putea avea, nu la fiecare post sa ma trimiti la Banat Car :twoup:

nu am cum sa ma duc la BanatCar pentru ca ala e la Timisoara si eu sunt la Severin..

pai daca vroiai sa dai un sfat... puteai sa-mi zici ce ar putea avea, nu la fiecare post sa ma trimiti la Banat Car :twoup:

nu am cum sa ma duc la BanatCar pentru ca ala e la Timisoara si eu sunt la Severin..

si daca esti la Severin tot ala e cel mai apropiat service

ti-am expus o varianta in post-ul anterior

offtopic: bombonel tare al dracu esti! atata timp cat te bagi cu mine in seama si ma iei si la misto cu banat car(e a nu stiu cata oara cand imi spui de ei) te iau si eu la misto.. Se pare ca nici capacitatea ta de intelegere nu se descurca prea bine :))) :twoup:

ontopic: de ce rupe amortizoru piesa ? o fi patit ceva cand s-a rupt prima oara ?

on topic, nu ti se pare ca esti cam agresiv?! :)

ia odihneste-te tu vreo 5 zile... poate intelegi ca aici ti s-au recomandat doar sfaturi ok...

Fa urmatorul test,

Ridica pe un cric roata pe spate si fa-i un joc sus jos si vezi daca ai joc ceva.

Cum sa ridice pe cric roata pe spate?

Pai daca ridica roata nu mai poate face jocul sus jos....

Nu este posibil sa fie blocat amortizorul si sa forteze bucsa aia de cauciuc si sa o rupa? datorita tijei strambe...?

Probabil trebuie dat amortizorul jos si examinat. Vizual daca prezinta scurgeri si cumva comprimat sa vada daca nu se "poticneste" cumva...

Poate tija stramba....

Ceau!! :twoup:

am schimbat la pisica ambele piese,nu a fost mare lucru,mecanicul meu le-a schimbat in fata blocului.a durat juma de ora.

vreo 35 ron bucata.

eu nu am inteles de ce nu le schimba :twoup:

sa verifici un arc e simplu:dai roata jos daca e nevoie si te uiti,nu tre' reprezentanta.

eu asa am facut.

Da Domnu Robert...asa mai merge...

O fi tija stramba?

Tija nu poate fi stramba decat in urma unui eveniment ( accident) sau poate a schimbat amortizoarele cu unele de la donatii folosite "doar" 130-170.000 km asa cum are obiceiul de a pune pe masina lui numai piese second hand.

Eu suspectez un joc in flansa, amortizorul scurs sau arcul rupt. Tu?

Mai sa nu te recunosc..... ai postat tu sau altcineva?

1. N-ai de unde sa stii ce piese are colegul pe masina...daca pune piese sh e treaba lui...in locul lui ti-as da o replica destul de serioasa...

2.eu am strambat tija dintr-o simpla groapa si am patit acelasi lucru fara sa-mi fi donat careva in prealabil vreun amortizor sau vreo bucsa ...posibil ca tija sa se inmoaie dupa 100 000 km si atunci este explicabil...atunci "chapeau bas" ...ai dreptate

3. Vorbim de amortizoare spate...despre ce flansa vorbesti?

4.Amortizor scurs sau arc rupt (spirale rupte)... deja te abati de la subiect

Voie buna :)

Corect, se ridica roata pe cric si se verifica jocul :)

Iar nu te exprimi corect...

Mai ai dreptul la 3 incercari... :twoup:

Edited by DanS

3. Flansa amortizor doooohhhh...

4. amortizor scurs, arc rupt toate astea fac parte din Rear axle :)

off:

OK...posibil sa vorbim de lucruri diferite sau sa fi baut ceva vreunul din noi

Daca tu ii spui aleia flansa, este problema ta dar tine-o pe moment pentru tine. In cazul asta am platit aiurea...Nemernicii aia mi-au recomandat flexibloc si eu ca prostu' l-am platit si l-am mai si montat..poate se rupe...Maine sunt calare pe aia de la Autonet si cer flansa amortizor spate

Deci Rear Axle este compusa din toate aceste neconformitati...Interesant :twoup:

Deci:

Hai ontopic:De ce i se rupe bucsa aia colegului?

ceau :)

-dar sigur ti-ai luat plasa de la autonet daca ai montat amortizorul fara flansa la rear axle,

-mai bine comanzi piese de la auto total aia iti distribuie piesele complete nu pe bucati.

-Baiatului care a deschis topicul ( momentan are bann ( bravo XXL :) ) ) a zis ca se rup suruburile de la flansa/ flexibloc. Deci hai sa ne concentram pe problema asta, lasa innobilarea amortizorului ca omul nu are tunel sa observe scursura amortizorului. Intelegi ce vreau sa spun sau iar trebuie sa iti spun din ce este compus "rear axle" ?

Eu raman la parerea mea ca problemele la flexibloc tin de starea amortizorului si in acest caz este blocat sau are tja stramba (arcuri cu "spirale" rupte sau scurgeri de ulei pot fi cauze si astea dar in general nu duc la asa ceva)

offtopic:

1.Nu trebuie sa folosesti termeni pe care nu-i intelegi (de exemplu rear axle) numai ca sa dai impresia ca esti de fapt ce ai vrea sa pari. Inteleg ca ai carti in limba engleza si iti este greu...Folosind termeni pe care nu ii intelegi poti crea confuzii.

2.Nu face reclama ...sunt oameni desemnati care se ocupa de treburile astea

3.Nu te bucura de necazul altuia. Daca un moderator a sanctionat o abatere de la regulament, a stiut ce face si nu cred ca-l incalzeste feed back-ul tau, chiar si pozitiv. (feed back nu are reaba cu rear axle in cazul in care erai nelamurit)

4.Chestia cu innobilarea nu are nici un sens deoarece @bogdyy nu este pe aici si inclin sa cred ca faci confuzii. Nu te cred in stare sa poti sa-mi spui din ce este compus rear axle.

Sfatul meu este sa te concentrezi asupra celor de mai sus care tin de bunul simt elementar. Acum un an pe vremea asta dadeai telefoane si PM cand faceai prostii.

Am sa-i dau un mesaj initiatorului topicului pe YM si vom afla care a fost de fapt problema.

a zis ca se rup suruburile de la flansa/ flexibloc.

Deja ma sperii...Unde se vorbeste de suruburi rupte in postul initial

Asa cum spuneam...concentreaza-te :twoup:

lasati ironiile pentru altadata, si postati doar daca sunteti de parere ca puteti afla cauzele "fenomenului"... cu priceperile sau nepriceperile in ale mecanicii de rigoare

cat despre colegul Ins1dez, probabil o sa gaseasca diagnosticul deja pus cand va reveni pe topic... :twoup:

Ai dreptate,

Eu mi-am spus parerea referitor la cauza.

Acum daca ma consideri ironic in momentul in care atrag atentia ca apar abateri de la bunul simt este ok si nu comentez conform regulamentului.

Daca vrei accept un ban sa se mai bucure odata Robert. :twoup:

Ceau!!

Edited by X X L

ceauuuu :)

pe realoem zice flat washer.rol de protectie impotriva prafului nu are,exista piesa "dust protection".

am vorbit acum la tel cu un coleg care are multe e34 si zicea ca saiba ar fi conica.pe realoem spune ca are 2.5mm in carne,grosime pardon,doar sunt inginer :)

intelegi ma ce aberez aici?tu bei berica si te doare in p...@

cica daca nu pui saiba e posibil sa se infiga in tija de ala amortizor.

cred ca am o problema la cap :twoup:

montaj necorespunzator, mai mult ca sigur lipseste o saiba lata de pe acolo

exact aia a fost.

Am vorbit cu el azi. Dracu' s-a gandit la chestia asta...

Eu am luat-o pe aratura stiind ce am patit recent...

Acum a rezolvat.

Tau..ai auzit ca la rear axle lipsea o saiba???

Eu recunosc in schimb ca m-am dus pe camp cu prezumtiile.....

ceau!

ceauuuu :)

Contra-ceau Cristi... :twoup:

OK...Saiba muma-sii...Dr@_u s-a gandit ca pot ramane piese dupa montaj? Saiba aia arata exact cum zici ...pe bune

Oricum bine ca a rezolvat....

Ceau

Edited by DanS